kazi -> RE: Utrjevalec smetane/želatina (29.4.2008 13:49:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka aja a recepta pa nebi dala če že lušte delaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Evo recept, pajčolanka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Je pa iz Lise, april 2008, str. 46 Jagodno-skutna torta Čokoladni biskvit z lahko kremo je kot poezija! Za 12 kosov potrebujete - 6 rimenjakov
- 250 g sladkorja
- 1 zavitek vanilin sladkorja
- 6 beljakov
- 1 žličko pecilnega praška
- 140 g moke
- 60 g kakava v prahu
- 600 g majhnih jagod
- 200 ml smetane
- 3 zavitke utrjevalca za smetano
- 500 g nemastne skute
- 6 čokoladnih poljubčkov
1. Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Penasto stepite rumenjake s 90 g sladkorja in z vanilin sladkorjem. Beljake stepite in zraven vsipajte 90 g sladkorja. Sneg iz beljakov umešajte v rumenjakovo kremo. Kakv v prahu in pecilni prašek presejte čez moko in umešajte. Pekač (premera 26 cm) namastite samo po dnu, napolnite s testom in v ogreti pečici pecite približno 40 minut. Biskvit vzemite iz pekača in počakajte, da se ohladi. Nato ga dvakrat vodoravno prerežite. 2. Jagode oplaknite, očistite in osušite ter jih polovico na drobno narežite. Smetano čvrsto stepite z zavitkom utrjevalca za smetano. Zmešajte skuto, 70 g sladkorja in 2 zavitka utrjevalca za smetano. Nato rahl umešajte stepeno smetano. Odvzemite 1/3 mase. 3. Čokoldane poljubčke ločite od vaflja in umešajte v tretjino kreme (vaflje uporabite drugje). kocke jagod umešajte v preostalo kremo. 4. Spodnji in srednji oblat premažite z jagodno kremo, zgornjega pa s kremo iz šokoladnih poljubčkov in položite drugega na drugega. Okrasite s preostalimi jagodami.
|
|
|
|