|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za PINKYCO in KNIČI, pa tudi vse ostale d...
13.12.2006 13:43:52   
Pinkyca
Draga moja PUPA,

oglašam se ti šele danes, ker sem imele tele dni res burne.
Začelo se je v soboto, ko sva po kosilu najprej vse lepo povedal njegovi mami, potem sva šla še do mojih dveh. Vse skupaj j bilo očitno preveč naporno zame. Vse to vznemirjeneje ... v nedeljo sem se zbudila in na wc-ju se mi je ulila kri pomešana z rjavim izcedkom. Bila sem čisto konec ti povem. Tako sem se ustrašila da sem šla samo nazaj ležat in tudi solz nisem mogla izpustit. Ne da se opisat.
Potem sem cel dan ležala in lepo jemala tiste tablete, pa tifol pa magnezij, ... Vsi starši so seveda panično klicarili če je kaj bolje. Obenem sem izvedela, da so tele kravivitve in izcedki med nosečnicami precej pogoste: Saj se skušaš pomiriti pa ti ne rata najbolje. V glavnem v ponedeljek mi je potem ko se je krvavitev pomirila in ostal le precejšen rjav izcedek - se opravičujem zdaj za tele detajle - padla ven ena taka suha sliva - kos tega rjavega izcedka - kot želatina kompaktno. Po tem se je začelo čistiti in danes sem spet prvi dan ''suha'' in brez izcedka. Očitno je ven padlo kar je moralo. Zdaj sem spet ok. Doma lepo počivam. Vsak dan spim do polenajstih, grem dol na kosilo k tašči, počivam in lenarim. Moja mami potem pride k meni popoldan po službi in me pocrklja s kakšnimi priboljški. Moj je tudi enkraten. Ma vse gre ok zdaj za1x.
Ti pa povem da sem bila čisto prestrašena. Prav res sem mislila da bo konec.
Starši so neizmerno veseli. Najbolj me je presenetil fotr. Čisto je navdušen in me kliče vsak dan. Najbolj se zdaj ubadata kako se jima bo reklo po novem.
Nisem si mislila, da je vsakdanjik v službi tako stresen. Šele ko si doma in spiš kot polh vidiš da telo res rabi počitek.
V službi sem povedala le direktorju in sodelavki, ostali mislijo da gre za neke ginekološke težave.
Tudi jaz imam čuden tek. Jem večkrat po malo. Sploh ne zmorem pojest normalne porcije. Tudi jaz sem s kilažo ok. Kdaj se mi zdi da imam rahle slabosti, pa pojem en košček nečesa pa je spet ok.
Danes grem s taščo popoldan na sprehod, ker tiščim doma že od petka. Rabim malo zraka.
Do ponedeljka bo hitro minilo potem se bo pa tebi dogajalo z novicami staršem. Moji so bili navdušeni. Me je pa vse zelo razburkalo, ker so posredi zelo močna čustva.
G. mi ni ničesar rekla za kri, vodo, nuhalno. Predvidevam, da bo to 8.1. ko imam 1. sistematski pregled.
Nujno se mi kaj še javi. Čeprav tale internet doma je katastrofa - 15 minut da sploh lahko kaj napišem.
Uživaj, vse je normalno, tudi izguba teže v prvem tromesečju je normalna sem prebrala. Ok si!!!! Carica si da nimaš nobenih resnih težav. Super in drži se!!!
Pa pauser posted image  

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Za PINKYCO in KNIČI, pa tudi vse ostale d...
14.12.2006 11:34:55   
Pupa*
O, PINKYCA user posted image

Kako sem te vesela!! Najprej sem brala tvoj post z odprtimi usti in zelo na hitro, da sem ja čim prej prišla na konec, potem pa še enkrat bolj v miru in preudarno. Zdej me je pa strah za tebe. user posted image  A si poklicala kej G. in ji povedala za situacijo? Predvsem tale kompakten izcedek me skrbi, no. Nočem zdaj zganjati panike in še manj te kaj strašiti. Kako se tebi zdi, se počutiš v redu, ni razloga za skrb?

Sem pa res zelo vesela, da sta vnesla takšno navdušenje med starše. Tudi jaz že komaj čakam. Evo, ravno danes sem začela svoj 9. teden, pa še tri dni imam do pregleda. Prvič za spremembo bi zavrtela dneve naprej.

