|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 21:00:36   
Drejkele
Zdravo,

ali katera pozna znakovno sporazumevanje z dojenčki? Se mi zdi zanimivo, na internetu sem gledala, da je v tujini to priznana in uporabna zadeva. Veliko je literature na to temo, mama in dojenček gresta lahko na tečaj, da se sporazumevanja naučita. Kako je s tem pri nas?

Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 21:31:28   
constanca


http://www.babyzeichensprache.com/

A ves, da sem jaz tudi ravno danes to malo gledala - na hitro. Nimam pa sicer pojma o tej stvari.

Da vidimo, ce bo se katera kaj povedala.

(odgovor članu Drejkele)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 21:45:56   
mamsi
jaz sem slišala samo za priročnik in video Sign 2 me. Sem si hotela sposodit v knjižnici, pa tega nimajo. Na spletu najdem samo angleške verzije.

(odgovor članu Drejkele)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 21:49:19   
KT
Naj na samem začetku povem, da bi me verjetno kar nekaj ljudi okoli mene "raztrgalo", če bi poznali našo celotno zgodbo. Jaz sem namreč s svojo malo od samega začetka prakticirala znakovno sporazumevanje (na žalost res brez obiska tečaja). Kako: vsaka pesmica, uspavanka, zgodbica, slika je bila "opremljena" z gibom rok, obrazno mimiko, itd.
Zakaj uvodni stavek: naša Alina ni govorila do tretjega leta, ampak se je enostavno sporazumevala preko znakov (ti so bili izraženi z rokami ali obrazom). Pri treh letih in nekaj se ji je odprlo in je pričela govoriti v stavkih, besede še danes niso povsem pravilno artikulirane, ampak razumljive.
Po drugi strani pa se je moja prijateljica s svojo hčerko lotila enakega zalogaja. In njena mala pikica je hitro znala pokazati svoje želje (na primer gib roke je nakazoval lulanje in kakanje, tako da so se presenetljivo hitro otresli plenic - pri 7 mesecih).
Kaj želim povedati, otroci so izredno dojemljivi, res je, ampak z vsako takšno tehniko je potrebno ravnati previdno, kajti rezultati so odvisni od vsakega posameznega otroka.
Bom odgovorila še na morebitno naslednje vprašanje: če bi me danes kdo vprašal, če bi izbrala enako taktiko pri svoji hčerki, bi bil odgovor jasen, ja bi, ker se mi zdi, da je ne glede nato, da smo dolgo čakali, da je spregovorila, je Alina istočasno pridobila tudi na ostalih področjih (neverbalne komunikacije, itd.).  
      

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 21:51:16   
Masha_M
Jaz sem gledala mysmarthands.com, ki imajo predstavnico na Hrvaškem. V Sloveniji ni zastopnika (sem jim že pisala), v Zagreb se ne bom vozila z malim na tečaj, ostaja torej samo opcija online delavnic, ki pa mi tudi niso všeč, ker z nekajmesečnim dojenčkom res ne moreš vedet ali boš ob razpisanem terminu vedno na voljo. Tako iščem naprej...

Skoraj gotovo bom naročila kakšne materiale oz. tečaje na DVDjih in vam poročam o uspehu čez nekaj mesecev. :) Poiščite My Smart Hands skupino na FB, kjer ustanoviteljica odgovarja mamicam na vprašanja in je full zanimivega branja (o tem kako začeti, kaj če otrok meša znake, ne osvoji določenega giba itd.).

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 22:38:33   
skuštrana
Na Hr imaš tudi http://www.babysigns.hr/.  Oni prodajajo tudi dvd da se lahko učiš doma.



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 22:45:23   
skuštrana
Eto, na FB http://www.facebook.com/pages/Baby-SignsR-Croatia/358131804900

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 23:03:58   
vivovi
Hoj!

