|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolonjska omaka
2.11.2006 15:38:28   
Anonimen
Ojla!

kako delate to omakco?

Sem pred kratkim jedla v eni gostilni in je bla tak dobra. Imela je nek posebene okus, po neki začimbi. Men ne uspe naredit tak dobre.

prosim za vaš nasvet user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolonjska omaka
2.11.2006 15:49:01   
total
Na čebuli prepražim mleto meso,dodam malo narezanega korenčka(lahka tudi brez) in fajn pretenstam,dodam vegeto,peteršilj,narezan česen in malo zalijem z paradižnikom v tubi al pa ker pomi paradižnik. Malo še podušim in začijem z vodo,če je na koncu preredko dodam drobtine za zgostitev.

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bolonjska omaka
2.11.2006 16:08:46   
jazz
Jaz dam notri še ščepec majarona in špuk vina. Mogoče je to, to! POSKUSI

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bolonjska omaka
2.11.2006 16:34:24   
Anonimen
user posted image  Mislim da je tista začimba bazilika,ker ponavadi se da v paradižnikove omake.

(odgovor članu jazz)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bolonjska omaka
2.11.2006 19:47:05   
balaena
Olivno olje + drobno sesekljana čebula in korenje
+ mleto meso... da spusti sok in le-ta izpari
+ malo mleka... da izpari
+ sveže nariban muškatni orešček
+ paradižnik (pelati iz steklenice ali tetrapaka, ne koncentrat iz tube)
+ čisto na koncu sol in poper po okusu

Bistvo dobre bolonjske omake, kot jo kuhajo Italijanke, je v času kuhanja. Jaz vedno vzamem vsaj 1,5kg mesa in naredim zalogo, ker omako kuham najmanj 3 ure. Zato dam na začetku veliko paradižnika, ki pa se v tem času popolnoma zgosti. Tudi kislost izgubi. Poskusi tako, meni vedno zelo dobro uspe, brez vegete, drobtin...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bolonjska omaka
2.11.2006 21:22:46   
Čupka
Tako je, čas kuhan ja mora biti zelo dolg. Jaz je tudi ne kuham nikoli manj kot 2 uri. Pa v enem original receptu je bila tudi stebelna zelena zraven in res zelo, zelo paše.
Drugače pa je BAZILIKA nepogrešljiva pri bolonjski omaki in seveda veliko česna, pa nobene vegete ni treba...

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bolonjska omaka
2.11.2006 23:03:08   
Marogica
Jaz prepražim na čebuli mleto meso, dodam zmiksane pelate, sol, malo sladkorja in kuham na malem ognju,in to 2-3 ure. Tako je okus čisto drugačen, kot pa po 20 min kuhanja. Obvezno dodam 1 dcl rdečega vina in origano.
Res je pomembno, da se omaka dolgo kuha. Pa nobenih VEget in podobnega....samo pokvarijo okus.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bolonjska omaka
3.11.2006 9:44:00   
dulcinea
Jst bi ta čas že od lakote umrla. Pa ravno bolonjska je narejena izredno hitro... user posted image  Če pa pomislim, da bi se jo lotila kuhat po kosilu, pa na kile mesa, pol pa ja... Dobra ideja. Pol pa v zamrzovalnik in to je to. Super ideja. Bom probala.

LP, D

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bolonjska omaka
20.11.2006 22:40:59   
LeGourmet
Pravi recept za bolonjsko omako ter lazanjo iz nje. Brez Vegete.

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?