Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
RE: Zelenjavna omaka za makarone... 8.9.2008 17:19:16
suzanamai
Moji vsi obožujejo omako z bučkami. Olupim 2 bučki, naribam in posolim. Na malo olivnega olja zasteklim 1/2 čebule, vržem gor bučke in po potrebi zalijem z vodo. Dušim kake 10 min., dosolim če je potrebno in dodam malo popra, čisto na koncu pa še sesekljan česen. Vržem čez polžke ali metuljčke in zmešam, poleg ponudim še sveže nariban sir gran padano. Pomembno je, da ko dodaš česen ne kuhaš več, saj drugače zagreni.
Pa dober tek
_____________________________
Ljubezen mame ob ljubečem očetu je nekaj najmogočnejšega na svetu!
RE: Zelenjavna omaka za makarone... 8.9.2008 18:30:10
K_a_t_i
Omaka iz bučk (mi jo imamo za h pireju, ampak saj je isto): popražiš čebulo, dodaš na kockice narezane bučke, soliš, malo zenfa, malo paradižnikove mezge, malo muškatnega oreščka, zaliješ z malo vode. Ko so bučke kuhane, dodaš še žlico kisle smetane (po okusu lahko tudi več), majaron, drobnjak, zmešaš in gotovo!
Omaka iz zelenjave in piščančjih prsi: piščančja prsa narežeš na kockice, posoliš, posuješ s česnom v prahu, vržeš na segreto ponev. Malo popražiš. Dodaš (po želji - lahko vse ali pa samo kakšno od sestavin) - narezano papriko, olupljen narezan paradižnik, bučke, malo vode, topljen sirček, kislo (ali za kuhanje) smetano ter počakaš, da je vse kuhano.
RE: Zelenjavna omaka za makarone... 8.9.2008 19:16:07
Mišni
Pomembno je, da ko dodaš česen ne kuhaš več, saj drugače zagreni.
Če pražiš česen, postane grenak, če ga kuhaš, pa ne.
Jaz bučke olupim, jih narežen na kocke, potenstam na olju, domam začimbe (sol, česen, poper, lovor, peteršilj) in paradižnikov koncentrat in jih potem, ko so mehke, speštam s tistim za pire delat. Potem dodam še žlico (ali dve) kisle smetane.
RE: Zelenjavna omaka za makarone... 9.9.2008 14:33:47
muška
prepražim čebulo, dam gor nakockice narezane bučke in melancane , zažinim in tenstam. proti koncu kuhe dodam še na drobno narezane zelene olive, premešam in ekola omakco
RE: Zelenjavna omaka za makarone... 9.9.2008 14:37:31
nejcko
Jaz zmečem notri, kar imam na razpolago, dodam različne začimbe, včasih dam še k. smetano, včasih ne, skratka improviziram na 100 in 1 način in omaka vedno pride malo drugačna ven in vedno je dobra