|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   boranja
8.10.2012 9:27:38   
mini86
kako jo pripravljate ve?


mam domač fižol, čebulo in domačo govedino..sedaj pa z besedo na danuser posted image

< Sporočilo je popravil mini86 -- 8.10.2012 9:29:19 >


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: boranja
8.10.2012 9:43:47   
matkica
Jaz skuham fižol posebej,med tem pražim čebulo in meso,nato primešam še fižol in zalijem z vodo,v kateri se je kuhal fižol.
Dober tek!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: boranja
8.10.2012 9:46:46   
kat von d
Opražim čebulo in meso, potem dodam na kocke narezan krompir, korenček in fižolo. Zalijem z vodo, solim. Iz peteršilja, timijana in majarona (teh dveh zelo malo, ker imata močan okus) naredim "šopek" in dam not zraven kuhat, potem pač to odstranim, ko je kuhano. Včasih dodam še pol jušne kocke ali pa če imam govejo juho od prejšnjega dne s to zalijem namesto z vodo. Mi imamo radi bolj gosto boranjo, zato dam veliko vsega, če je potrebno tudi naredim podmet z moko.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: boranja
8.10.2012 10:50:16   
susica
jaz prepražim čebulo dam noter meso in ga malo zdušim dodam korenček narezan na kolobarje ter fižol malo premešam, solim, vegeta, poper, cesen, peteršilj, muškatni orešček, ter vse skupaj zalijem z vodo, pustim da zavre pol zmanjšam temperaturo in pustim kako uro dve da počasi vreje, res čisto počasi ko je meso kuhano je tudi fižol kuhan in potem nardim samo podmet moka + voda in vlijem not premešam in je to to.

(odgovor članu kat von d)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: boranja
8.10.2012 11:11:24   
mateyka
ja, jaz tud doam korenje, samo ga ziksam v multipraktiku, da je boranja bolj gostljata.

(odgovor članu susica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: boranja
8.10.2012 11:26:07   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: kat von d

Opražim čebulo in meso, potem dodam na kocke narezan krompir, korenček in fižolo. Zalijem z vodo, solim. Iz peteršilja, timijana in majarona (teh dveh zelo malo, ker imata močan okus) naredim "šopek" in dam not zraven kuhat, potem pač to odstranim, ko je kuhano. Včasih dodam še pol jušne kocke ali pa če imam govejo juho od prejšnjega dne s to zalijem namesto z vodo. Mi imamo radi bolj gosto boranjo, zato dam veliko vsega, če je potrebno tudi naredim podmet z moko.

Nekak tako... samo brez peteršilja, timijana, majarona ali muš. oreščka.
Dam pa pri čebuli na začetku še ali sveži paradižnik nasekljan, pražim, da vodo spusti.. ali pa potem malo kečapa, če nimam paradižnika.
Začimbe so le sol, poper, vegeta.
Na koncu lahko še daš kislo smetano, tudi super dobro pride.
Njami... par dni nazaj sem ga delala... sicer nisem imela govedine, ampak z prekajeno vratovino. Tudi super.

(odgovor članu kat von d)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: boranja
8.10.2012 15:44:23   
mini86
evo se že kuha..ker se pa nism mogla odločit med ribanim korenjem in kolobarji sem kr oboje not fliknlauser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: boranja
9.10.2012 7:30:16   
urška
Od zacimb v boranjo najbolj pase setraj.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: boranja
9.10.2012 9:29:08   
Tutan
Popražim čebulo, meso (ponavadi govedino-teletino, včasih dam mleto, včasih narezano na košče), naribano korenje, krompir, stročji fižol, česen, malo peteršilja. Pomokam, zalijem z deci rdečega vina, zalijem z jušno osnovo, sol, poper, malo pelatov. Mnjami.
Zraven postrežem svež ržen kruh.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?