Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 12:21:26
|
|
|
|
brina_3
|
Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma. Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna
|
|
|
|
RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 12:24:00
|
|
|
|
Tangerina
|
IZVIRNO SPOROČILO: brina_3 Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma. Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna Brina_3, hvala lepa za idejo! nikoli še nisem delala glazure s čokolado v prahu, mi lahko poveš koliko čokolade bi rabila za glzuro za celotno torto?
|
|
|
|
RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 13:34:56
|
|
|
|
lenčy
|
js vedno delam po občutku-dam recimo polovico jedilne čokolade stopit nad paro pa mogoče malenkost masla zraven, včasih tudi nič. se mi sicer čokolada strdi ampak z leti izkušenj sem se naučila, da pecivo, torto vedno režem z vročim nožem, da se čokolada topi. lahko probaš pa mlečno jedilno čokolado, mogoče se ta ne strdi tako, ne vem kdo mi je že to rekel, da se lepo reže. pa veliko packanja ti želim
_____________________________
24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu. Rada te imava!!
|
|
|
|
RE: Torta in čokoladna glazura 21.9.2012 13:51:46
|
|
|
|
cebela2
|
jaz vedno delam glazuro tako da 20dag čokolade za kuhanje razstopim v 05l sladke smetane. . .more se res zastopit brez grudic. . .zmes rata kot nekakšen puding. . mal pustiš da se ohladi in nato preliješ. . v hladilniku se strdi ampak nikoli toliko da bi se lomila. .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.9.2012 19:59:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Torta in čokoladna glazura 25.9.2012 9:03:51
|
|
|
|
pomlad08
|
Jaz sem imela včasih tudi težava s trdoto glazure in sčasoma ugotovila, da je skrivnost v zadostni količini maščobe - olja/putra/margarine/smetane. Na 100g čokolade bi dala recimo (ne vem, ker delam po občutku) 50g putra. Vse skupaj stopim nad paro, včasih dodam tudi kakšno žlico mleka ali ruma. Takoj polijem in glazura ostane tudi v hladilniku ravno prava - gladka, sijoča, pa čisto nič trda za rezat.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?