|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim oblju...
23.10.2007 13:19:17   
Anonimen
LAZANJA Z GOBAMI: (za 4 osebe)
 
Sestavine:
 
40g suhih jurčkov
50 ml olivnega olja
1 sesekljan velik strok česna
375 g na večje koščke narezanih raznih gob po želji
175 ml suhega belega vina
90ml/6 žlic pelatov
½ žličke sladkorja
8 plošč za lazanjo
40g sveže naribanega parmezana
Sol in sveže zmlet črni poper
Sveži listi bazilike za okras
 
Suhe jurčke stresemo v skledo in zalijemo s kropom. Namakamo jih 15 min, nato odcedimo in plaknemo.
V veliki ponvi segrejemo olivno olje in namočene gobe 5 min pražimo na visoki vročini. Nato vročino znižamo, dodamo česen in sveže gobe in med občasnim mešanjem pražimo še 5min da se gobe zmehčajo.
Zalijemo z vinom in dušimo 5-7min, da se pokuha. Primešamo paradižnik, slakdkor, sol in poper in dušimo na srednje močni temperaturi še 5 min, da se omaka zgosti.
Nato naredimo kot z običajno lazanjo, po vrhu damo še parmezan.

BUČNE POGAČICE: (12 kosov)                 
 
Sestavine:
 
450g na grobo naribanih bučk
50g sveže naribanega parmezana
2 raztepeni jajci
4 žlice nebeljene moke
Olje za čeko
Sol in sveže zmlet črni poper
 
Bučke osušimo v prtičku. Potem jih zmešamo z parmezanom, z jajcema, moko, s soljo in poprom.
V veliko ponev damo olje. Za vsako pogačico damo na olje 3 žlice mase. Pečemo 2-3 min na vsaki strani, da lepo pozlatijo.
 
 
ZELENJAVNA MUSAKA: (za 6 oseb)
 
Sestavine:
 
450g na rezine narezanih jajčevcev
115g cele zelene leče
600ml zelenjavne osnove
1 lovorov list
3 žlice olivnega olja
1 na rezine narezana čebula
1 strt strok česna
225g narezanih šampinjonov
400g čičerike(kuhane)
400g pelatov
2 žlici paradižnikove mezge
Provansalska zelišča
300ml navadnega jogurta
3 jajca
50g naribanega sira po izbiri
Sol in sveže zmlet črni poper
Vejice svežega peteršilja za okras
 
Rezine jajčevcev damo v cedilo in potresemo s soljo. Pokrijemo in obtežimo. Počakamo vsaj 30 min, da se izločijo grenki sokovi.
Medtem damo v kozico lečo, osnovo in lovorov list, pokrijemo in zavremo. Kuhamo 20 min oz. Tako dolgo, da se leča zmehča. Če je treba, prilijemo še malo vode. Kuhano temeljito odc edimo in imamo na toplem.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in česen in med mešanjem pražimo 5 min. Primešamo lečo, gobe, oplaknjeno in odcejeno čičeriko, paradižnik, paradižnikovo mezgo, zelišča in 3 žlice vode. Zavremo, pokrijemo in počasi kuhamo 10-15 min. Občasno premešamo.
Pečico segrejemo na 180stopinj. Jajčevce plaknemo in do suhega popivnamo. Olje segrejemo v ponvi in jajčevce pražimo 3-4min na obeh straneh.
Mešanico z lečo posolimo in popopramo. Na dno pekača zložimo plast jajčevcev, nanj naložimo omako in postopek ponavljamo dokler ne porabimo vsega.
Jogurt, jajca, sol in poper stepemo in z mešanico prelijemo musako. Potresemo jo s sirom in pečemo približno 45 min, sa sir zlato porjavi.
 