Tudi jaz ti moram povedat, da sem že izdala skrivnost moji sodelavki, s katero sva si tudi privat najbolj blizu. Ravno iz tega razloga, ker se čez vikend in v pon. nisem počutila v redu in sem rekla, če slučajno ostanem doma, da bo ona vedela zakaj. In je bila vsa navdušena, mi je takoj čestitala, potem pa še mojega dragega poklicala po telefonu in čestitala še njemu. user posted image  

Sicer pa sem imela v ponedeljek bolj težek dan. Že to, da mi ne paše hrana in se vsakič, preden kaj pojem, ubadam s tem, a mi bo v redu ali ne... no, proti koncu službe me je pa začelo tko čudno ščipati nekje na sredini trebuha (ne tako nizko kot ponavadi) in potem še celo pot do doma, s tem da so intervali postajali intenzivnejši. In sem se čist prestrašila, kaj je zdaj to, doma takoj letela na wc, da vidim, če je kakšna sled o izcedku, pa na srečo nikjer nič. Sem se pa res počutila tako, da nisem mogla več niti stat in sem šla takoj ležat in kmalu zaspala. Vmes sem vstala, da sem majčkeno pojedla, potem pa spet nazaj spat, skoraj do osmih zvečer. No, pa mi je res pomagalo, sem se počutila čisto drugače, bolečin ni bilo več... potem sem šla pa itak samo pod tuš in spet kmalu spat... user posted image

Od takrat naprej pa je vse b.p. Res se počutim fino, energije sicer še vedno ni, ampak nič hudega... potrebujem malo več spanja, pa sem takoj boljše. Včeraj sem šla že pred deveto zvečer v posteljo. Mi zmanjkuje časa za ostale stvari, ampak mi je trenutno glavno, da sem jaz v redu.

Tako zelo ti privoščim moje počutje, ali pa še boljše, brez najmanjših težavic. Res se velikokrat spomnim nate in razmišljam o tebi kot bi bili prijateljici. Res se drži, počivaj in lenari 100/h, samo da bo vse ok.

Oglasi se mi še kaj, kmalu, če boš lahko. user posted image


(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Za PINKYCO in KNIČI, pa tudi vse ostale d...
20.12.2006 14:24:27   
Pinkyca
Hojla PUPA,
najbolj trpim, da se ne moreva večkrat tipkati, ampak tale računalnik doma je res obupen. Zdrživa do 8.1. potem pa upam, da se vrnem nazaj v službo pa bo bolje.

Full sem vesela, da si ok !!! Tudi jaz mislim nate. Kako je šlo na pregledu? Kdaj bosta povedla doma. Vse mi lepo napiši v detajle.

Jaz sem ok. Izcedka ni, razen običajnih malih flekov rumenih, ki jih mam pa že od vedno. Počutim se tudi dobro. Slabosti ne občutim. Probem imam zjutraj. Komaj ustanem. Najprej moram sedet v postelji ene 20 minut, da sploh lahko zaštartam v kopalnico, zajtrk mora bit hitro potem, ker sicer občutim tako rahlo slabost.
Čez dan je vse ok. Jem večkrat pa malo pa zdravo seveda.

G nisem nič klicala razen 1x ko sem jo vprašala če lahko zmanjšam dozo tistih tbl. Pa se je smejala, da ne ker utrujenost ni zaradi tbl. Tolikokrat sem že malo blesavo izpadla pred njo da jo sploh ne upam več klicat.

Danes sem si kupila revijo NOSEČNOST. Super članki so, pa tak priročni koledarček dobiš zraven ti jo priporočam. Tudi o NS piše podrobno. Naročila sem se pri dr. P za NS. Stane 12 čukcev.

V nedeljo sem bila pa boga ti rečem. Imela sem strašen glavobol in ker nisem hotla vzet tbl za glavobol sem preležala celo nedeljo in spala. Slabo mi je bilo za znoret. A na to sem navajena, ker imam običajno težave z glavo ob pričakovanju slabega vremena. No potem sta v ponedeljek glavobol in slabost minila, snega pa od nikoder.

Skratka poročaj mi o vsem - o pregldu pa kako boš povedala doma ....

Istočasno ti želim VSE DOBRO, VSE SLADKO IN VSE NAJ NAJ NAJ LEPŠE V PRIHAJAJOČIH PRAZNIKIH IN SEVEDA V NAJBOLJŠEM LETU KI PRIHAJA - 2007 !!!! To bo pa leto za spomine obujat ... hahahaha

No mamica lepo počivaj in uživaj praznike s polno žlico ...

pa pa

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Za PINKYCO in KNIČI, pa tudi vse ostale d...
4.1.2007 14:23:21   
Pupa*
Draga moja PINKYCA!!! user posted image user posted image user posted image

Evo mene kooooončnooo user posted image  Verjetno si že čisto obupala nad mano. To, da sem prišla za računalnik in dejansko začela pisat, je že podvig meseca. Vsak dan mislim nate in vsako jutro si obljubim, da se ti bom danes pa sigurno oglasila, pa je potem vsakega dne konec in spet vse prestavim na naslednji dan. Upam, da vsaj telepatija še kaj deluje, da moje misli nekako pripotujejo do tebe in ti sporočajo, da sem še vedno tukaj.

