LuLu -> RE: boranja (8.10.2012 11:26:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kat von d Opražim čebulo in meso, potem dodam na kocke narezan krompir, korenček in fižolo. Zalijem z vodo, solim. Iz peteršilja, timijana in majarona (teh dveh zelo malo, ker imata močan okus) naredim "šopek" in dam not zraven kuhat, potem pač to odstranim, ko je kuhano. Včasih dodam še pol jušne kocke ali pa če imam govejo juho od prejšnjega dne s to zalijem namesto z vodo. Mi imamo radi bolj gosto boranjo, zato dam veliko vsega, če je potrebno tudi naredim podmet z moko. Nekak tako... samo brez peteršilja, timijana, majarona ali muš. oreščka. Dam pa pri čebuli na začetku še ali sveži paradižnik nasekljan, pražim, da vodo spusti.. ali pa potem malo kečapa, če nimam paradižnika. Začimbe so le sol, poper, vegeta. Na koncu lahko še daš kislo smetano, tudi super dobro pride. Njami... par dni nazaj sem ga delala... sicer nisem imela govedine, ampak z prekajeno vratovino. Tudi super.
|
|
|
|