 
KANELONI Z BROKOLIJEM IN SKUTO: (za 4 osebe)
 
Sestavine:
 
Olivno olje
12 kanelonov
450g brokolija
75g drobtin
150ml mleka
225g pretlačene skute
Ščepec muškatnega oreščka
6 žlic sveže naribanega parmezana
2 žlici pinjol(po želji)
Sol in poper
 
Za paradižnikovo omako:
 
Olivno olje
1 drobno sesekljana čebula
1 strt strok česna
800 g pelatov
1 žlica paradižnikove mezge
Timijan
Sesekljane olive(po želji)
 
Pečico segrejemo na 190stopinj. Pekač namastimo z olivnim oljem.
Zavremo veliko kozico vode, dodamo olje, da se kaneloni ne bodo sprijemali, in jih damo v vodo(kanelone). Kuhamo jih 6-7min. Medtem brokoli 10min soparimo ali kuhamo. Kanelone odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo. Brokoli odcedimo in ohladimo. V mešalniku jih spasiramo v gladko kašo.
V skledo stresemo drobtine, dodamo mleko in olje in zmešamo v mehko maso. Dodamo skuto, pire iz brokolija, muškatni orešček in 4 žlice parmezana. Posolimo in popramo.
Za omako v kozici segrejemo olje in dodamo čebulo in česen. Pražimo  da se zmehčata. Nato primešamo paradižnik, mezgo, olive in timijan. Posolimo in popramo. Omaka naj 2-3min močno vre, potem jo prelijemo v pekač.
Skutno mešanico damo v dresirno vrečko. V kanelone vbrizgamo nadev. Kanelone nato zložimo na paradižnikovo omako v posodicah.
Kanelone po vrhu premažemo z olivnim oljem in potresemo z parmezanom in pinjolami. V pečici jih pečemo približno 25-30 min da pozlatijo.
 
 
KROMPIRJEVE POGAČICE S TOFUJEM IN SVEŽO PARADIŽNIKOVO OMAKO: (za 4 osebe)
 
Sestavine:
 
425g na centimeter velike kocke narezanega tofuja
4 olupljeni veliki krompirji, približno 900g
Sončnično olje za praženje
Sol in poper
2 žlici opraženih sezamovih semen
 
Za marinado:
 
2 žlici temne sojine omake
1 žlica tekočega medu
2 strta stroka česna
Nariban 4 cm dolg kos sveže ingverjeve korenike
1 žlička temnega sezamovega olja
 
Za omako:
 
1 žlica olivnega olja
Pelati
 
V plitvi posodi zmešamo sestavine za marinado in dodamo tofu. V marinadi ga večkrat obrnemo. Vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik.
Za krompirjeve pogačice krompir 10-15 min kuhamo v pari, da se skoraj zmehča. Potem ga ohladimo in grobo naribamo. Krepko začinimo. Pečico segrejemo na 200stopinj.
Tofu poberemo iz marinade, ki jo prihranimo. Tofu razložimo na plitev pekač in pečemo 20 min. Kocke občasno obračamo, da po vseh stranh pozlatijo.
V roke vzamemo po četrtino krompirja in ga oblikujemo v pogačico.
V ponev damo olje in ga segrejemo. Pogačice položimo na olje in jih potlačimo na debelino približno 1cm.
Pogačice pečemo približno 6min, da pozlatijo in jih obrnemo ter pečemo še 6 min da pozlatijo.
Medtem naredimo omako. Segrejemo olje, dodamo marinado in paradižnik in med mešanjem segrevamo 2 minuti. Znižamo temperaturo in kuhamo 10min. Mešamo. Pretlačimo skozi sito da postane omaka gosta in gladka.
Na krožnike položimo pogačico, po njej potresemo kocke fofuja. Prelijemo z omako on potresemo s sezamovimi semeni.

Pa še pišemuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:28:08   
tanikaa
Ja draga moja, pa ja ne, da vse to prepisujeđ? user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:30:12   
Naja31
Njam.
Zdaj pa še skuhaj pa mi prinesi, prosim user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:31:30   
Rožica I
Vauuu, bere se slastno, hvala za ideje user posted image !!!

