Hope2
|
Če pa kje ne rabiš grame in deke, so pa to palačinke . Vse je odvisno koliko palačink narediš in kako bogato jih boš nafilala. Če jih je velik vzami 500g skuto, če malo vzami polovico skute. 1 jajček, ki ga lahko tudi izpustiš (jaz ga, ker ne maram, da se skuta pobarva v rumeno, imam raje belo skuto), daš malo cimeta, oz po želji, (pr nas ga damo kar nekaj, ker imamo radi, da palačinke dišijo), Sladkor, ja daj žlico, zmešaj, probaj, če je premalo, daj še žlico, probaj in tako dolgo poskušaj, da ti bo nadev všeč. Raje prst/žličko in jezik/usta uporabi kot pa tehtnico, saj imamo ljudje različne okuse (za nekoga bo lahko presladko, za drugega grenko). Kislo smetano tudi začneš z žlico in nadaljuješ po okusu (jaz je sploh ne dam, tak da če jo daš premalo ne bo škode, če jo daš preveč, bo masa preveč tekoča). 1 vanili sladkor. Po okusu lahko dodaš še rozine, limonino lupino...... Koliko nadeva boš dala v palačinke je pa spet odvisno kake imate radi, eni imajo radi zelo bogate, drugi pa zelo na tanko namazane. Če ne veš kake so ti všeč, naredi nekaj bogatih in nekaj manj bogatih, da vidiš za naslednjič. Če imaš preveč nadeva, ga daš v zmrzovalnik, če premalo, namaži ostale palačinke z nutelo, marmelado..... Torej kiksnit ne moreš nikakor Potem pa se moram strinjat z mami_miki, ker so pečene palačinke najboljše . Ko jih naredim in zavijem, jih zložim v naoljen pekač, premažem z mešanico smetane, sladkorja in cimeta, ter dam v pečico za toliko časa, da skorjica malenkost hrustljava postane oz da se pregrejejo vse skozi. Vzamem smetano, ki jo pač imam doma, lahko je sladka, kisla, če pa nimam, pa vzamem mleko. V primeru mleka, le tega segrejem in dam 1 žličko medu not in potem s tem namažem (tole obvezno pri orehovih palačinkah). Jaz palačinke samo na tanko namažem po vrhu, zato porabim manj kot 1dcl tega. . Nekateri pa palačinke zalijejo in rabijo precej več. Stvar okusa. Na tak način jaz pečem skutine, orehove in nuteline palačinke, ker se v pečici bolj razvijejo okusi, kot če bi jih samo tako jedel.
|