|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dobro testo za njoke
18.2.2012 11:51:22   
Felicita
Ima kakšna preizkušenega? bi pa (samo) krompirjeve, brez skute.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dobro testo za njoke
18.2.2012 12:00:45   
Sacherca
Eh si me zafrknila,jaz pa prisegam samo na skutinega.No ce bo kak zanimiv krompirjev ga bom se jaz preizkusila.... Moj skutin pa je pol kg skute, 10 zlic moke,ščepec soli in je to user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dobro testo za njoke
18.2.2012 14:30:24   
Hope2
Mož ne mara skute, čisto krompirjevi pa nam ne potegnejo preveč, ker so prezabiti. Tak jih delam s čist malo krompirja in svežega sira (ala filadelfija) ali pa samo iz svežega sira. Delam od oka, meric ne poznam

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dobro testo za njoke
18.2.2012 14:54:17   
roladica

IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Eh si me zafrknila,jaz pa prisegam samo na skutinega.No ce bo kak zanimiv krompirjev ga bom se jaz preizkusila.... Moj skutin pa je pol kg skute, 10 zlic moke,ščepec soli in je to user posted image


A brez jajc?

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dobro testo za njoke
18.2.2012 17:38:02   
saska27
Jaz sem jih delala po spodnjem receptu s Kulinarične Slovenije in so bili super:

1 kg krompirja (raje več kot manj)
cca. 200 g moke (raje ostre)

Krompir operemo in skupaj z olupkom skuhamo v toliko vode, da je ravno pokrit, do mehkega - cca. 20 minut, malo je odvisno od velikosti krompirjev. Nato ga še vročega olupimo in pretlačimo s pasirko, da dobimo gladko maso.
Malo ga ohladimo in ko je približno telesne temperature, mu lahko vmešamo moko. Ne gnetemo predolgo, sicer bo krompir začel izločati vodo in bodo njoki potrebovali več moke, zaradi česar bodo bolj gumijasti. Iz istega razloga najprej malo ohladimo krompir.
Ko je testo zgneteno, ga zvaljamo v kače, debele približno za dober prst in jih narežemo na 1 do 2 cm dolge svaljke.
Te lahko nato še posvaljkamo čez vilico ali na ribežnu, če želimo strukturo na njoku. S palcem jim pri tem lahko naredimo vdolbinico, da se povsod enkomerno hitro skuhajo. Strukturo jim lahko naredimo kar sproti, ko jih dajemo v krop.
Kuhamo jih v slanem kropu, dokler ne priplavajo na vrh (to je zelo hitro, 1 do 2 minuti).

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dobro testo za njoke
18.2.2012 18:47:32   
Felicita
evo, poročam - naredila po svoje (seveda) in sicer nekje 700-800 g krompirja (za kuhanje, ne za pečenje/cvrtje), dobrih 200 g ostre moke, 1 jajce, malo masla in malo kisle smetane. najprej sem naredila 'pire', potem ko se je pa ohladil, sem vmešala jajce in postopoma moko, dokler se 'testo' ni dalo oblikovat (res pa da sem delala zlo hitro oz. sem mešala samo dokler ni bla moka 'skrita'). potem sem razvaljala na malo moke v klobaso in narezala na njoke.

bli so mehki in puhasti ko oblački. samo vd mož se je pritoževal, da so premal trdi oz. da se more njoke z nožem jest. no ja, ga bom že navadla user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu saska27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dobro testo za njoke
18.2.2012 22:58:40   
malaMravljica
jaz pa skuham krompir,ga spasiram se vrocega,noter 1/3 moke na kolicino krompirja, mal masla in eno jajce oz vec,ce delam veliko kolicino.Naredim testo in njoke. Ko se kuhajo mal narasejo in so zelo fini, mi jih vedno pohvaljo. Jih pa ne jemo z nozem :-)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dobro testo za njoke
19.2.2012 8:41:02   
Sacherca

IZVIRNO SPOROČILO: roladica


IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Eh si me zafrknila,jaz pa prisegam samo na skutinega.No ce bo kak zanimiv krompirjev ga bom se jaz preizkusila.... Moj skutin pa je pol kg skute, 10 zlic moke,ščepec soli in je to user posted image


A brez jajc?


Brez jajc. To fajn pregnetem pustim vsaj 15min v hladilniku pokrito,lahko tudi dlje seveda,potem pa samo oblikujem in delas njoke user posted image

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dobro testo za njoke
19.2.2012 12:11:21   
Mimona29
Sacherca
ta receptura je bozanska!

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dobro testo za njoke
20.2.2012 17:48:00   
Luni
Uf, pri nas jih imamo tako radi, da so zelo pogosto na jedilniku, vendar jih ne valjam, temveč jih oblikujem kar z žlico (žličniki). Če bi jih valjala, se mi jih ne bi dalo delat tako pogosto. Vedno jih delam "od oka", vendar so vedno božanski!!! Nekako tako (za 5 oseb): cca 70 dag krompirja skuham (olupljen, narezan, v slani vodi). Odcedim, dodam cca 8 dag masla, zmečkam kot za pire. Preložim v plastično posodo, posipam moko po krompirju (pojma nimam, koliko, itak se količina moke prilagaja na količino krompirja in velikosti jajc, važno je, da je testo takšne konsistence, kot za potico), dodam 4 jajca. Miksam z mešalnikom (vilice), moko dodajam po občutku, če se mi pa zdi, da mi testo preveč narazen leti, dodam še eno jajce in po potrebi moko. Vedno jih del ocvrem, del pa skuham. Žlico pomočim v vroče olje ali vodo (odvisno kaj delam) ter zajamem testo, katerega potem spustim v tekočino. Božanski!!! Ko se enkrat zverziraš, se jih naredi mimogrede. Pa poskusi z njimi naresti tole:
na malo olivnega olja popečeš pršut, toliko, da spremeni barvo. Zaliješ s sladko smetano (3,33 dcl), ko zavre, vložiš kuhane DOMAČE njoke. Pustiš, da ponovno zavre in voila! Dober tek!!! Angelčki bi jedli, če bi ritke imeli. Čudna, vendar božanska kombinacija!



_____________________________



(odgovor članu Mimona29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dobro testo za njoke
21.2.2012 19:26:55   
fuksija
Nikoli ne delam njoke posebej, ampak , kadar imamo pire krompir za kosilo, ga naredim malo več. Ohlajenega do drugega dne dam v hladilnik. Potem ga pretlačim  s stiskalko skozi tiste majhne luknjice, dodam moko po občutku in naredim njoke ali svaljke. Se mi zdi, da je takole z njmi še najmanj dela.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?