|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj metuljček v žili????
26.1.2010 15:17:51   
Anonimen
Pozdravljene!

Sem vesela user posted image , še sicer sveža. Imam pa neizmerno velik strah pred porodom. Že samega poroda me je zeeeeeloooo strah, ko pa pomislim, da mi bodo ob prihodu v porodnišnico vstavili v žilo iglo "metuljček", pa mi kar slabo postane. user posted image Ponoči sanjam o tem in potem nič ne spim, saj ves čas čutim v roki to iglo.
Čeprav pravijo, da v tistem trenutku pozabiš na vse te igle, saj se osredotočiš samo na porod, jaz vem, da bom bruhala in padla skupaj že takoj, ko mi jo bodo vstavli. Že na odvzem krvi se pripravljam več dni, da bi pa imela iglo v žili par dni...... jojo joj. Vem da sem zelo čudna, vsi se mi smejijo zaradi tega, ampak res me zanima, če je ta metuljček nujno potreben, ali se je kateri zgodilo tudi, da ga sploh nazadnje niso uporabili in ga je imela v žili brezveze.
Nekje sem prebrala, da ti ga sestre v bolnišnici ne smejo vsiljevat, če ga odkloniš, saj ga lahko vstavijo tudi pozneje, če pride do kakšnega zapleta in ti morajo vbrizgat zdravilo.
Kako je s tem??? Prosim, da mi svetujete s nsvojimi izkušnjami vse tiste, ki ste že rodile svoje sončke.

Najlepše hvala vsem!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj metuljček v žili????
26.1.2010 15:19:08   
Anonimen
Na svetu je še kaj velik hujšga kot to...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2010 15:20:58   
m_o_i
kaj pa, ce bi ti tale tvoj panicen strah omenila svoji ginekologinji?!

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2010 15:21:49   
melanija
Jaz sem ob zadnjem porodu (urgentni CR) imela kar dva. Zakaj, ker v enega so mi dali anestezijo, za drugega pa je rekla da je za vsak slučaj, če bi prišlo do komplikacij.

Tudi pri prejšnjih porodih (normalni) sem ga imela in so mi skozenj vbrizgali protibolečiska če sem hotla, pa tudi infuzijo ti dajo če je potreba ali pa tudi za umetne popadke ga rabijo, če jih dobiš.

Jaz raje vidim da mi dajo metuljčka kot pa da me 10 špiknejo za 10 različnih stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2010 15:30:11   
Anonimen
Joj, tega se ti res ni treba bati, tega metulčka, ko je enkrat vstavljen se sploh ne čuti, bolj boli, ko ti vzamejo kri za kakšne preglede. Ta igla je drugačna in dejansko te malo špikne samo, kot ti vstavljajo, potem pa ne več, ker tega res ne čutiš, tudi, ko ti vzamejo ven ne. Tko da kar pogumno, in nič se bat, pa lepo nosečnost ti želim.

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2010 15:33:28   
Čebel@
jaz sem tega metuljčka dobila zato ker pred porodom nisem jedla(rodila zvečer) in da sem lažje držala zjutraj do zajterka......kot ti je anonimna napisala:to  te nič ne boli in skoraj ni moteče(no mene je malenkost motilo ko sem stisnila pest).....nasvet:ti se takrat skoncentriraj na popadke da jih lepo predihaš in ne misli na to da imaš karkoli v roki

lepo nosečnost še naprej

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2010 15:37:12   
skuštrana
Če ga ne želiš ti ga ne dajo. Jaz sem rodila trikrat in ga nikoli nisem imela. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2010 15:55:36   
Nattasha
Oj!

Igla je samo na začetku, ko prebode kožo in žilo, potem pa jo potegne ven in v žili ostane samo plastika. Dajo jih vsem mamicam, seveda te nobena med. sestra ne bo prisilila v to, da se ti kanila nastavi, ampak moraš vedet tudi to, da v primeru, da pride do težav...kakršnihkoli, najbolj pa krvavitev, pride do tega da se žile stisnejo in je takrat težje nastavljat kanal, da ne govorim o tem, da redko uspe v prvo.

