janapan -> RE: Torta s tičino maso (17.6.2011 10:53:12)
|
glede barvanja....če želiš met celo mao npr roza, pol lahko daš barvo že prej pred mešanjem s cukrom, jaz pa naredim belo ( do sedaj sem delala bele torte) in pol vzamem že končano maso - kupček, jo razpolovim (kot da bi sam tako s prsti razprla), stisnem noter barvo za živila - kupljena v šparu, noter so 4 tube z barvami in pol moraš fajn pregnest, da se barva enakomerno porazdeli. Jaz sem jo preden sem delala dala v hladilnik....PAZI moraš jo dati brezzraka, jaz jo zavijem kar v streč-prozorno folijo. Rata trda kot kamen, tako, da sem jo jaz za par sekund pogrela v mikrovalovni in se je pol super delala... Ko jo valjaš potresi po deski cukr, jaz sm enkrat celo moko, ker se drugače lahko prime na podlago. Se pa da res lepo delat in torta je hitro gotova...meni je uspelo pa nisem nobena kuharca
|
|
|
|