Utrjevalec smetane/želatina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kazi -> Utrjevalec smetane/želatina (18.4.2008 18:13:18)

Ali je utrjevalec smetane isto kot želatina?

Namreč v receptu piše utrjevalec smetane, jaz imam pa doma samo Želatina fix od Dr.Oetkerja.

A lahko to zamenjam? 




natasaom -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (18.4.2008 18:53:00)

utrjevalec smetane ni isto kot želatina.želatina je tista prozorna stvar ki je prelita na sadnih tortah (ponavad) utrjevalec smetane je pa kremfix




Netopirčy81 -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (18.4.2008 19:00:55)

Utrjevalec je v vrečki, kot pecilni prašek ali vanilin sladkor. Drgač lahko uporabiš tudi želatino.




nuala -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (18.4.2008 19:09:59)

Isto to ni.
Ampak želatino lahko namočiš v vroču vodo, mešaš, počakaš da se ohladi in zmešš med pol stepeno sladko smetano ter stepaš naprej.
Lahko pa stepeš smetano brez utrjevalca, odvisno za kaj rabiš. Če je za kavo ali jagode bo OK, za totro pa vseeno uporabi želatino.




kazi -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (18.4.2008 19:26:35)

Ravno za torto se gre.... Imam pa ta želatinafix, ki ga ni treba nič močit in raztapljat, se kar vmeša v skuto in smetano.
Mah, samo razmerje moram še ugotovit. V receptu so trije utrjevalci.

http://www.oetker.de/wga/oetker/html/default/debi-69al9w.de.html




pajac -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (24.4.2008 11:04:51)

Lahko ga uporabiš. Preverjeno. Saj na zadnji strani piše, da je namenjena za skutine nadeve oz. kreme. Ma skoraj enako pride kot s kremfixom, mogoče ga edino malo manj daj noter , ker res "prime" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pajac -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (24.4.2008 11:05:33)

no šele zdaj sem videla datum [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Upam, da si to smetano že pojedla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




kazi -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (24.4.2008 14:20:03)

Pajac, vseeno hvala..

Torto sem pol vseeno naslednji dan naredila s kremfiksom in je prišla ravno tako čvrsta, kot če bi dala to želatino. Tako da... Vem za naslednjič.

Je bila pa torta svinjsko dobra, biskvit rahel in sočen, krema pa mmmmm.... Od zdaj naprej moja najljubša sladica...




pajčolanka -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (25.4.2008 21:15:58)

aja a recepta pa nebi dala če že lušte delaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




kazi -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (29.4.2008 13:49:16)

IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

aja a recepta pa nebi dala če že lušte delaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Evo recept, pajčolanka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Je pa iz Lise, april 2008, str. 46

Jagodno-skutna torta
Čokoladni biskvit z lahko kremo je kot poezija!

Za 12 kosov potrebujete
  • 6 rimenjakov
  • 250 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilin sladkorja
  • 6 beljakov
  • 1 žličko pecilnega praška
  • 140 g moke
  • 60 g kakava v prahu
  • 600 g majhnih jagod
  • 200 ml smetane
  • 3 zavitke utrjevalca za smetano
  • 500 g nemastne skute
  • 6 čokoladnih poljubčkov

1. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Penasto stepite rumenjake s 90 g sladkorja in z vanilin sladkorjem. Beljake stepite in zraven vsipajte 90 g sladkorja. Sneg iz beljakov umešajte v rumenjakovo kremo. Kakv v prahu in pecilni prašek presejte čez moko in umešajte. Pekač (premera 26 cm) namastite samo po dnu, napolnite s testom in v ogreti pečici pecite približno 40 minut. Biskvit vzemite iz pekača in počakajte, da se ohladi. Nato ga dvakrat vodoravno prerežite.

2. Jagode oplaknite, očistite in osušite ter jih polovico na drobno narežite. Smetano čvrsto stepite z zavitkom utrjevalca za smetano. Zmešajte skuto, 70 g sladkorja in 2 zavitka utrjevalca za smetano. Nato rahl umešajte stepeno smetano. Odvzemite 1/3 mase.

3. Čokoldane poljubčke ločite od vaflja in umešajte v tretjino kreme (vaflje uporabite drugje). kocke jagod umešajte v preostalo kremo.

4. Spodnji in srednji oblat premažite z jagodno kremo, zgornjega pa s kremo iz šokoladnih poljubčkov in položite drugega na drugega. Okrasite s preostalimi jagodami.




Stran: [1]