|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zrezki v omaki
3.3.2013 21:36:33   
Stanislava_
Kako naredite omako, da jo imajo vaši otroci radi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zrezki v omaki
5.3.2013 11:51:07   
Paštetka
zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron

ali 2. varianta:

meso popečem, dodam čebulo, česen kot pri prvi. nato žlico moke + rdečo papriko + 1 žlico pelatov še zraven popražim. zalijem z vodo + sladko smetano, žlico kisle smetane + deci vina (itak, ko jo še malo podušiš z mesom, alkohol izhlapi)


(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zrezki v omaki
6.3.2013 18:29:48   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron



Ta mi je všeč user posted image , hvala.

Senf čisto navaden?Ali v zrnu? Ali je vseeeno? V kaj se še lahko dodajo brinove jagode?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zrezki v omaki
2.4.2013 20:11:40   
takotako
Hmmm brinove jagode? A lahko kej več povesta? Kje jih dobita? Mogoče butasto vprašanje

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zrezki v omaki
3.4.2013 9:15:43   
nyna84
Moje imajo najraje perutnino s smetanovo omako. user posted image
Popečem zrezke, zalijem z malo vode, posebej v posodici zmešam kislo smetano in smetano za kuhanje, zalijem z malo juhe ali vode, začinim, posolim in prelijem zrezke. Nekaj časa še pokuham in je to to. Zraven mora biti obvezno riž, baje user posted image

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zrezki v omaki
3.4.2013 10:20:29   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Hmmm brinove jagode? A lahko kej več povesta? Kje jih dobita? Mogoče butasto vprašanje


brinove jagode se kupijo v vsaki trgovini. tam so ko vse začimbe

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zrezki v omaki
3.4.2013 10:23:20   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron



Ta mi je všeč user posted image , hvala.

Senf čisto navaden?Ali v zrnu? Ali je vseeeno? V kaj se še lahko dodajo brinove jagode?


navaden senf, nič v zrnju. Brinove jagode se lahko uporabijo še v zelju, predvsem pa jih uporabljam za omake. samo jih ne smeš s paličnim zmiksati. Ali jih par noter pustiš ali potem ven pobereš.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zrezki v omaki
4.4.2013 10:56:16   
takotako
Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zrezki v omaki
4.4.2013 11:07:03   
Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem


neki info:

http://si.kotanyi.com/svet-zacimb-in-zelisc/zacimbe-in-zelisca-abc/ (mislim, da jih lahko kupiš od kotany-ja - so v vrečki)

glede brina na vrtu pa ne vem, imaš mogoče kako okrasno varianto? samo da ne pride do kakšne pomote pa se kdo zastrupi... če veš 100% da gre za navaden brin, potem ja - jih lahko nabereš.

sicer imajo pa res močen okus, ki meni super paše k govedini ali divjačini, ne pa k perutnini.

še moj recept - začiniš zrezke (sol, poper) in jih na debelo namažeš z gorčico. popečeš na ponvi, shraniš (na krožnik, v posodo) in pokriješ. V ponev doliješ sladko smetano/smetano za kuhanje, malo gorčice, malo muškatnega oreščka, en topljen sir in kuhaš da se zgosti. dodaš pečeno meso s sokom, ki se je natekel (to je najbolj pomemben korak) in kuhaš še par minut.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zrezki v omaki
8.4.2013 16:28:04   
Paštetka
Ja, pa zdaj jh ne mores pobrat. Brin, kolikor vem, je dober šele, ko jagode zmrznejo, tik pred zimo. user posted image
Ali se motim?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Zrezki v omaki
8.4.2013 16:46:37   
enea
moji dve oz vsaj ta velika ima rada omake
- smetanovo z piščančjim filejem; meso popečem iz obeh strani, ( na malo olivnem olju - delam v AMC posodi), potem dodam maslo, kar nekaj in zalijem z vodo, malo pred koncem dodam smetano,..
- omaka z govejimi zrezki; na malem olju (posoda ista kot prej) popražim čebulo korenček in dva koščka zelene- gomolj, nato dodam zraven kos gov. mesa, popečem iz vseh strani in odstranim, v kozico dodam maslo, malo vode zmešane z belim vinom, prepasiram s paličnim in dodam zrezano meso na zrezke, če mi je pretekoče dodam še malo masla ali smetane,...
punce en nasvet, če se ga boste držale odločite same,... moka je samo za peciva, popražena moka je "strup", omake, mineštrce ali kaj takega dodate korenček, krompir ali maslo ali smetano, vse to gosti tekočino,. jaz moko uporabljam samo za peciva,... če pa že hočete gostit dajte rajši z gustinom, 1-2- žlički gustina zmešate z malo vode in dodate omakam,...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Zrezki v omaki
8.4.2013 17:24:25   
Anonimen
Edini zrezki, ki jih res dobro naredim so piščančki/puranji v gobovi omaki ... ostalo (goveji, svinjski, ... ) mi ratajo podplat neglede kako in kolko časa jih delam user posted image user posted image ... jaz piščančje/puranje fileje potolčem in potresem s soljo ter s poprom&česnom ... potem jih z obeh strani na hitrco popečem in jih dam na en krožnik. V isto ponev dam potem naprej čebulo, prepražim, dodam na lističe narezane gobe in pustim, da se spustijo in prepražijo, pol dodam sol, peteršilj, poper, ... zalijem s smetano za kuhanje, dodam prej popečene zreščiče in na čist majhnem ognju še ene pol ure kuham. Meso pride ful mehko pa omaka taka fajna ... če je pa slučajno pregosta pa malo z mlekom zalijem ... mnajemi :)

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?