Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ko ze mislite,da me ni več...In da sem srečna..brez dvomov, pretežkih misli in obtužujočih pogledov prihodnosti..vstanem.od nikjer. Iz iste pozicije,kjer sem na zadnje pisala tole.. Nekako si nisem niti mislila, da se bo pozicija spremenila, vsaj dokler ne najdes/dobis lepo urejen domek z vsemi zagotovili. Še enkrat..že stotič..kaj pa jaz? Ti se pa ze enkrat odloci preden razen svojega unicis se kaksno zivljenje. Ce se utapljas, nimas pravice, zaradi lastne nezmoznosti narediti korak naprej, utopiti s seboj se ljudi, ki bi naredili korak naprej, ce se im ne bi obesila za vrat. Nisem si upala.pravzaprav sem se odločila,da grem,a sem imela nonstop v očeh njegov pogled, Prvega, ki ga zlomim z odhodom..ne glede na to,kako sem si želela in kako si še vedno želim to storiti,nisem. Izgleda, da ti ni dosti njegova prizadetost ker bos odsla, ker z nadaljevanjem "skupnega" zivljenja, dajes upanje, moznost, mrcvaris, maltretiras.... ker nimas hrabrosti povedati in priznati resnico. Z Drugim imava v načrtu stanovanje. Vse skupaj je fantastično, odklopim misli, včasih se zdi, da sem razvila dvojno osebnost, živim prekleto dvojno življenje..Prvi..odkar sem mu rekla,da grem..trudi se, govori o najini prihodnosti, včasih je ves navdušen, vendar v isti sapi reče,da sem prevelik sanjač..Da realnost ni takšna..Kot,da ne bi vedela,kako kruta je realnost.. Na koncu bo razumel, da je sanjac on sam, ker je on govoril, ti pa poslusala o vajini prihodnosti. In ko bo dojel, da je govoril takrat, ko si ti cakala, da Drugi uredi stanovanjce za vaju dva, bo se toliko bolj prizadet, ponizan. Pa ne zaradi tega, ker bos odsla, temvec zato ker si ga lagala, ker si z njim manipulirala. Pravis, da imas prvega se vedno rada... Glede na dejanja ga nimas rada, s tem samo opravicujes svoje skrajno egoisticne nacrte in korake. Zmogla bos pa oditi, kljub vsemu, takrat ko bo zagotovljeno stanovanjce in se kaj z drugim, mar ne... Zakaja nateguzjes cloveka? Zakaj mu posteno ne oves, da imas drugega? Se bojis, da ne bos imela kje spati? Zakaj mu dovolis, da govori o bodocnosti, ko pa zelo dobro ves, da ti ne dopuscas skupne bodocnosti, ker planiras bodocnost z nekim drugim moskim? Se ga imas rada... s clovekom, ki ga imas rad se tako ne obnasas in tako z njim ne ravnas. Tako ravnas z osebo, ki ima uporabno vrednost v tvojih nacrtih. Duši me. Vsak vdih posebej se zdi težji od prejšnjega. Občutek imam,da se bom v vrtincu sprenevedanja zadušila. Mogoče je prav,da se..kdo ve. Od sprenevedanja se nihce se ni zadusil, a da te dusi je logicno. Imas tehtne vzroke zakaj te dusi. O ljubezni...mislite,da še vem,kako zgleda nedolžna, vzvišena in metuljčkasta ljubezen?zastiram si pogled nanjo in zaradi tega ne vem,kaj bo.. Ne zastiras si ti pogleda na nic drugega, kot na custveni in ne tako custveni masakr, ki ga izvajas ze nekaj casa. pravijo,da se stvari zgodijo,zato ker se morajo. Kot nevednica se držim tega rekla. Trenutno ni smerokaza..ni prave roke,da bi me povlekla za seboj..preveč v strah je vse skupaj zaobjeto..kam je izginil ves trud, ves pogum, vsa sreča? Iz globoke teme tvojih morecih misli, usmiljenja in skrbi za druge bo k tebi in tvojemu zanemarjanju lastne sebe in lastnih custev posegla cvrsta moska roka, ki te povedla v novo boljse zivljenje reseno vseh odgovornosti in odlocitev. On ti bo povedal kaj moras, kako moras in kje moras. Tako bodo vsi tvoji problemi reseni. Sarkazam, brez upanja, da bos razumela, kaj pravzaprav napisano pomeni. zakaj mora biti nekdo prizadet?...zakaj moram biti jaz tista, ki bo strla srce,ki me ljubi..? tako ali drugače...zakaj jaz? A zakaj ne ti? Ti bi morala cudezno biti odresena odgovornosti za lastna dejanja, lastne misli in cutenja? Prav ti si odgovorna. Odgovornost si prevzela s tem, ko si zacela varati partnerja; ko si zacela z drugim planirati bodocnost, ko si ostala s tem partnerjem, ceprav si si bila na jasnem, da to ni tisto kar si zelis, ko si drugemu lagala, da si odsla stran od prvega... Se vecno odgovornost si ustvarjas z laganjem oz. dovoljevanjem prvemu, da govori o vajini skupni bodocnosti ko istocasno planiras bodocnost brez njega in z drugim..... In po vsem tem se sprasujes zakaj ti? nisem še našla odgovora.ampak tu gor bom,dokler ne naredim poteze..naj bo kakršnakoli že... Odogovor si dobila, samo ga ne zelis sprejeti, ker je najlazje in najlepse izgleda biti/izigravati zrtev, sama se sebi smisliti in cakati da nekdo drugi naredi tisto, kar ti zelis narediti in tako se resiti vse odgovornosti; tudi odgovornosti pred samo seboj. karkoli bo slo narobe, bo kriv tisti, ki ti je dal smerokaz kam, kaj in kako... Ljubezen... zal, ni videti da premores ljubezni ne za prvega, ne za drugega fanta. Videti je, da premores ljubezen samo do sebe. Odrasti.
|