Anonimen
|
A lahko vprašam zakaj ste se odločili za statistiko ? Jaz bi imela samo eno vprašanje in sicer bolj za fosilke. Še pred dvema letoma se mi zdi, da so punce pisale na tem forumu o mnogo večjem številu zamrznjenčkov, kot pa to sedaj počnejo trenutne trpinke. Skoz imam v glavi, da je takrat skoraj vsaka imela vsaj 2, nekatere pa celo 6,7,8,9 in več zamrznjenčkov. Zdaj slišim, da jih največ sploh nima zamrznjenčkov, nekaj malega po 1,2 redko 4, kaj več, pa sploh ni več slišat. A se to samo meni tako zdi, ali je res tako?????? Še bolj me je ta misel mučila, ko sem prebrala na sosednjem forumu, da ji je G na LJ GK rekel, da imajo prostorno stisko z zamrznjenčki, v smislu, da ne morejo vseh zamrzovat. Potem pomislim na to, da nas je iz leta v leto vedno več punc, ki gremo v OBMP in s tem posledično tudi več zarodkov za zamrznitev . Ma ne vem, smao meni je vse skupaj bilo vedno zelo čudno, zato pa sprašujem če se katera fosilka spomni kako je bilo pred leti. Ali smo pa res samo tako nezdravi ratali, da od 10-20 celic dobimo samo po 1 ali 2 zarodka in nič več za zamrznitev . Joj sem zdaj zakomplicirala Moja statistika postopkov vam najbrž ne koristi . 3 ICSI v PO brez zrelih celic in brez ET, za tujino pa najbrž ne delate analize
|