Je za premislit. Ko je kanal enkrat nastavljen ga prekrijejo z povojem in če nisi ravno priklopljena na infuzijo ga ne vidiš in ni moteč.

Mislim pa tudi, da boš imela preveč dela z popadki;) Bodo pomoje ti bolj boleli, kot kaka kanila;)

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2010 16:13:15   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha
Dajo jih vsem mamicam

Tole ne bo držalo. Pri mojem zadnjem porodu (LJ porodnišnica) mi niso ničesar vstavljali in me nihče ni nikamor špikal user posted image

Drugače pa, Anonimna, popolnoma razumem tvoj strah. Tudi sama sem se kanile pred prvim porodom bala kot hudič križa, ampak ti povem, da imaš takrat čisto druge skrbi in ugotoviš, da je to res malenkost.

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2010 16:23:40   
skuštrana
Dajo jih vsem mamicam

Ni res, jaz sem rodila 2 krat v porodnišnici pa nisem dobila nič, tretji porod je pa itak zgodba zase.

V Celju me ni nihče nič vprašal, v Postojni so mi hoteli vstavit pa sem zavrnila in je bilo vse ok. Če bi do česa prišlo bi mi pa že naknadno vstavili.

Če te je tega res tako strah pač zavrneš in je problem rešen.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2010 16:40:30   
Kliki
Ko ti ga bodo enkrat vstavili ga sploh ne boš čutila ne razmišlaj že sedaj o tem.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.1.2010 16:51:23   
Anonimen
ok......
karkoli spicastega in ozkega v moje telo????

aaaaaaaaaaaa, panika. od vedno.

zdaj tretjic in obakrat prej sem imela kanal(metuljcek) v zili. groza, ko pomislim...res se bojim..
tolko, da povem, da razumem tvoj strah.

bom opisala metuljcka samo pri tretjem porodu.
v porodno sem prisla ze s popadki na 3 minute. in meni sestra vstavi iglo/metuljcka/kanal. v zilo pod komolcnim vzgibom. ni groznega, manj boli, kot ko ti vzamejo kri.

ampak fora. sem se na zacetku samo na ta metuljcek ozirala in koncetrirala, da ja ne bom med popadki skrcila roke, ker mi bo prebodlo in misice in zile in kosti in na drugi strani pogledalo ven.
in res sem imela roko iztegnjeno. se vprasala sem babico, da kako pa bom na koncu pritiskala, ce ne smem roke izkrcit. pa je rekla, da lahko skrcim roko, da je igla mehka(gumjasta al kaj vem kaj)

no, v glavnem....ko so se zaceli pravi popadki, sem na metuljcka in iztegnjeno roko pozabila popolnoma. nisem niti čutila....

ko je bila nina ze pri meni na trebuscku, umita, oblecena, opedenana, pa sem opazila na tleh pri postelji mojega metuljckauser posted image

padel mi je (al sem si ga sama spulila....ne vem)
v glavnem zadnja skrb ti bo metiuljcek pri porodu....

srecnouser posted image

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.1.2010 17:36:29   
Jessy
Mene je vstavitev metuljčka v predelu dlani zgoraj res bolel, ko so mi ga vstavljali za zunanji obrat. Ko sem šla rodit, so mi za CR dali kanilo malce višje od zapestja. Tam me pa ni nič bolelo in ko bom zdaj šla rodit, jih bom prosila, če mi vstavijo višje in ne pod zapestjem kot prvič.
Moram pa rečt, da je tudi meni že ob misli na špikanje slabo, čeprav zaradi tega še nisem padla v nezavest! user posted image