Prijateljica, ki ima dojenčka,  me je opozorila na vašo debato, saj s kolegico ravno v naslednjem tednu začenjava s prvimi tečaji znakovnega sporazumevanja za dojenčke. Na področju znakovnega sporazumevanja sva že zelo izkušeni, delava po licenci iz Velike Britanije, uporabljava pa znake iz slovenskega znakovnega jezika. Obe sva metodo preizkusili na svojih hčerkah. Pripravljava veliko pesmic, da bo bolj zabavno, kot tolmačica za znakovni jezik pa lahko povem, da je najbolje najprej videti znake v živo, potem pa lahko doma vadiš. Če vas bo zanimalo še kaj več, vam z veseljem odgovorim. Kontakti pa so na www.tinysigners.si in mojca@tinysigners.si
Torej, ni se treba nikamor več vozit, vse je v Ljubljani.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
22.11.2010 23:35:35   
PeggyBundy
IZVIRNO SPOROČILO: vivovi

Torej, ni se treba nikamor več vozit, vse je v Ljubljani.



Kako žalostno in ozko razmišljanje, izraziš ga lahko samo z enim zamahom roke.
Ljubjana je ves svet. Maribor, Koper, Celje, Lendava ne obstajajo.

< Sporočilo je popravil PeggyBundy -- 22.11.2010 23:36:02 >

(odgovor članu vivovi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 7:47:15   
mateyka
Na področju znakovnega sporazumevanja sva že zelo izkušeni, delava po licenci iz Velike Britanije, uporabljava pa znake iz slovenskega znakovnega jezika. Obe sva metodo preizkusili na svojih hčerkah.


mi poznamo eno punčko, ki se z mamo uči znakovnega sistema, samo ameriškega, ker je mami američanka. meni se zdi fajn in praktična ideja, sploh v določenih primerih, ko Alina od KT npr. user posted image

(odgovor članu vivovi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 8:34:32   
vesna_b
ojla
moja svakinja je delala tečaj za predavateljico, tako da se tečaji izvajajo oz se bodo tudi po Sloveniji. vem, da je že iskala prostore za tale predavanja, ne vem pa, če so že začeli, saj... meni ni v interesu.
jaz sem prvič s tamalo sicer imela svoje znake, s katerimi smo se sporuzamevale, saj se otrok in mama hitro uskladita. po mojem mnenju. mene pač ne prepriča dejstvo, da vsi otroci delajo točno tako, npr pihajo, ko jim je vroče, saj naša tega ni nikoli naredila.
če katero zanima, mi lahko pošljete na ZS, pa vam pošljem njen mail. je iz Ljubljane, vem pa da je iskala prostore tudi drugod po Sloveniji

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 9:31:26   
Drejkele
Punce hvala za vse namige, bom pogledala in hrvaško in slovensko povezavo. Itak pa potem vidiš, ali malemu odgovorja ali ne.

(odgovor članu Drejkele)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 12:11:30   
ozzi
mene tudi izredno zanima ta tema, vendar žal sem na napačnem koncu slovenije-dolenjska tako, da nič od tečaja. bi pa poskusila s kakšnim dvd ali priročnikom, če mi katera napiše naqslov.

(odgovor članu Drejkele)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 14:37:38   
Oren
Jaz sem tudi veliko prebrala o znakovnem jeziku za dojenčke. Obstajala je tudi ena stran slovenska samo je več ne najdem. V glavnem jaz sem hčerko naučila le nekaj osnovnih znakov ki so mi zdeli priročni...kot je je gor,žejna, lačna, nežno, ... Da bi jo učila vseh znakov se mi zdi malo preveč. Sem pa omenila to pediatrinji pa je rekla da nič ni slabega slišala še o tem, ko sem pa omenila to na enem forumu pa me je ena skoraj živo pojedla kaka bedarija je to.

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 15:02:34   
znakec
zdravo,
slovenska stran je www.tinysigners.si tudi gradiv je ze kar nekaj,

znakec

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 16:22:19   
Taddy78
Meni pa še sedaj ne gre v glavo-zakaj je to potrebno?
Če že po joku ali slabi volji ne veste kaj otroku manjka, a ni lepše počakati tistih nekaj mesecev, da vam otrok sam pove kaj želi?
Ne znam si zamišljat da bi sin krilil z rokami, namesto da bi mi rekel mama. Kaj pa vem. Ponavadi že pred 1.letom pokažejo oz. že povejo kaj hočejo, s tem, da pač 3.mesece prej pokaže če bi raje sok ali jabolko, pa...user posted image

Se mi zdi, da je imeti otroka že cela znanost...en znan slovenec je po ne vem kolikih letih in umetnih oploditvah postal oče, sedaj bo pa že predaval in motiviral starše kako in kaj...samo biznis, nič drugega.

