|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cel piščanec - ideje?
15.8.2006 11:00:45   
karmy
zanima me kako lahko pripravim celega piščanca v pečici, in ali je lažje ga razkosat in tako popečt ali je tudi uredu če pripravim celega? in kako? zanimajo me ideje...

hvalauser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cel piščanec - ideje?
15.8.2006 11:01:48   
Anonimen
Cel se bo najbrž občutno dlje pekel. Nisem ga pa še sama pekla, celega vsaj, po kosih pa že.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.8.2006 11:05:35   
Anonimen
Moja tašča ga nafila s kruhom, ki ga natlači pod kožo, nekaj pa v piščanca. Koža je bolj hrustljava, piščanec pa odlično sočen. Fenomenalen je, pa še priloge zraven ne rabiš delat. Samo solato pa maš kosilo. K belemu kruhu na kocke narezanemu doda jajca, prepraženo čebulo, petršilj, mal šunke ali slanine narezane narezane, pa seveda majčken soli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
15.8.2006 11:31:31   
Marogica
Ena izmed možnosti:
Celega piščanca natreš s soljo, lahko ga premažeš z gorčico-ni pa nujno, pokapaš malo z oljem in ga daš v segreto pečico. Jaz ponavadi dodam na kose narezan krompir(surov), ki se super speče in je res okusen. Med pečenjem ga "zalivaš" z vodo, da ni meso preveč suho/pusto. Po ca. 1-1,5 pečenja ti pa želim dober tek

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.8.2006 11:50:19   
Anonimen
Jaz ga pa najprej skuham (npr. 1 uro), potem ga šele dam pečt. Vodo potem porabim za zalivanje in da iz nje skuham juho.
Pečem potem še kako uro.
Menda je pravilo 1kg=1ura za pečenje. A ne bom trdila, ker itak ne kuham tako kot piše, ampak moram vedno nekaj po svoje packat.user posted image user posted image user posted image
Rezultati so pa...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.8.2006 11:53:20   
Strawberrie Cherrie
Jst pa kruh namočim z svežo govejo juhico, dodam 'zmiksano drobovino' piščančjo - jetrca in ledvičke - malo vegete, poprčka, eno jajčko in pa veselo nafilam pod kožo piščanca - nato vzamem glineni pekač, spodaj mi je fant naredu take deščice, kamor odteče omaka - na te deščice pa naložim koromaček, korenček narezan na lističe, in pa še ostalo sezonsko zelenjavo - por, zeleno itd -> dam gor piščanca, pa še malo krompirja potresem user posted image user posted image NJAMI user posted image user posted image Mogoče piščanca malo namažem z oljem, ampak res res malenkostno, toliko da hrusta - ostalo pa vse odteče pod te deščice user posted image

A pozna mogoče katera slučajno tole filo za piščanca z jabolkami??? RES bi jo rada 1x poizkusila!user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.8.2006 12:22:22   
noe
Naša stara mama je dala neki te kruhove file in nato še celo jabolko, pa je blo super.Mi si pa piščanca najraje spohamo,filamo pa zajčka in je noro dober, na podoben način kot ti.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.8.2006 12:57:28   
manca79
Jaz tudi dam piščanca pečt na sol in je odličen.
Daš toliko grobo mlete soli kot je težek piščanec (ali pa vsaj približno) in potem pečeš ca. 1 uro pa pol.
Je super enostavno, okus je fajn, ni suh, v glavnem mnjami user posted image

lp
M.

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.8.2006 19:06:34   
Anonimen
Moj mož je mahnjen na piščanca. Pri nas je na mizi vsaj 4x na tedenuser posted image , kaj češ, pa mali je tudi nor na piceka.

Cel piščanec praviš...

1. pečen piščanec z limono (kar celega daš v pekaš, jaz ga dam kar na takšnega, ki ima rešetke, ker se res super hrustljavo zapeče. Daš na 160 stopinj - ventilatorsko in pečeš cca. 1 uro. Piščanca opereš, ga soliš, popopraš, posipaš malo z rdečo sladko papriko in daš nanj rezine limone, poliješ čez olje. Seveda po 1/2 ure peke obrneš oz. takrat, ko ima že zlato skorjico.

2. pečen piščanec z rožmarinom

3. pečen piščanec s timijanom

4. pečen piščanec po ptujsko (soliš, popraš, namažeš s ketchupom)

5. nadevan piščanc (nadev pripraviš enako kot kruhove cmoke, piščanca zunaj: sol poper, sladka paprika premažeš z oljem. Pa zraven vlijem v pekač malo goveje juhe, ki jo pripravim iz kocke)

6. nedevan piščanec z jabolki (nadev: jabolka narežeš na kocke, dodaš suhe slive, lovorov list, timijan, in malo jabolčnega soka)

razkosan piščanec:

1. simpl pečen kot zgoraj cel na rešetkah ali pečen v pekaču s krompirjem narezanim na večje kose

2. piščanc z ananasem (razkosanega piščanca(začinjen s sladko papriko, sol, poprom) najprej popečeš, daš na toplo.  V tisto, kjer si pekla piščanca malo dodaš vode, ki jo zliješ v pekač. Nato v pekač daš na kocke narezano rdečo, rumeno papriko, korenček, čebulo, malo rožmarina, česen, in kose piščanca. Pokriješ s folijo in pečeš. NA koncu dodaš še na kocke narezan ananas.

3. dušen piščanec z grozdjem (kose piščanca začiniš in jih najprej popečeš na hitro. v pekaš zmečeš šalotko ali čebulice oz. čebulo narezano na večje kose, grozdje, malo vinčka daš zraven pečene kose piščanca, zaliješ z maščobo, kjer se je pekel piščanec. Daš gor folijo in dušiš v pečici.

(odgovor članu manca79)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.8.2006 10:20:55   
Strawberrie Cherrie
Urška user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.8.2006 10:28:13   
Maxica
Jaz ga vedno naredim po tem receptu in je vedno odličen, nič masten, ampak slasten.user posted image
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4191

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?