Zrezki v omaki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Stanislava_ -> Zrezki v omaki (3.3.2013 21:36:33)

Kako naredite omako, da jo imajo vaši otroci radi?




Paštetka -> RE: Zrezki v omaki (5.3.2013 11:51:07)

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron

ali 2. varianta:

meso popečem, dodam čebulo, česen kot pri prvi. nato žlico moke + rdečo papriko + 1 žlico pelatov še zraven popražim. zalijem z vodo + sladko smetano, žlico kisle smetane + deci vina (itak, ko jo še malo podušiš z mesom, alkohol izhlapi)





Stanislava_ -> RE: Zrezki v omaki (6.3.2013 18:29:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron



Ta mi je všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], hvala.

Senf čisto navaden?Ali v zrnu? Ali je vseeeno? V kaj se še lahko dodajo brinove jagode?




takotako -> RE: Zrezki v omaki (2.4.2013 20:11:40)

Hmmm brinove jagode? A lahko kej več povesta? Kje jih dobita? Mogoče butasto vprašanje




nyna84 -> RE: Zrezki v omaki (3.4.2013 9:15:43)

Moje imajo najraje perutnino s smetanovo omako. [sm=smiley1.gif]
Popečem zrezke, zalijem z malo vode, posebej v posodici zmešam kislo smetano in smetano za kuhanje, zalijem z malo juhe ali vode, začinim, posolim in prelijem zrezke. Nekaj časa še pokuham in je to to. Zraven mora biti obvezno riž, baje [sm=smiley36.gif]




Paštetka -> RE: Zrezki v omaki (3.4.2013 10:20:29)


IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Hmmm brinove jagode? A lahko kej več povesta? Kje jih dobita? Mogoče butasto vprašanje


brinove jagode se kupijo v vsaki trgovini. tam so ko vse začimbe




Paštetka -> RE: Zrezki v omaki (3.4.2013 10:23:20)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

zrezke popečem, zraven dam na tanko nasekljano čebulo, jo posteklim, + Česen prepražim + žlico moke z vodo. Pokuham. nato s paličnim vse to spasiram. nato + senf, brinove jagode (na koncu jih poberem ven), majaron



Ta mi je všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], hvala.

Senf čisto navaden?Ali v zrnu? Ali je vseeeno? V kaj se še lahko dodajo brinove jagode?


navaden senf, nič v zrnju. Brinove jagode se lahko uporabijo še v zelju, predvsem pa jih uporabljam za omake. samo jih ne smeš s paličnim zmiksati. Ali jih par noter pustiš ali potem ven pobereš.




takotako -> RE: Zrezki v omaki (4.4.2013 10:56:16)

Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem




Felicita -> RE: Zrezki v omaki (4.4.2013 11:07:03)


IZVIRNO SPOROČILO: takotako

Kaj pa če jih poberem iz grma doma? Prvič slišim za kaj takega, zato sprašujem


neki info:

http://si.kotanyi.com/svet-zacimb-in-zelisc/zacimbe-in-zelisca-abc/ (mislim, da jih lahko kupiš od kotany-ja - so v vrečki)

glede brina na vrtu pa ne vem, imaš mogoče kako okrasno varianto? samo da ne pride do kakšne pomote pa se kdo zastrupi... če veš 100% da gre za navaden brin, potem ja - jih lahko nabereš.

sicer imajo pa res močen okus, ki meni super paše k govedini ali divjačini, ne pa k perutnini.

še moj recept - začiniš zrezke (sol, poper) in jih na debelo namažeš z gorčico. popečeš na ponvi, shraniš (na krožnik, v posodo) in pokriješ. V ponev doliješ sladko smetano/smetano za kuhanje, malo gorčice, malo muškatnega oreščka, en topljen sir in kuhaš da se zgosti. dodaš pečeno meso s sokom, ki se je natekel (to je najbolj pomemben korak) in kuhaš še par minut.




Paštetka -> RE: Zrezki v omaki (8.4.2013 16:28:04)

Ja, pa zdaj jh ne mores pobrat. Brin, kolikor vem, je dober šele, ko jagode zmrznejo, tik pred zimo. [sm=zmeden.gif]
Ali se motim?




enea -> RE: Zrezki v omaki (8.4.2013 16:46:37)

moji dve oz vsaj ta velika ima rada omake
- smetanovo z piščančjim filejem; meso popečem iz obeh strani, ( na malo olivnem olju - delam v AMC posodi), potem dodam maslo, kar nekaj in zalijem z vodo, malo pred koncem dodam smetano,..
- omaka z govejimi zrezki; na malem olju (posoda ista kot prej) popražim čebulo korenček in dva koščka zelene- gomolj, nato dodam zraven kos gov. mesa, popečem iz vseh strani in odstranim, v kozico dodam maslo, malo vode zmešane z belim vinom, prepasiram s paličnim in dodam zrezano meso na zrezke, če mi je pretekoče dodam še malo masla ali smetane,...
punce en nasvet, če se ga boste držale odločite same,... moka je samo za peciva, popražena moka je "strup", omake, mineštrce ali kaj takega dodate korenček, krompir ali maslo ali smetano, vse to gosti tekočino,. jaz moko uporabljam samo za peciva,... če pa že hočete gostit dajte rajši z gustinom, 1-2- žlički gustina zmešate z malo vode in dodate omakam,...




Anonimen -> RE: Zrezki v omaki (8.4.2013 17:24:25)

Edini zrezki, ki jih res dobro naredim so piščančki/puranji v gobovi omaki ... ostalo (goveji, svinjski, ... ) mi ratajo podplat neglede kako in kolko časa jih delam [sm=zmeden.gif] [sm=jezicek.gif] ... jaz piščančje/puranje fileje potolčem in potresem s soljo ter s poprom&česnom ... potem jih z obeh strani na hitrco popečem in jih dam na en krožnik. V isto ponev dam potem naprej čebulo, prepražim, dodam na lističe narezane gobe in pustim, da se spustijo in prepražijo, pol dodam sol, peteršilj, poper, ... zalijem s smetano za kuhanje, dodam prej popečene zreščiče in na čist majhnem ognju še ene pol ure kuham. Meso pride ful mehko pa omaka taka fajna ... če je pa slučajno pregosta pa malo z mlekom zalijem ... mnajemi :)




Stran: [1]