enea -> RE: Zrezki v omaki (8.4.2013 16:46:37)
|
moji dve oz vsaj ta velika ima rada omake - smetanovo z piščančjim filejem; meso popečem iz obeh strani, ( na malo olivnem olju - delam v AMC posodi), potem dodam maslo, kar nekaj in zalijem z vodo, malo pred koncem dodam smetano,.. - omaka z govejimi zrezki; na malem olju (posoda ista kot prej) popražim čebulo korenček in dva koščka zelene- gomolj, nato dodam zraven kos gov. mesa, popečem iz vseh strani in odstranim, v kozico dodam maslo, malo vode zmešane z belim vinom, prepasiram s paličnim in dodam zrezano meso na zrezke, če mi je pretekoče dodam še malo masla ali smetane,... punce en nasvet, če se ga boste držale odločite same,... moka je samo za peciva, popražena moka je "strup", omake, mineštrce ali kaj takega dodate korenček, krompir ali maslo ali smetano, vse to gosti tekočino,. jaz moko uporabljam samo za peciva,... če pa že hočete gostit dajte rajši z gustinom, 1-2- žlički gustina zmešate z malo vode in dodate omakam,...
|
|
|
|