(odgovor članu znakec)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 20:12:27   
znakec
Preberi si kaj vec v knjigi Kim Davies Natural  Child Development, jaz imam anglesko verzijo, vendar je prevedena tudi v slovenscino, najdes jo na linku http://www.emka.si/nas-malcek-naravna-vzgoja-in-skrb-za-vasega-otroka/PR/47024,453
(pa nimam prav nobene koristi od prodaje knjige), sicer pa v Ameriki in Angliji sedaj znakovno sporazumevanje uporabljajo tudi sirse, v vrtcih, v prvi triadi osnovnih sol, ker so raziskave pokazale, da ga zelo dobro sprejema kinesteticni tip otrok in jim pomaga pri ucenju abecede in branja...da o prednostih pri integraciji otrok s polzevim vsadkom sploh ne govorimo,  skratka gre za precej sirso zadevo, osebno lahko recem le, da se mi je zdela cela rec predvsem zelo, zelo zabavna.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 20:21:02   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: znakec

...da o prednostih pri integraciji otrok s polzevim vsadkom sploh ne govorimo,  


Za ta del mi je čisto razumljivo in normalno, za slušeče otroke pa ravno ne.

(odgovor članu znakec)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 21:03:51   
znakec
saj ni moj namen koga prepricevati, vsakdo po svoje in ce imata s sinom dobro povezavo, je super. Jaz vem le to, da je nasa cela druzina  zelo uzivala, ko gres recimo na sprehod, ti otrok pokaze, da vidi pticka, pa drevo, pa veverico, ki je sam ne opazis in potem gledas, kje je... je lepo in zanimivo, da situacij, ki so predvsem koristne, ko recimo ponoci pri enem letu, ko se zbudi, pokaze, da bi vodo in ne recimo mleka..kot bi bilo za pricakovati... ko zacne govoriti pa kretnje tako ali tako opusti...   

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 23:20:46   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: znakec

saj ni moj namen koga prepricevati, vsakdo po svoje in ce imata s sinom dobro povezavo, je super. Jaz vem le to, da je nasa cela druzina  zelo uzivala, ko gres recimo na sprehod, ti otrok pokaze, da vidi pticka, pa drevo, pa veverico, ki je sam ne opazis in potem gledas, kje je... je lepo in zanimivo, da situacij, ki so predvsem koristne, ko recimo ponoci pri enem letu, ko se zbudi, pokaze, da bi vodo in ne recimo mleka..kot bi bilo za pricakovati... ko zacne govoriti pa kretnje tako ali tako opusti...   


Znakec, moram ti vseeno malo oporekati. Napisala/napisal si, da ko otrok začne govoriti ... pri vsem tem se zna zgoditi to kar se je nam, t.j. da otrok prične govoriti kasneje in še več, tudi potem, ko dejansko začne govoriti so kretje del njegovega sporazumevanja (ne rečem, da je to slabo, daleč od tega, ampak ni vse tako črno in belo kot si napisala / napisal). Saj ne rečem, da so vsi takšni kot je naša, so pa otroci, ki so veliko bolj dojemljivi za znakovno sporazumevanje kot drugi in se jim posledično, enosnavno povedano, ne da ukvarjati z govorom. In ker do tretjega leta, nekateri pa še več, ne trenirajo svojih obraznih mišic, mišic jezika, je artikulacija glasov za njih kar velik zalogaj.
Tako da - previdno. Vsaka mama naj sama preceni in se odloči.

(odgovor članu znakec)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
23.11.2010 23:24:13   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Na področju znakovnega sporazumevanja sva že zelo izkušeni, delava po licenci iz Velike Britanije, uporabljava pa znake iz slovenskega znakovnega jezika. Obe sva metodo preizkusili na svojih hčerkah.


mi poznamo eno punčko, ki se z mamo uči znakovnega sistema, samo ameriškega, ker je mami američanka. meni se zdi fajn in praktična ideja, sploh v določenih primerih, ko Alina od KT npr. user posted image



