Anonimen
|
Moj mož je mahnjen na piščanca. Pri nas je na mizi vsaj 4x na teden , kaj češ, pa mali je tudi nor na piceka. Cel piščanec praviš... 1. pečen piščanec z limono (kar celega daš v pekaš, jaz ga dam kar na takšnega, ki ima rešetke, ker se res super hrustljavo zapeče. Daš na 160 stopinj - ventilatorsko in pečeš cca. 1 uro. Piščanca opereš, ga soliš, popopraš, posipaš malo z rdečo sladko papriko in daš nanj rezine limone, poliješ čez olje. Seveda po 1/2 ure peke obrneš oz. takrat, ko ima že zlato skorjico. 2. pečen piščanec z rožmarinom 3. pečen piščanec s timijanom 4. pečen piščanec po ptujsko (soliš, popraš, namažeš s ketchupom) 5. nadevan piščanc (nadev pripraviš enako kot kruhove cmoke, piščanca zunaj: sol poper, sladka paprika premažeš z oljem. Pa zraven vlijem v pekač malo goveje juhe, ki jo pripravim iz kocke) 6. nedevan piščanec z jabolki (nadev: jabolka narežeš na kocke, dodaš suhe slive, lovorov list, timijan, in malo jabolčnega soka) razkosan piščanec: 1. simpl pečen kot zgoraj cel na rešetkah ali pečen v pekaču s krompirjem narezanim na večje kose 2. piščanc z ananasem (razkosanega piščanca(začinjen s sladko papriko, sol, poprom) najprej popečeš, daš na toplo. V tisto, kjer si pekla piščanca malo dodaš vode, ki jo zliješ v pekač. Nato v pekač daš na kocke narezano rdečo, rumeno papriko, korenček, čebulo, malo rožmarina, česen, in kose piščanca. Pokriješ s folijo in pečeš. NA koncu dodaš še na kocke narezan ananas. 3. dušen piščanec z grozdjem (kose piščanca začiniš in jih najprej popečeš na hitro. v pekaš zmečeš šalotko ali čebulice oz. čebulo narezano na večje kose, grozdje, malo vinčka daš zraven pečene kose piščanca, zaliješ z maščobo, kjer se je pekel piščanec. Daš gor folijo in dušiš v pečici.
|