Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 14:28:39
|
|
|
|
higuys
|
Če imaš tisti okrogel model - premera mislim, da je 24 cm. 6 jajc, ločiš beljake od rumenjakov. Zmiksaš beljak, dodajaš žlico za žlico sladkor (6), zmiksaš rumenjake, počasi vliješ v beljakov sneg. 6 žlic in 3/4 pecilnega moke preseješ v zmes rumenjakov in beljakov, z roko ! zmešaš tako, da greš na dno posode in stresaš roko - vem čudno se bere ampak tako ostane masa rahla - če ne pa na hitro zmešaj z mikserjem in zliješ v model. Model prej namažeš z maslom in ga potreseš z moko, odvečno moko zavržeš. Pečeš - recimo 15-18 minut na 170, oziroma probaš tako, da daš noter zabotrebec in se nanj ne sme nič prijet. Ko JE pečeno počakaš, da se ohladi in preprežeš na pol. Fila, (najbolj enostavna kar obstja) , pol litra alpske smetane zmešaš z galetto pudingom (vanilija , čokolada ) - pazi ker ful hitro postane trda in namažeš torto. To je to.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 14:42:10
|
|
|
|
Akil
|
Stopiš do najbližje trgovine in kupiš tiste oblate za torto, lahko pa tudi spečeš biskvit, če se ti ljubi. Men se ponavadi ne! Zraven kupiš Hulala (ali katero drugo) smetano in kompot (mi ponavadi jagodnega), pa še mrvice ali kaj podobnega za okrasit. Oblate daš narazen (so 3skupaj), odcediš kompot, prestrežeš sok in poliješ najprej eno oblato z kompotnim sokom. Jagode (oz. drugo sadje narežeš, razen ene 6ih lepih jagod). Namočeno oblato namažeš s stepeno smetano in nanj posuješ jagode. Na to položiš še drugo oblato. Zopet poliješ, namažeš s smetano in posuješ z jagodami. Tretjo oblato zopet poliješ z kompotom, namažeš s smetano (tokrat malo lepše) in jo dekoriraš po želji. Jaz ponavadi pustim ene par jagod, ki jih položim na zunanji rob torte in jo posujem z mrvicami (včasih s kakavom, opiljki čokolade, zmletimi lešniki...) Simpl ko pasulj!
_____________________________
Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 14:47:58
|
|
|
|
blaža
|
ne sekiraj se kakšna bo ratala. Okrasi jo skupaj z svojo triletnico in pol bo najboljša torta na svetu! V šparu, pa Mercatorju dobiš za deklice dekoracije take roza bombončke, pa turkizno barvo,...
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 15:21:54
|
|
|
|
TIA22
|
Idi v knjižnico pa si izposodi knjigo izdelava otroških tort in ti povem da imaš v eni uri tako torto da joooj...
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 15:30:45
|
|
|
|
Ribica **
|
Najbolj simpl je za moje pojme biskvit, smetana in kompot (sam pri nas ne pride v postev jagodni, ker nihce ne bi take torte jedel). Biskvit lepo speces, prerezes na pol, navlazis s sokom kompota, namazes s metano in das gor sadje, cez se malo smetane (da se bo biskvit drzal spodnjega dela), potem pa spet lepo premazes s smetano in to je to. Hulala je rastlinska smetana, ce se ne motim - mi je ne uporabljamo, ker nam je zanic (brez okusa). Aja, pa v sladko smetano das tudi ene dve zlici sladkorja, ce ne je brez okusa.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 22:34:03
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Akil Simpl ko pasulj! a je to pol gotovo že za servirat al kako
_____________________________
Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 5.1.2009 22:41:47
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR Najbolj simpl je za moje pojme biskvit, smetana in kompot (sam pri nas ne pride v postev jagodni, ker nihce ne bi take torte jedel). Biskvit lepo speces, prerezes na pol, navlazis s sokom kompota, namazes s metano in das gor sadje, cez se malo smetane (da se bo biskvit drzal spodnjega dela), potem pa spet lepo premazes s smetano in to je to. Hulala je rastlinska smetana, ce se ne motim - mi je ne uporabljamo, ker nam je zanic (brez okusa). Aja, pa v sladko smetano das tudi ene dve zlici sladkorja, ce ne je brez okusa. Ja, taka je meni tdui najboljša. Lahko pa v smetano daš še Želatino fix, da je bolj trdna.
