boranja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> boranja (8.10.2012 9:27:38)

kako jo pripravljate ve?


mam domač fižol, čebulo in domačo govedino..sedaj pa z besedo na dan[sm=smiley1.gif]




matkica -> RE: boranja (8.10.2012 9:43:47)

Jaz skuham fižol posebej,med tem pražim čebulo in meso,nato primešam še fižol in zalijem z vodo,v kateri se je kuhal fižol.
Dober tek!




kat von d -> RE: boranja (8.10.2012 9:46:46)

Opražim čebulo in meso, potem dodam na kocke narezan krompir, korenček in fižolo. Zalijem z vodo, solim. Iz peteršilja, timijana in majarona (teh dveh zelo malo, ker imata močan okus) naredim "šopek" in dam not zraven kuhat, potem pač to odstranim, ko je kuhano. Včasih dodam še pol jušne kocke ali pa če imam govejo juho od prejšnjega dne s to zalijem namesto z vodo. Mi imamo radi bolj gosto boranjo, zato dam veliko vsega, če je potrebno tudi naredim podmet z moko.




susica -> RE: boranja (8.10.2012 10:50:16)

jaz prepražim čebulo dam noter meso in ga malo zdušim dodam korenček narezan na kolobarje ter fižol malo premešam, solim, vegeta, poper, cesen, peteršilj, muškatni orešček, ter vse skupaj zalijem z vodo, pustim da zavre pol zmanjšam temperaturo in pustim kako uro dve da počasi vreje, res čisto počasi ko je meso kuhano je tudi fižol kuhan in potem nardim samo podmet moka + voda in vlijem not premešam in je to to.




mateyka -> RE: boranja (8.10.2012 11:11:24)

ja, jaz tud doam korenje, samo ga ziksam v multipraktiku, da je boranja bolj gostljata.




LuLu -> RE: boranja (8.10.2012 11:26:07)

IZVIRNO SPOROČILO: kat von d

Opražim čebulo in meso, potem dodam na kocke narezan krompir, korenček in fižolo. Zalijem z vodo, solim. Iz peteršilja, timijana in majarona (teh dveh zelo malo, ker imata močan okus) naredim "šopek" in dam not zraven kuhat, potem pač to odstranim, ko je kuhano. Včasih dodam še pol jušne kocke ali pa če imam govejo juho od prejšnjega dne s to zalijem namesto z vodo. Mi imamo radi bolj gosto boranjo, zato dam veliko vsega, če je potrebno tudi naredim podmet z moko.

Nekak tako... samo brez peteršilja, timijana, majarona ali muš. oreščka.
Dam pa pri čebuli na začetku še ali sveži paradižnik nasekljan, pražim, da vodo spusti.. ali pa potem malo kečapa, če nimam paradižnika.
Začimbe so le sol, poper, vegeta.
Na koncu lahko še daš kislo smetano, tudi super dobro pride.
Njami... par dni nazaj sem ga delala... sicer nisem imela govedine, ampak z prekajeno vratovino. Tudi super.




mini86 -> RE: boranja (8.10.2012 15:44:23)

evo se že kuha..ker se pa nism mogla odločit med ribanim korenjem in kolobarji sem kr oboje not fliknla[sm=smiley36.gif]




urška -> RE: boranja (9.10.2012 7:30:16)

Od zacimb v boranjo najbolj pase setraj.




Tutan -> RE: boranja (9.10.2012 9:29:08)

Popražim čebulo, meso (ponavadi govedino-teletino, včasih dam mleto, včasih narezano na košče), naribano korenje, krompir, stročji fižol, česen, malo peteršilja. Pomokam, zalijem z deci rdečega vina, zalijem z jušno osnovo, sol, poper, malo pelatov. Mnjami.
Zraven postrežem svež ržen kruh.




Stran: [1]