bolonjska omaka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> bolonjska omaka (2.11.2006 15:38:28)

Ojla!

kako delate to omakco?

Sem pred kratkim jedla v eni gostilni in je bla tak dobra. Imela je nek posebene okus, po neki začimbi. Men ne uspe naredit tak dobre.

prosim za vaš nasvet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




total -> RE: bolonjska omaka (2.11.2006 15:49:01)

Na čebuli prepražim mleto meso,dodam malo narezanega korenčka(lahka tudi brez) in fajn pretenstam,dodam vegeto,peteršilj,narezan česen in malo zalijem z paradižnikom v tubi al pa ker pomi paradižnik. Malo še podušim in začijem z vodo,če je na koncu preredko dodam drobtine za zgostitev.




jazz -> RE: bolonjska omaka (2.11.2006 16:08:46)

Jaz dam notri še ščepec majarona in špuk vina. Mogoče je to, to! POSKUSI




Anonimen -> RE: bolonjska omaka (2.11.2006 16:34:24)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mislim da je tista začimba bazilika,ker ponavadi se da v paradižnikove omake.




balaena -> RE: bolonjska omaka (2.11.2006 19:47:05)

Olivno olje + drobno sesekljana čebula in korenje
+ mleto meso... da spusti sok in le-ta izpari
+ malo mleka... da izpari
+ sveže nariban muškatni orešček
+ paradižnik (pelati iz steklenice ali tetrapaka, ne koncentrat iz tube)
+ čisto na koncu sol in poper po okusu

Bistvo dobre bolonjske omake, kot jo kuhajo Italijanke, je v času kuhanja. Jaz vedno vzamem vsaj 1,5kg mesa in naredim zalogo, ker omako kuham najmanj 3 ure. Zato dam na začetku veliko paradižnika, ki pa se v tem času popolnoma zgosti. Tudi kislost izgubi. Poskusi tako, meni vedno zelo dobro uspe, brez vegete, drobtin...




Čupka -> RE: bolonjska omaka (2.11.2006 21:22:46)

Tako je, čas kuhan ja mora biti zelo dolg. Jaz je tudi ne kuham nikoli manj kot 2 uri. Pa v enem original receptu je bila tudi stebelna zelena zraven in res zelo, zelo paše.
Drugače pa je BAZILIKA nepogrešljiva pri bolonjski omaki in seveda veliko česna, pa nobene vegete ni treba...




Marogica -> RE: bolonjska omaka (2.11.2006 23:03:08)

Jaz prepražim na čebuli mleto meso, dodam zmiksane pelate, sol, malo sladkorja in kuham na malem ognju,in to 2-3 ure. Tako je okus čisto drugačen, kot pa po 20 min kuhanja. Obvezno dodam 1 dcl rdečega vina in origano.
Res je pomembno, da se omaka dolgo kuha. Pa nobenih VEget in podobnega....samo pokvarijo okus.




dulcinea -> RE: bolonjska omaka (3.11.2006 9:44:00)

Jst bi ta čas že od lakote umrla. Pa ravno bolonjska je narejena izredno hitro... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če pa pomislim, da bi se jo lotila kuhat po kosilu, pa na kile mesa, pol pa ja... Dobra ideja. Pol pa v zamrzovalnik in to je to. Super ideja. Bom probala.

LP, D




LeGourmet -> RE: bolonjska omaka (20.11.2006 22:40:59)

Pravi recept za bolonjsko omako ter lazanjo iz nje. Brez Vegete.




Stran: [1]