No, iz tega si verjetno že razbrala, da se ne počutim najboljše. Pa bom začela kar pri pregledu, tam kjer sva nazadnje končali. Joj, kje je že to user posted image  Upam, da se še spomnim vsega, kot je treba. Torej, šla sem na pregled, moja G. je bila vsa vesela zaradi dejstva, da sem zanosila... takoj je rekla, če se ne počutim dobro, da sem zelo bleda... potem sva šli na UZ, ki je v drugi ordinaciji in ko sva že bili noter, rečem, če gre lahko mož zraven... in na moje presenečenje ona odgovori ja, seveda, ga grem kar poklicat in se je še pohecala, da ne bo napačnega povabila noter. user posted image  Sama sreča, da je bil zraven, ker sem bila jaz popolnoma v transu in pol stvari, ki jih je G. razlagala, sploh nisem slišala... mi je potem naredil obnovo, ko sva šla domov... user posted image  Občutki pa res nepopisni in enkratni, še posebej to, da je bil lahko z mano in sva to čudovito izkušnjo lahko doživela skupaj... No, zdaj pa bistvo... dojenček je imel lepo lego, srček mu je razbijal 100/h, res ful... ful lepo je bilo to videt, jaz sem samo govorila o, hudo... potem je pa pokazala, da imam nad posteljico takšen pas krvi in da naj bi v prihodnjih tednih šla ven, ko se bo posteljica razširila čez maternico, da jo bo nekako zrinila in da se ne bom ustrašila... no, te krvi do danes še ni, niti kapljice ves ta čas... tako da se zdaj že sprašujem, kaj pa zdaj, ko ne gre ven... potem je pa rekla, da tudi glede na to, da imam majhno pregrado v maternici, katere nisva dali odstranit in zaradi tega pasu krvi, je možnost grozečega splava, zato moram kar takoj v bolniško in počivat... čez tri tedne pa naslednji pregled, ko mi bo ponovno naredila UZ in bo lahko povedala kaj več...

Tako sem sedaj že dobra dva tedna na bolniški, pregled pa imam 10. januarja. In ti povem, da sem zelo hvaležna za tole bolniško, ker ne vem, kako bi lahko sicer hodila v službo... slabo mi je praktično ves čas, tudi ponoči, ko se zbudim in grem na wc, mi je slabo... nič mi ne paše jest, razen sadja, jogurtov, pa za zajtrk obvezno margarina in marmelada na kosu kruha... kuhana hrana se mi upira, tako da od kosila težko kaj spravim vase... ne delam res nič, spim do enajstih, potem se prestavim v dnevno sobo, kjer imam drugo svojo rezidenco in počivam in gledam tv... to je vse in kljub vsemu mi dan mine zelo hitro... sploh ne vem kako in kdaj. Slabost me je res čist dotolkla, nimam energije, pa še zelo nizek pritisk imam in potem ni čudno, da sem takšna kot sem.

No, ampak dovolj jamranja, ker ni bil to moj namen... samo na žalost je trenutno takšno stanje... sicer mi je čist v redu, v bistu sem kot v hotelu, moj dragi je enkraten, naredi vse, tako da mi ni treba skrbeti za nič... verjetno se bom prvič v življenju konkretno naspala in spočila...

Aja, še kako sva povedala doma. Sva se kar na hitro odločila, da je najboljše, da poveva kar takoj, glede na to, da bom v bolniški. Tako da sva šla po pregledu takoj do mojih, sicer samo za pol urce, ker je bilo že pozno, ampak je bilo veselje res na višku... mami se je kar tresla od veselja, mal jokala, mal smejala, naju objemala... zgodba se je potem enako ponovila pri njegovih čez nekaj dni, ker sva rekla, da ne bova to sporočala po telefonu (ker živimo bolj narazen in se ne vidimo tok pogosto), za vikend smo imeli pa že tako v načrtu, da se dobimo... in sva povedala takrat in od svaka takoj dobila prvo dudo... user posted image  je imel pripravljeno že nekaj časa in čakal na pravi trenutek...

