dagnje na buzari (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sasa84 -> dagnje na buzari (29.7.2009 23:54:08)

Živjo!

Danes sva delala dagnje na buzari in nama je ostalo še kar nekaj omakce, ki pa je preveč slastna, da bi jo zavrgla...Kaj naj z njo??? Ideje prosim![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: dagnje na buzari (29.7.2009 23:58:08)

Ne vem, nikoli ne ostane [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Jutri lahko skuhas spagete ali zelene rezance v njej...




sasa84 -> RE: dagnje na buzari (30.7.2009 0:02:40)

Uf, je ostalo, je, ker sva delala za več oseb, ne samo za 2...požeruha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Hvala za idejo. Jo bom še malo zgostila (kar z drobtinami), potem pa verjetno naredila z rezanci. Upam, da bo. Saj nama vedno nekaj rata, sam idejo morm dobit, če se ne spoznam ravno na te stvari (na školjke se bolj slabo).




luka jan -> RE: dagnje na buzari (31.7.2009 22:41:48)

Če ni skrivnost, a mi lahko zaupaš recept?

Sem že parkrat poskušala s tem buzarom, pa mi še nikol ni ratal.




sonček33 -> RE: dagnje na buzari (1.8.2009 10:02:43)

Jaz dam olje v veliko posodo, počakam, da se segreje, stresm v lonec dagnje, pokrijem in počakam, mal pomešam vmes, da se da zrak mal porazdeli in se školjke odprejo. Potem pa zalijem z belim vinom, mal vode, velik sesekljanega česna in peteršilja pa ene 5 žlic drobtin. Še mal pokuhaš in ješ. Njami.




sasa84 -> RE: dagnje na buzari (2.8.2009 18:36:43)

Ja, midva sva tko nardila:
- z dagenj sem spucala kamen in brado-kupila sva jih 1,5kg
- 1malo večjo čebulo in 4stroke česna sem nasekljala čisto na drobno (baje je fajn, če jih kar zmelješ v multipraktiku) in počasi pražila na olju v malo večjem loncu
- dodala sem skoraj celo paradižnikovo kašo-uporabla sem valfruto 500g(ali pa 4pelate zmečkane čim bolj na drobno), dagnje in zalila s 3dcl belega vina in malo vode
- dodaš začimbe (sem uporabila kar posušene, količinsko ti pa ne znam povedat koliko-po občutku oz. vonju)-poper, bazilika, origano, drobnjak, peteršilj, soli pa ni treba, ker itak školjke spustijo
- kuhala sem napol pokrito dobrih 20 minut in vmes malo premešala
- najprej sem v drugo posodo dala školjke, potem pa zalila z omako (če vidiš, da je preredka, jo lahko zgostiš z drobtinami), zraven pa kruhek (midva jeva polbelega, priporočajo pa ponavadi belega)

Ni sicer čist original, sam nama je bilo super. Zaprte al pa tiste, ki so bile čisto malo odprte sva vrgla stran, ker niso ok-sva eno odprla in je bila take sumljive blede barve...
Upam, da ti bo uspelo, predvsem pa, da ti bo všeč! Dober tek![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: dagnje na buzari (2.8.2009 18:43:58)

Voda, malo olivnega olja, malo belega vina, malo petersilja in kaksen strok cesna (ni nujno). Enostavno in odlicno.




Stran: [1]