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:32:21   
hrabra miška
Nisem vegeterijanka,ampak ko sem tvoje recepte prebrala mi je kar zadišalo,tako da bom sigurno probala naredit lazanjo z gobami.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:51:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ja draga moja, pa ja ne, da vse to prepisujeđ? user posted image


Jauser posted image , če mi je pa skener crknuuser posted image .

Sej bo. Še sreča da znam strojepisjeuser posted image . Sam nadaljevanje sledi popoldne, zdej me že mal roke bolijo, pa kosil kuham. Sm na bolniški pa mam čas, tko da ni panike.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:52:18   
tanikaa
Karin, saj bomo počakali da usposobiš skener. Zdaj mam pa kar slabo vest.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:54:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Karin, saj bomo počakali da usposobiš skener. Zdaj mam pa kar slabo vest.


Ga ne mormo usposobit, bo treba kar novga kupt. To bo pa še traaaaaajaluser posted image .
Ne met slabe vesti. Mi je itak dolgcajt za crknt doma.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:55:04   
tanikaa
Ok. Potem pa ni problema. Ti kar piši jaz pa bom kuhala. user posted image  Samo zdaj moram nekak brez OH kuhat. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:56:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Karin, saj bomo počakali da usposobiš skener. Zdaj mam pa kar slabo vest.


Ga ne mormo usposobit, bo treba kar novga kupt. To bo pa še traaaaaajaluser posted image .
Ne met slabe vesti. Mi je itak dolgcajt za crkn doma.



No vidiš, še dobro, da nisem pršla na kavo, drgač tanikaa nebi imela receptov.user posted image user posted image user posted image

Tanikaa, veš kolk časa traja najina kava?user posted image user posted image user posted image  En cel šiht, pa še mal.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:57:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ok. Potem pa ni problema. Ti kar piši jaz pa bom kuhala. user posted image  Samo zdaj moram nekak brez OH kuhat. user posted image


Zakaj? A si na dieti? Beljakovinski? Men je cele tri dni ratal zdržat na njejuser posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:57:49   
Anonimen
No vidiš, še dobro, da nisem pršla na kavo,


Lahk še zmeri, počivam zdejuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:59:10   
Anonimen
No, jest tud počivam zdej.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 13:59:15   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: karin24


Zakaj? A si na dieti? Beljakovinski? Men je cele tri dni ratal zdržat na njejuser posted image



Jop na dieti. user posted image  Mus je mus. user posted image  Bom probala. Mogoče tokrat zdržim.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 14:00:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: karin24


Zakaj? A si na dieti? Beljakovinski? Men je cele tri dni ratal zdržat na njejuser posted image



Jop na dieti. user posted image  Mus je mus. user posted image  Bom probala. Mogoče tokrat zdržim.


Vso srečo. Men sicer edino ta dieta resnično pomaga, ampk zdržat pa ne moremuser posted image . Aja ful limonade brez cukra pij zravn. Se boš boljš počutla.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 14:01:59   
Gina
O, si bila pridna, karin!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 14:03:28   
tanikaa
Karin. Jaz sem tudi izključno po tej dieti shujšala. Za 17 kg. user posted image  Samo sem pa mela dosti bolj strogo. Samo zelena zelenjava in meso in ribe. Amen. Zdaj pa se nekako ne morem zraven spravit. To za limonado pa nisem vedela. Ej, kaj pa ali lahko namesto limonade pijem pir? user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 14:07:19   
Anonimen
Ej, kaj pa ali lahko namesto limonade pijem pir?


user posted image Ne, tam je pa res ful OHuser posted image

Limonada raztapla maščobe, pa še ful vitaminov ma. Zato jo je dobr pit.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vegetarianska kuhinja-za vse ki sem jim o...
23.10.2007 18:22:57   
Anonimen
Kdaj tole kuhađ?




....da se povabim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?