higuys -> RE: Torto bi spekla pa nimam pojma (5.1.2009 14:28:39)
|
Če imaš tisti okrogel model - premera mislim, da je 24 cm. 6 jajc, ločiš beljake od rumenjakov. Zmiksaš beljak, dodajaš žlico za žlico sladkor (6), zmiksaš rumenjake, počasi vliješ v beljakov sneg. 6 žlic in 3/4 pecilnega moke preseješ v zmes rumenjakov in beljakov, z roko ! zmešaš tako, da greš na dno posode in stresaš roko - vem čudno se bere ampak tako ostane masa rahla - če ne pa na hitro zmešaj z mikserjem in zliješ v model. Model prej namažeš z maslom in ga potreseš z moko, odvečno moko zavržeš. Pečeš - recimo 15-18 minut na 170, oziroma probaš tako, da daš noter zabotrebec in se nanj ne sme nič prijet. Ko JE pečeno počakaš, da se ohladi in preprežeš na pol. Fila, (najbolj enostavna kar obstja) , pol litra alpske smetane zmešaš z galetto pudingom (vanilija , čokolada ) - pazi ker ful hitro postane trda in namažeš torto. To je to.
|
|
|
|