sasa84
|
Ja, midva sva tko nardila: - z dagenj sem spucala kamen in brado-kupila sva jih 1,5kg - 1malo večjo čebulo in 4stroke česna sem nasekljala čisto na drobno (baje je fajn, če jih kar zmelješ v multipraktiku) in počasi pražila na olju v malo večjem loncu - dodala sem skoraj celo paradižnikovo kašo-uporabla sem valfruto 500g(ali pa 4pelate zmečkane čim bolj na drobno), dagnje in zalila s 3dcl belega vina in malo vode - dodaš začimbe (sem uporabila kar posušene, količinsko ti pa ne znam povedat koliko-po občutku oz. vonju)-poper, bazilika, origano, drobnjak, peteršilj, soli pa ni treba, ker itak školjke spustijo - kuhala sem napol pokrito dobrih 20 minut in vmes malo premešala - najprej sem v drugo posodo dala školjke, potem pa zalila z omako (če vidiš, da je preredka, jo lahko zgostiš z drobtinami), zraven pa kruhek (midva jeva polbelega, priporočajo pa ponavadi belega) Ni sicer čist original, sam nama je bilo super. Zaprte al pa tiste, ki so bile čisto malo odprte sva vrgla stran, ker niso ok-sva eno odprla in je bila take sumljive blede barve... Upam, da ti bo uspelo, predvsem pa, da ti bo všeč! Dober tek!
< Sporočilo je popravil sasa84 -- 2.8.2009 18:37:49 >
_____________________________
Srečna mamica!
|