|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Torta s tičino maso
17.6.2011 8:40:09   
tasia
Nujno rabim dve informaciji. Sicer sem se malo pozno spomnila, ampak mogoče mi pa bo katera na hitro priskočila na pomoč...

Za nečaka bom delala torto - avto, ki bi jo rada oblekla v tičino. Našla sem super recept zanjo, pa me zanima še samo, ali lahko torto dokončam danes, čeprav je za jutri in kje naj jo hranim (hladilnik, klet?), ter kako naj jo pobarvam user posted image

Hvala za odgovore...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Torta s tičino maso
17.6.2011 9:33:49   
janapan
ne vem sicer kakšna je tičino masa....ampak jaz ti lahko preverjeno dam en recept za prekrivno modelirno jedilno super maso....preverjeno in še lahka je kot keks....lahko torto danes dokončaš

cukrena masa

225 g sladkorja v prahu
2,5 g želatine v lističih (1 list in še malo)
15ml vode
25g medu

želatino daš v vodo in pustiš par minutk da se razpusti
med daš v kozičko. ko se želatina razpustiš jo daš k medu in daš vse skupaj na ogenj(na ploščo) in segrevaš minutko ali dve da se zadeva utekočini-premeša med seboj
v eno skledo daš sladkor in vanj vliješ med z želatino -v sredino cukra (jamica)
potem z žlico počasi mešaš od znoraj navzven, da se počasi cukr vmešava v maso, ko ne gre več z žlico začneš gnesti z roko.

Ta masa j gotova v manj kot 10 minutah in je bele barve. Če želiš druge barve samo v že končano maso (tako delam jaz) ali pa tudi prej dodaš jedilne barve.
se da ful lepo oblikovati z njo, hraniš jo lahko doolgo časa v foliji v hladilniku.

poglej si malo na net kaj vse lahko delaš z njo....vpiši pasta di zucchero decorazioni


(odgovor članu tasia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Torta s tičino maso
17.6.2011 9:49:06   
tasia
Janapan, no, jaz imam podoben recept - le namesto medu se da not fruktozo. Količinsko pa isto.

Super tale napotek, ker bi res rada danes končala, ker jutri bom imela družbo malih prstkov in potem bi vsi packali user posted image
Torej, če bi rada dve različni barvi, vzamem proč že zgneteno, vlijem barvo in še 1x zgnetem pa bo (saj veš, stekla, gume...).

Samo še to mi povej - ali jo lahko čez noč dam v hladilnik ali raje v klet? Ne bi rada, da mi cuker rata kamen...

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Torta s tičino maso
17.6.2011 10:53:12   
janapan
glede barvanja....če želiš met celo mao npr roza, pol lahko daš barvo že prej pred mešanjem s cukrom, jaz pa naredim belo ( do sedaj sem delala bele torte) in pol vzamem že končano maso - kupček, jo razpolovim (kot da bi sam tako s prsti razprla), stisnem noter barvo za živila - kupljena v šparu, noter so 4 tube z barvami in pol moraš fajn pregnest, da se barva enakomerno porazdeli.

Jaz sem jo preden sem delala dala v hladilnik....PAZI moraš jo dati brezzraka, jaz jo zavijem kar v streč-prozorno folijo. Rata trda kot kamen, tako, da sem jo jaz za par sekund pogrela v mikrovalovni in se je pol super delala...

Ko jo valjaš potresi po deski cukr, jaz sm enkrat celo moko, ker se drugače lahko prime na podlago.

Se pa da res lepo delat in torta je hitro gotova...meni je uspelo pa nisem nobena kuharca 

(odgovor članu tasia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Torta s tičino maso
17.6.2011 11:01:30   
tasia
Res hvala za te uporabne nasvete! Zdaj pa grem v akcijo... Upam, da bo uspelo.

LP

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Torta s tičino maso
21.6.2011 21:32:08   
suzolinka
Janapan mene pa zanima, če moraš torto (pri tej masi) prej tudi z masleno kremo premazat, da ta masa gor obstoji?

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?