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.1.2010 18:00:47   
izgubljena_ovcka
Ma daj no, jaz se sploh nisem zmenila za to pa nisem največji fan igel... sploh sem pa ob najhujših popadkih tako zvijala roke, da sem dobesedno polomila tisto plastično cevko v svoji roki in so mi morali vstavit še enkrat na vrh dlani, da sem lahko še naprej dobivala ta fajne popadke, hihi. Jaz še vedela nisem, da mam not...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.1.2010 18:29:42   
luan
Venske periferne kanile se ne nastavlja vsem porodnicam in to NI ustaljena praksa.Če se predvidi, da bo porod potekal brez zapletov ga sploh ne boš potrebovala.Če pa te je tako strah bolečine in boš potrebovala iv kanilo pa prosi naj ti nanesejo na kožo lokalni anestetik, kateri se namaže(recimo Emla) in naj ti šele potem vstavijo iv kanilo.

Mimogrede Emla je zakon, jaz sem se dala tetovirati na področje križa(precej obsežno) in sem se prej namazala z Emlo, ne čutiš nič.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2010 19:55:11   
Isabellabina
Jaz sem 5x rodila,pa mi niti enkrat niso vstavili metuljčka.Sploh mi nobena sestra niti predlagala ni.Bolečino popadkov se da prenesti tudi brez zdravil.Če pa se slučajno kaj zakomplicira pa verjetno takrat vstavijo.Sicer pa nikar se ne boj,ne poroda,ne iglice,ni noben bav,bav.Pa srečno .

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2010 21:03:27   
štrumfek
IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha

Oj!

Dajo jih vsem mamicam

ni res! jaz ga nisem imela

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2010 21:05:27   
rija
jaz sem ga dobila, zaradi umetnih popadkov....menda....ker se niti ne spomnim.

verjemi, metuljček je ob porodu zadnje kar te boli, kar te skrbi....jaz niti vboda za epiduralno nisem čutila med popadki....user posted image  

ma mislim, da bi mi lahko še cel hrbet stetovirali, pa bi ne čutila....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2010 22:46:58   
Luna*
Anonimna jaz te tudi popolnoma razumem. Nekaj časa nazaj je ena uporabnica pisala, da se ji je mesto, kjer je imela kanilo, vnelo. Nisem niti mogla brat teme, mi je blo tko slabo zraven. Tako da te res razumem.
Sama še nimam otrok in ta božja kanila je eden od razlogov...čeprov se bo treba kr spopast s tem, ker čene ne bo nič z otročički. user posted image  Tebi pa vse člestitke za nosečnost in čimbolj uživaj v njej in ne misli zdej na porod.

Sam še eno pojasnilo od tistih, ki se vam je kanila zlomila. Kam je šel potem tistih kos plastike, ki je bil v žili, če je zunanji del odpadel!?? Sej valda ni šou "potovat" po žili?!?!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.1.2010 23:49:44   
tulpek
Tega vas pa res ni treba bit strah.... je bilo mene pred porodim tudi groza in strah ravno te grozne stvari v moji roki, pa potem sploh ni bilo tako grozno. Vas čisto razumem, ampak je sam porod bolj boleča stvar kot ta metuljček. Tako da odmisli strah in raje misli na malo dete, ki te čaka.

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.1.2010 5:52:00   
naja78
ah metuljčka pa se ti ne boš mogla rešit.user posted image ali boš naravno rodila ali s CR.še kaj drugega je ne samo to.še kaki drugi kabli.in še to,v metuljčku ni prave igle.zbodejoi te z njo,potem pa potegnejo ven,not ostane plastičen kanalček.to je pa res najmanj in NIČ ne boli.
vse drugo ki spada zraven pa je druga pesem.
vem,...nisem vzpodbudna,..ampak tako je.žal.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.1.2010 5:55:13   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

Jaz sem 5x rodila,pa mi niti enkrat niso vstavili metuljčka.Sploh mi nobena sestra niti predlagala ni.Bolečino popadkov se da prenesti tudi brez zdravil.Če pa se slučajno kaj zakomplicira pa verjetno takrat vstavijo.Sicer pa nikar se ne boj,ne poroda,ne iglice,ni noben bav,bav.Pa srečno .

jaz pa ne bi tako rekla.ene ženske so ustarjene za rojevnaje.zanjo prenest bolečino.
zame je bil bav bav,pa delam sem  foha,in že 2-ič noseča pa popadki NORO BOLIJO.in brez proti bolečinam pri meni ni šlo.imajo pa ženske različne pragove bolečine.ene gredo "kakaT",druge pa ,.......