_____________________________
Velika rit je velika stvar.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 6.1.2009 10:24:36
|
|
|
|
Akil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: Akil Simpl ko pasulj! a je to pol gotovo že za servirat al kako A tortica, al pasulj??? Torto dam v hladilnik za ene 30min, pol pa navalimo!
_____________________________
Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 6.1.2009 14:20:22
|
|
|
|
lev76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Ja, taka je meni tdui najboljša. Lahko pa v smetano daš še Želatino fix, da je bolj trdna. A prav želatina fix se reče? No ja, menda bom spravila nekaj skupaj. Biskvit bom poskušala sama spečt, če ne rata, bom pa po oblate šibala . Hvala za pomoč punce! Upam, da bodo povabljenci preživeli .
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 6.1.2009 18:23:15
|
|
|
|
arabela*
|
ste me navdušile. bom tudi jaz probala,prvič torto spečt
_____________________________
Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 6.1.2009 22:05:46
|
|
|
|
Akil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR Najbolj simpl je za moje pojme biskvit, smetana in kompot (sam pri nas ne pride v postev jagodni, ker nihce ne bi take torte jedel). Biskvit lepo speces, prerezes na pol, navlazis s sokom kompota, namazes s metano in das gor sadje, cez se malo smetane (da se bo biskvit drzal spodnjega dela), potem pa spet lepo premazes s smetano in to je to. Hulala je rastlinska smetana, ce se ne motim - mi je ne uporabljamo, ker nam je zanic (brez okusa). Aja, pa v sladko smetano das tudi ene dve zlici sladkorja, ce ne je brez okusa. Ja, taka je meni tdui najboljša. Lahko pa v smetano daš še Želatino fix, da je bolj trdna. A se ne reče Cream fix???
_____________________________
Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 7.1.2009 17:21:19
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lev76 ampak res nimam nobenega pojma Potem jo raje kupi.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 8.1.2009 14:20:15
|
|
|
|
lev76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: lev76 ampak res nimam nobenega pojma Potem jo raje kupi. Do zdaj sem jo še vsako leto, letos pa žal finančno stanje ne dopušča. Nimamo vsi neomejenih možnosti .
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 8.1.2009 14:21:42
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: lev76 IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: lev76 ampak res nimam nobenega pojma Potem jo raje kupi. Do zdaj sem jo še vsako leto, letos pa žal finančno stanje ne dopušča. Nimamo vsi neomejenih možnosti . Ojej... a tako hudo je?
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 8.1.2009 14:30:46
|
|
|
|
arabela*
|
kaj pa se postavi pod torto,oz na kaj se da tortica?
_____________________________
Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.
|
|
|
|
RE: Torto bi spekla pa nimam pojma 8.1.2009 14:33:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem pa lani malemu za 1rd spekla visnjevo torto.Pa sem tudi prvic pekla Recept pa je naslednji: recept za biskvit, ki je dvodelen - ena plast je bela, druga črna (s kakavom) 5 jajc 20 dag slad. v prahu --> to dvoje penasto umešaj nato dodaš: 20 dag ostre moke pol pecilnega pr. 1/2 jajčne lupinice vode (jaz dam malo več) Maso razdelite na dva dela in v en del zamešate kakav, oboje spečete. Smetanovo-višnjev nadev (odličen že sam po sebi!!!!!!!!): 1. masa: višnjev kompot brez koščic odcedimo in višnje prihranimo, v vodo kompota pa zakuhamo en vanilijev puding(tekočine vzamemo toliko kot je predpis na pudingu in utrezno prilagodimo količino praška). Nato naj se ohladi. 2.masa: 2 dag žealtine v lističih raztopimo v vroči vodi (1 zajemalka vode) v drugi posodi stepi 2 sladki smetani, v puding nato zamešaj želatino in nstepeno smetano (priporočam da najprej dodate nekaj žlic pudinga kar k želatini in nato vse skupaj vlijete v pudingovo maso ter nato dodate smetano) V to maso nato previdno zamešaj cele višnje. Eno plast biskvita položimo v tortni model in nanj zlijemo vso kremo, nato pa pokrijemo z biskvitno ploščo druge barve. Vse skupaj s tortnim modelom vred damo v hladilnik za najmanj 4-5 ur. Nato odstranimo obod (lahko jo kar prevržemo na desko) in jo premažemo s stepeno sladko smetano (2 smetani) in potresamo z naribano čokolado. Meni je zelo pomagalo to,da sem si od mame sposodila obod za torto.Ko sem spekla biskvit sem ga dala na podstavek,dala gor biskvit,okoli po meri nastiamla ta obod,krema,biskvit,krema pa za en dan v hladilnik..
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?