|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Torta in čokoladna glazura
21.9.2012 11:05:39   
Tangerina
Zanima me, kako si pomagate s čokoladno glazuro tiste, ki nimate slaščičarskega termometra? Zasledila sem, da je čokolado za glazuro potrebno segrevati do 45°, kako vem kdaj je dovolj segreta, ter kaj dodate čokoladi, da glazura v hladilniku ne postane trda kot kamen, ampak da se kljub temu lepo strdi in da lepo rezati?
Jaz sem vedno uporabljala na 100g čokolade 2 jedilni žlici olja. Na pecivu se mi je ta glazura lepo obnesla, na torti se mi je pa popolnoma strdila in imela bele lise...

Hvala za kakršnokoli informacijo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Torta in čokoladna glazura
21.9.2012 12:21:26   
brina_3
Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna user posted image

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Torta in čokoladna glazura
21.9.2012 12:24:00   
Tangerina

IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna user posted image

Brina_3, hvala lepa za idejo! nikoli še nisem delala glazure s čokolado v prahu, mi lahko poveš koliko čokolade bi rabila za glzuro za celotno torto?

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Torta in čokoladna glazura
21.9.2012 13:34:56   
lenčy
js vedno delam po občutku-dam recimo polovico jedilne čokolade stopit nad paro pa mogoče malenkost masla zraven, včasih tudi nič. se mi sicer čokolada strdi ampak z leti izkušenj sem se naučila, da pecivo, torto vedno režem z vročim nožem, da se čokolada topi. lahko probaš pa mlečno jedilno čokolado, mogoče se ta ne strdi tako, ne vem kdo mi je že to rekel, da se lepo reže. pa veliko packanja ti želimuser posted image

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Torta in čokoladna glazura
21.9.2012 13:51:46   
cebela2
jaz vedno delam glazuro tako da 20dag čokolade za kuhanje razstopim v 05l sladke smetane. . .more se res zastopit brez grudic. . .zmes rata kot nekakšen puding. . mal pustiš da se ohladi in nato preliješ. . v hladilniku se strdi ampak nikoli toliko da bi se lomila. .

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
24.9.2012 19:59:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cebela2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Torta in čokoladna glazura
25.9.2012 9:03:51   
pomlad08
Jaz sem imela včasih tudi težava s trdoto glazure in sčasoma ugotovila, da je skrivnost v zadostni količini maščobe - olja/putra/margarine/smetane.

Na 100g čokolade bi dala recimo (ne vem, ker delam po občutku) 50g putra. Vse skupaj stopim nad paro, včasih dodam tudi kakšno žlico mleka ali ruma. Takoj polijem in glazura ostane tudi v hladilniku ravno prava - gladka, sijoča, pa čisto nič trda za rezat.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Torta in čokoladna glazura
25.9.2012 9:06:02   
Tangerina
Ja, tudi jaz sem s epotem le odločila,za čokoladno glazuro iz čokolade v prahu ter margarine, in moram res reči da je uspela fenomenlano! lepo se je po torti dalo preliti, hitro se je strdila in še vedno je bila nežno mehka za rezanje. Priporočam!

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?