Sončica moja, hvala! user posted image  Imaš prav - pri našem "vrtnem palčku" je to delovalo, ker sva tako vsaj komunicirali in se sporazumevali.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
24.11.2010 8:07:10   
vesna_b
IZVIRNO SPOROČILO: znakec

saj ni moj namen koga prepricevati, vsakdo po svoje in ce imata s sinom dobro povezavo, je super. Jaz vem le to, da je nasa cela druzina  zelo uzivala, ko gres recimo na sprehod, ti otrok pokaze, da vidi pticka, pa drevo, pa veverico, ki je sam ne opazis in potem gledas, kje je... je lepo in zanimivo, da situacij, ki so predvsem koristne, ko recimo ponoci pri enem letu, ko se zbudi, pokaze, da bi vodo in ne recimo mleka..kot bi bilo za pricakovati... ko zacne govoriti pa kretnje tako ali tako opusti...   


ej, pa saj to je tud naša pokazala, sam ne z naučenimi znaki, ampak s svojimi. pač ti si full za, jaz pa ne, pa vsaka dela po svoje, a ne? pa še prav je tako. user posted image
mene najbolj to moti - VSI otroci tega sveta npr pihajo, ko imajo vročino ali jim je vroče. a? naša ni pihala. in dobim odgovor - ja, zihr je, sam nisi opazila. a dej no nehat... pač po moje VSI otroci ne delajo enako, razen tisti, ki jih natreniraš. in glede na to, da bi jaz prvih par let rada omogočila otroku čim lažje otroštvo, saj se prehitro morajo začet učit (hodit, govorit, lulat na kahlico..., vrtec, šola...), pač svojih otrok prvih par mesecev ne bom že trenirala, ampak se bom probala jaz prilagodit. prva je stara 2,5 let, vse ok, sedaj sem drugič noseča, pa se spet ne grem tega. (pa bi npr lahko imela predavanja in gradivo čisto zastonj user posted image )

(odgovor članu znakec)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
24.11.2010 10:12:56   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: znakec

saj ni moj namen koga prepricevati, vsakdo po svoje in ce imata s sinom dobro povezavo, je super. Jaz vem le to, da je nasa cela druzina  zelo uzivala, ko gres recimo na sprehod, ti otrok pokaze, da vidi pticka, pa drevo, pa veverico, ki je sam ne opazis in potem gledas, kje je... je lepo in zanimivo, da situacij, ki so predvsem koristne, ko recimo ponoci pri enem letu, ko se zbudi, pokaze, da bi vodo in ne recimo mleka..kot bi bilo za pricakovati... ko zacne govoriti pa kretnje tako ali tako opusti...   


Pri kolkih mesecih pa je to recimo pokazala? Naš je recimo pri 7.mesecih začel kazati stvari in tako dolgo kazal, dokler nisi ugotovil za kaj gre...pa še to me je najbolj zmotilo...če dobro opazuješ svojega otroka,lahko na način, ki si ga opisala ti, z njim komuniciraš brez znakovnega jezika. Pri enem letu (pomoje) bi ti otrok moral znal odgovorit za mleko ali vodo. Ampak je očitno lažje z znaki, kot pa se pogovarjat z njim. A če bi ga vprašala za vodo pa bi rekel NE, ali pa pokimal, to pa ne bi šlo?

(odgovor članu znakec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
24.11.2010 10:14:20   
Taddy78
Vesna b, tudi jaz prvič slišim za pihanje pri vročini user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Znakovno sporazumevanje z dojenčki
24.11.2010 10:18:26   
Taddy78
Nekaj bi še samo dodala...nekaj podobnega je, ko se nekateri starši s svojim otrokom pogovarjajo čist po otroško, pa šuškajo, se pačijo, in spreminjajo glas...konec koncev to pomeni, da se mora otrok učit 2 jezika, pa velika verjetnost je, da bodo probleme delali šumniki. Mislim, da je z znaki isto...namesto da bi otroka vzpodbujali h govoru, ga učite dodaten jezik. Pa še nekaj me zanima...a se sploh kaj pogovarjate z otroci, ali samo mahate?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




velika noč
Lelly28 RR

Ali boste letos veliko noč praznovali klasično (s pirihi, potico in vsemi drugimi dobrotami) ali boste malce omejili hrano, zaradi kornavirusa?

klasično (41%)

malce drugače (53%)

ne vem še (6%)


Število vseh glasov: 34

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!