Torta s tičino maso (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tasia -> Torta s tičino maso (17.6.2011 8:40:09)

Nujno rabim dve informaciji. Sicer sem se malo pozno spomnila, ampak mogoče mi pa bo katera na hitro priskočila na pomoč...

Za nečaka bom delala torto - avto, ki bi jo rada oblekla v tičino. Našla sem super recept zanjo, pa me zanima še samo, ali lahko torto dokončam danes, čeprav je za jutri in kje naj jo hranim (hladilnik, klet?), ter kako naj jo pobarvam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala za odgovore...




janapan -> RE: Torta s tičino maso (17.6.2011 9:33:49)

ne vem sicer kakšna je tičino masa....ampak jaz ti lahko preverjeno dam en recept za prekrivno modelirno jedilno super maso....preverjeno in še lahka je kot keks....lahko torto danes dokončaš

cukrena masa

225 g sladkorja v prahu
2,5 g želatine v lističih (1 list in še malo)
15ml vode
25g medu

želatino daš v vodo in pustiš par minutk da se razpusti
med daš v kozičko. ko se želatina razpustiš jo daš k medu in daš vse skupaj na ogenj(na ploščo) in segrevaš minutko ali dve da se zadeva utekočini-premeša med seboj
v eno skledo daš sladkor in vanj vliješ med z želatino -v sredino cukra (jamica)
potem z žlico počasi mešaš od znoraj navzven, da se počasi cukr vmešava v maso, ko ne gre več z žlico začneš gnesti z roko.

Ta masa j gotova v manj kot 10 minutah in je bele barve. Če želiš druge barve samo v že končano maso (tako delam jaz) ali pa tudi prej dodaš jedilne barve.
se da ful lepo oblikovati z njo, hraniš jo lahko doolgo časa v foliji v hladilniku.

poglej si malo na net kaj vse lahko delaš z njo....vpiši pasta di zucchero decorazioni





tasia -> RE: Torta s tičino maso (17.6.2011 9:49:06)

Janapan, no, jaz imam podoben recept - le namesto medu se da not fruktozo. Količinsko pa isto.

Super tale napotek, ker bi res rada danes končala, ker jutri bom imela družbo malih prstkov in potem bi vsi packali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Torej, če bi rada dve različni barvi, vzamem proč že zgneteno, vlijem barvo in še 1x zgnetem pa bo (saj veš, stekla, gume...).

Samo še to mi povej - ali jo lahko čez noč dam v hladilnik ali raje v klet? Ne bi rada, da mi cuker rata kamen...




janapan -> RE: Torta s tičino maso (17.6.2011 10:53:12)

glede barvanja....če želiš met celo mao npr roza, pol lahko daš barvo že prej pred mešanjem s cukrom, jaz pa naredim belo ( do sedaj sem delala bele torte) in pol vzamem že končano maso - kupček, jo razpolovim (kot da bi sam tako s prsti razprla), stisnem noter barvo za živila - kupljena v šparu, noter so 4 tube z barvami in pol moraš fajn pregnest, da se barva enakomerno porazdeli.

Jaz sem jo preden sem delala dala v hladilnik....PAZI moraš jo dati brezzraka, jaz jo zavijem kar v streč-prozorno folijo. Rata trda kot kamen, tako, da sem jo jaz za par sekund pogrela v mikrovalovni in se je pol super delala...

Ko jo valjaš potresi po deski cukr, jaz sm enkrat celo moko, ker se drugače lahko prime na podlago.

Se pa da res lepo delat in torta je hitro gotova...meni je uspelo pa nisem nobena kuharca 




tasia -> RE: Torta s tičino maso (17.6.2011 11:01:30)

Res hvala za te uporabne nasvete! Zdaj pa grem v akcijo... Upam, da bo uspelo.

LP




suzolinka -> RE: Torta s tičino maso (21.6.2011 21:32:08)

Janapan mene pa zanima, če moraš torto (pri tej masi) prej tudi z masleno kremo premazat, da ta masa gor obstoji?




Stran: [1]