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.1.2010 6:24:20   
christiana21
Ne boj se metuljčka. To je še najmanjši problem pri rojevanju, je pa res, da ima vsak svoje fobije in dokler ne premagaš strahu, ti ne pomaga nobena beseda, nsavet, vzpodbuda in tolažba.
Sama sem imela CR, metuljčka so mi vstavljali kar nekajkrat, ker so mi žile pokale, ampak se da potrpetuser posted image . Metuljčke sem imela tudi v preteklosti, ko sem bila na operaciji.

Moja hčerkica, ki je nedonošena, zahirana in ima cel kup prirojenih težav, ima zdaj 9. mesecev, imela je toliko metuljčkov v bolnicah, da jih sploh ne znam prešteti. Včasih je imela 1. v glavici, enega na rokici in enega na nogici, ko so žile zastarele, so ji pa mogli stare vzet ven in "namontirat" nove. V bolnici je bila 4. mesece, prvega metuljčka je dobila že takoj v porodnišnici, jutri jo čaka še ena operacija, dve je hb že uspešno prestala...in mala bo spet imela metuljčka.

Pomisli na vse male borčke, nedonošenčke, otroke brez rok, nog,....oni prestajajo hujše stvari, kot je metuljček.

Kar pogumno!!!!

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.1.2010 8:21:58   
Isabellabina

IZVIRNO SPOROČILO: naja78

IZVIRNO SPOROČILO: big mamma

jaz pa ne bi tako rekla.ene ženske so ustarjene za rojevnaje.zanjo prenest bolečino.
zame je bil bav bav,pa delam sem  foha,in že 2-ič noseča pa popadki NORO BOLIJO.in brez proti bolečinam pri meni ni šlo.imajo pa ženske različne pragove bolečine.ene gredo "kakaT",druge pa ,.......

Ja to je res.Jaz dobro prenašam bolečino in če se prepustiš popadku,se porod lepo odvija.Pri zadnjem porodu sem slišala sosednjo porodnico ,kako je vpila,da jo je strah in ,da nikakor ne bo mogla rodit,pa ji je babica odgovarjala nazaj,da naj se poskuša sprostit ,ker sama ovira porod,oz.njeno telo.Saj popadki bolijo,normalno,da,saj moraš spravit iz sebe nekaj dragocenega,tudi mene so,nič ne rečem ,da ne bolijo ,ampak včasih strah res naredi več škode kot koristi.Sama sem rodila vse otroke težke čez 4 kg,brez šivanja,tako da sem na svoji koži iskusila kaj porod pomeni.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.1.2010 8:28:21   
mika
Jaz sem ena z niskim pragom bolečine. Rodila z umetnimi popadki in EA. Igel ne smem videt.

Ko sem prišla v P, so mi dale spasmex, da vidijo, če se bodo popadki ustavili (niso bili močni) ali pa stopnjevali. Pričakovala sem tabletko, pol pa vidim babico, da gre proti meni z iglo. fertik...tako me je bilo strah, da bi naraje pobegnila in rekla, adio...pridem drugičuser posted image .

P ti povem, da vboda sploh nisem čutila. Ko si na koncu noseč, si itak cel špehast, pa voda je v telesu, tako da ne čutiš vboda. metuljček sem čutila bolj, ampak ni bilo krize. Vstavljanja katetra za EA sploh nisem čutila. Sem pa imela cel čas zaprte oči, ker če bi videla iglo, bi...ne vem, skup padla.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?