Mesečnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sonchek83 Bom kratka in jedernata.... Zanima me ali sem res čudna in zahtevam preveč od svojega partnerja in očeta najinega otroka da kdaj pa kdaj, ko nima dela in cel dan zabušava doma, gre po otroka prej v varstvo??? Jaz pač delam od osmih do štirih, on pa pač ko ga pokličejo, včasih 3 dni skupaj dela včasih teden dni nič. In sem nekaj časa težila, da hodi prej po njo če je že doma ali pa jo ima kak dan tudi sam doma, ampak njegov odgovor je, da mastno plačujemo privat varstvo in da smo zmenjeni da je tam od osmih do štirih oziroma po potrebi in po njegovem je seveda treba po otroka iti zadnjo minuto!!!???? Nekaj časa sem potem bila tiho in sem ga pustila pri miru, da vidim kako bodo stvari potekale, ampak sedaj mi je film spet počil. Torej, se jaz tista ki zahtevam preveč ali kaj?? Aja, naša pika je pa stara 16 mesecev! Nisi preveč zahtevna. Razumem, da želi imeti nekaj časa zase, a kakšen dan bi pa res lahko šel prej po otroka. Koliko se pa drugače ukvarja z otrokom? Tako majhen otrok sicer veliko pridobi od družbe vrstnikov, a še vedno zelo potrebuje skupni čas s starši. Naša fanta sta stara 3 in pol ter 2 in četrt, pa sta oba vesela, če ju pridem prej iskat v vrtec. V vrtcu sicer zelo uživat, z veseljem gresta tja, a sta tudi zelo vesela, ko ju eden od naju pride iskat. Vedno pa gledava na to, da ju greva iskat pred spanjem, če je to le možno. Jaz si npr. lahko nekaj dela nesem domov, pa grem vsaj enkrat na teden prej iz službe, poberem otroka v vrtcu, doma ju dam spat, medtem ko spita, pa delam za službo. Mož je večkrat doma na bolniški za enega otroka, pa zjutraj drugega pelje v vrtec in ga gre potem pred spanjem iskat, da je tudi on lahko malo več doma. Starejši sin mi je šele prejšnji teden sam od sebe zjutraj rekel: "Mami, danes pa nočem po kosilu domov, hočem spati v vrtcu." Pa sem to upoštevala in ju pač nisem šla prej iskat. Ne vem, no, mojemu možu se zdi povsem normalno, da takrat, ko ima čas, otroka prej vzame iz vrtca. Meni enako. Seveda pa si kakšen dan tudi povsem brez slabe vesti privoščiva to, da imava oba dopust, otroka dava v vrtec in v miru opraviva kakšen nakup ali pa preprosto cel dan po mili volji zabušavava
|