V službi sem pa tudi povedala takoj naslednji dan, ko sem šla uredit še najnujnejše stvari za par ur in razložila stvari, ki jih ne moreš urejat po telefonu... na moje presenečenje so bili res vsi po vrsti, katerim sem povedala, zelo, zelo veseli, vključno z mojo šefinjo, ki me je presenetila najbolj... celo rekla mi je, da naj me ne briga zdaj služba, da moram mislit nase...

No, mislim, da sem zdaj v grobem zajela vse, kar se je dogajalo v tem času. Zdaj pa najbolj pomembno vprašanje: KAKO SI TI??? Še tri dni, pa imaš že pregled, dva dni za tabo pa že spet jaz.

Revijo Nosečnost sem tudi jaz kupila, že zelo na začetku. Pa ti moram povedat, da sem takrat malo prelistala in nekaj malega prebrala, potem pa konec. Pa tok rada bi brala tudi druge stvari, pa nimam volje. V glavi imam ful idej, do izvedbe pa nikakor ne pride. Upam, da bo kmalu boljše, da me ne bo tale slabost spremljala celo nosečnost.

Jaz sem si pa želela na nuhalno h dr. Antonič Babnik in je tisti teden, ko bi mogla jaz na pregled, ona na dopustu in so me potem naročili k dr. Reševi. Za njo pa nimam pojma kakšna je, vseeno pa upam, da bo v redu.

Tako, začelo se je pravljično leto 2007 in želim tebi, tvojemu dragemu in vajini bebici res vse lepo in dobro, naj bo pričakovanje sladko in veselo, da pride k vama v naročje zdrava in srečna štručka!

Upam, da vsaj ti kaj čekiraš tale forum, jaz nimam pojma kaj se sicer dogaja, sem pa zelo, zelo vesela, da sem se ti danes oglasila. Upam, da pride tole do tebe in da se potem tudi ti kaj oglasiš. V ponedeljek pa držim pesti, pa pa! user posted image


(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Za PINKYCO in KNIČI, pa tudi vse ostale d...
12.1.2007 15:54:21   
Pinkyca
PUPA !!!!

Evo mene. Kok si me prestrašila!!! Sem hitela brat do konca ... Samo, da si ok. Pa kakšna kri zdaj to? Kako si opravila v sredo? Boga kako si se pa ustrašila. Upam da si zdaj ok in da pridno počivaš doma. Se moraš paziti. Nič dvigovat ali likat ali pospravljat. Nič!!! Tudi sprhodi niso najboljši, pa čim manj z avtom okol skakat. Nujno mi poročaj kako si !!!

Z mano je ok. Od kar sem doma in je tista sliva ven padla, nimam več izcedkov imam pa tak močen tok al kaj da si menjam hlačke po 2x na dan. Pa je tudi to menda normalno vse. Slabosti jaz še zdaj nimam (od kje tebi zdaj??), spim zjutraj tudi samo do 9 (prej sem tudi jaz do 11. Pritisk imam 110/60, potem veš kako mi je. Bila sem na pregledu v ponedeljek. Vzeli so mi kri pa vodo, takoj so mi pokazali bebico na UZ - en pajacek luškan se je videl. Potem so mi rekli da je vse ok in normalno. Pa sem pojamrala za ta tok in izcedek rumen in da mi paše bit na bolniški (začuda). Tako mi je podaljšala bolniško do 6.2. jupiiii. Ravno prav, ker se učim za en izpit. Na sprehode lahko hodim krajše - tko ene 20 minutne. Trebuh se mi že pozna - prav hecna sem. Šla sem v Zaro in pokupila sem vse majčke daljše pa vse trenirke z elastiko v pasu. Tako da se zdaj že kar precej počutim nosečniško. Mogoče malo pretiravam s tem. Ta torek grem na NS k Pušenjaku pa ti poročam kako bo šlo s tem.

Ful te pogrešam in mislim nate vsak dan. Ti pošiljam koš pozitivne energije!!!

Nujno se probaj kaj javiti ko se boš počutila dobro - saj razumem da ne moreš počet vsega kar bi hotela zdaj in najbolj je važno da si ti na prvem mestu in da se čuvaš. Zdrži tele sabosti saj ne morajo dolgo trajati, tista kri se bo pa že sčistila in šla ven. Ne sekiraj se preveč - imam občutek da je to vse normalno v nosečnosti.

Drži se PUPA moja!!!
user posted image

(odgovor članu Pupa*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?
gagaga

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?

da (87%)

ne (13%)


Število vseh glasov: 30

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!