Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 18.4.2008 18:53:00
|
|
|
|
natasaom
|
utrjevalec smetane ni isto kot želatina.želatina je tista prozorna stvar ki je prelita na sadnih tortah (ponavad) utrjevalec smetane je pa kremfix
|
|
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 18.4.2008 19:00:55
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Utrjevalec je v vrečki, kot pecilni prašek ali vanilin sladkor. Drgač lahko uporabiš tudi želatino.
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 18.4.2008 19:09:59
|
|
|
|
nuala
|
Isto to ni. Ampak želatino lahko namočiš v vroču vodo, mešaš, počakaš da se ohladi in zmešš med pol stepeno sladko smetano ter stepaš naprej. Lahko pa stepeš smetano brez utrjevalca, odvisno za kaj rabiš. Če je za kavo ali jagode bo OK, za totro pa vseeno uporabi želatino.
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 18.4.2008 19:26:35
|
|
|
|
kazi
|
Ravno za torto se gre.... Imam pa ta želatinafix, ki ga ni treba nič močit in raztapljat, se kar vmeša v skuto in smetano. Mah, samo razmerje moram še ugotovit. V receptu so trije utrjevalci. http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-69al9w.de.html
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 24.4.2008 11:04:51
|
|
|
|
pajac
|
Lahko ga uporabiš. Preverjeno. Saj na zadnji strani piše, da je namenjena za skutine nadeve oz. kreme. Ma skoraj enako pride kot s kremfixom, mogoče ga edino malo manj daj noter , ker res "prime"
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 24.4.2008 11:05:33
|
|
|
|
pajac
|
no šele zdaj sem videla datum Upam, da si to smetano že pojedla
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 24.4.2008 14:20:03
|
|
|
|
kazi
|
Pajac, vseeno hvala.. Torto sem pol vseeno naslednji dan naredila s kremfiksom in je prišla ravno tako čvrsta, kot če bi dala to želatino. Tako da... Vem za naslednjič. Je bila pa torta svinjsko dobra, biskvit rahel in sočen, krema pa mmmmm.... Od zdaj naprej moja najljubša sladica...
|
|
RE: Utrjevalec smetane/želatina 25.4.2008 21:15:58
|
|
|
|
pajčolanka
|
aja a recepta pa nebi dala če že lušte delaš
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?