christiana21
|
Ne boj se metuljčka. To je še najmanjši problem pri rojevanju, je pa res, da ima vsak svoje fobije in dokler ne premagaš strahu, ti ne pomaga nobena beseda, nsavet, vzpodbuda in tolažba. Sama sem imela CR, metuljčka so mi vstavljali kar nekajkrat, ker so mi žile pokale, ampak se da potrpet . Metuljčke sem imela tudi v preteklosti, ko sem bila na operaciji. Moja hčerkica, ki je nedonošena, zahirana in ima cel kup prirojenih težav, ima zdaj 9. mesecev, imela je toliko metuljčkov v bolnicah, da jih sploh ne znam prešteti. Včasih je imela 1. v glavici, enega na rokici in enega na nogici, ko so žile zastarele, so ji pa mogli stare vzet ven in "namontirat" nove. V bolnici je bila 4. mesece, prvega metuljčka je dobila že takoj v porodnišnici, jutri jo čaka še ena operacija, dve je hb že uspešno prestala...in mala bo spet imela metuljčka. Pomisli na vse male borčke, nedonošenčke, otroke brez rok, nog,....oni prestajajo hujše stvari, kot je metuljček. Kar pogumno!!!!
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|