|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj metuljček v žili????
27.1.2010 8:39:25   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Jaz sem ena z niskim pragom bolečine. Rodila z umetnimi popadki in EA. Igel ne smem videt.

Ko sem prišla v P, so mi dale spasmex, da vidijo, če se bodo popadki ustavili (niso bili močni) ali pa stopnjevali. Pričakovala sem tabletko, pol pa vidim babico, da gre proti meni z iglo. fertik...tako me je bilo strah, da bi naraje pobegnila in rekla, adio...pridem drugičuser posted image .

P ti povem, da vboda sploh nisem čutila. Ko si na koncu noseč, si itak cel špehast, pa voda je v telesu, tako da ne čutiš vboda. metuljček sem čutila bolj, ampak ni bilo krize. Vstavljanja katetra za EA sploh nisem čutila. Sem pa imela cel čas zaprte oči, ker če bi videla iglo, bi...ne vem, skup padla.

kak to paše skupaj strah pred iglami in EAuser posted image user posted image user posted image user posted image jst se igel ne bojim ampak EA pa nikol nebi mela....

metuljčka sem pa dobla obakrat zaradi umetnih popadkov..... se niti ne spomnim sej to je sam iglca, in mičkano zapeče in je to to.... je pa nerodno če ti žile ne zadene in te ene 3x pikne tako se je meni naredlo pri drugem porodu in se mi je ful opravičevala pa sem ji rekla, da ni panike ona naj sam pika samo da jst hitro rodimuser posted image user posted image user posted image na koncu mi je tko nekak bolj na prst dala (na palec) in me je zadeva prav motla skos se mi je tist šlavfek zatikal...

1. anonimna, ko boš stopla v porodnišnico, bo strah pred porodom izginu.... in ne naprej zarmišljat kako bo ker ni 2x isto in ne se naprejs taršit, da boš skupaj padla in bla bla bla... porod je naraven potek in niti ni nujno, da je to najhujša bolečina kar si jo kdaj imela..... jst grem raje rodit k pa k zobarju vrtatuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
27.1.2010 9:19:39   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa

skup padla.

kak to paše skupaj strah pred iglami in EAuser posted image user posted image user posted image user posted image jst se igel ne bojim ampak EA pa nikol nebi mela....

ful paše jauser posted image . Ampak so me na pogovoru o EA prepričali, da vstavljanje ne boli.
Igle videt ne smem ko vstavlja, pol pa ni panike. Da bi pa videla kako se mi približuje in bo ravnokar prebodla kožo, pa ma pobere. Še na TV ne smem videt, kaj šele pri sebi.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.1.2010 9:24:09   
Anonimen
Sej metuljček ni igla, ki bi jo ti imela vse čas v žili. To je cevčica, različnih debelin, ki ima iglo v lumnu samo na začetku, da ti prebodejo kožo in uvedejo cevko v žilo, potem pa gre igla ven in ostane samo ta cevčica v žili-skoznjo pa ti dovajajo zdravila, fiziološko, karkoli pač rabiš... In ta cevčica ne boli, ker nima kaj bolet. In ne vem, kaj naj ti rečem-če bi se kaj ornk zakompliciralo in ti morajo tam v tisti paniki vstavljati še kanal in po nepotrebnem izgubljati dragocen čas...Ne vem....

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
27.1.2010 12:26:02   
mišamaša77
ok, je treba razumet ta strah... moja kolegica res vsakič skupi pade ko ji vzamejo kri, pa je stara 34 let...  Pa ji iz prsta vzamejo, ampak enostavno tega ne prenese in konec. pa se dogovori da ne bi, saj ne smejo nerediti nič proti tvoji volji!  Jaz recimo pa imam alergijo na tiste njihove "selotejpe" - kanila v žili je bila že ok, tam kjer sem imela pa "selotejp" čez pa je čist rdeče postalo, srbelo... so se vse sestre čudile da kako pa to...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
27.1.2010 12:44:45   
gia15
pred enim tednom sem bila na operaciji in so mi vstavili metuljčka plus vstavili so mi tudi centralni kanal - zbodejo z malo debelejšo iglo - kot bi jemali kri in vstavijo noter slab meter silikonske cevke do srca, da lahko merijo tekočine v telesu in venski pritisk... med vstavljanjem zgleda vse skupaj kot ena operacija, ne boli pa skoraj nič - le malo, ko zbode, ko pa vstavljajo kanal pa nič in potem je super, ne čutiš nič, metuljčka čutiš malo, to pa nič! se ne zmišljujem, sem imela to v roki cel teden in so mi preko tega jemali kri pa dajali zdravila proti bolečinam in fiziološko... se čuti samo malo mrzlo na začetku, ko kaj steče noter... tako da brez panike... meni je vstavila to dipl. medicinska sestra, izkušena in je bilo skoraj neboleče pa imam skoraj nevidne in "slabe" žile, ki hitro počijo... je pa res, da lahko zavrneš kakršenkoli poseg v svoje telo, ampak mislim, da ni ravno pametno, ker imajo samo več dela ob kakšnem zapletu... če pa je vse ok pa toliko boljše...

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?