K_a_t_i -> RE: Zelenjavna omaka za makarone... (8.9.2008 18:30:10)
|
Omaka iz bučk (mi jo imamo za h pireju, ampak saj je isto): popražiš čebulo, dodaš na kockice narezane bučke, soliš, malo zenfa, malo paradižnikove mezge, malo muškatnega oreščka, zaliješ z malo vode. Ko so bučke kuhane, dodaš še žlico kisle smetane (po okusu lahko tudi več), majaron, drobnjak, zmešaš in gotovo! Omaka iz zelenjave in piščančjih prsi: piščančja prsa narežeš na kockice, posoliš, posuješ s česnom v prahu, vržeš na segreto ponev. Malo popražiš. Dodaš (po želji - lahko vse ali pa samo kakšno od sestavin) - narezano papriko, olupljen narezan paradižnik, bučke, malo vode, topljen sirček, kislo (ali za kuhanje) smetano ter počakaš, da je vse kuhano. No, to dvoje mamo največkrat, je najbolj simpel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|