Torta in čokoladna glazura (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tangerina -> Torta in čokoladna glazura (21.9.2012 11:05:39)

Zanima me, kako si pomagate s čokoladno glazuro tiste, ki nimate slaščičarskega termometra? Zasledila sem, da je čokolado za glazuro potrebno segrevati do 45°, kako vem kdaj je dovolj segreta, ter kaj dodate čokoladi, da glazura v hladilniku ne postane trda kot kamen, ampak da se kljub temu lepo strdi in da lepo rezati?
Jaz sem vedno uporabljala na 100g čokolade 2 jedilni žlici olja. Na pecivu se mi je ta glazura lepo obnesla, na torti se mi je pa popolnoma strdila in imela bele lise...

Hvala za kakršnokoli informacijo!




brina_3 -> RE: Torta in čokoladna glazura (21.9.2012 12:21:26)

Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna [sm=smiley1.gif]




Tangerina -> RE: Torta in čokoladna glazura (21.9.2012 12:24:00)


IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Js delam po tem razmerju : 10 dag čokolade v prahu, 5 dag margarine in zamašek ruma.
Dobra glazura, se ne lomi pri rezanju in okusna [sm=smiley1.gif]

Brina_3, hvala lepa za idejo! nikoli še nisem delala glazure s čokolado v prahu, mi lahko poveš koliko čokolade bi rabila za glzuro za celotno torto?




lenčy -> RE: Torta in čokoladna glazura (21.9.2012 13:34:56)

js vedno delam po občutku-dam recimo polovico jedilne čokolade stopit nad paro pa mogoče malenkost masla zraven, včasih tudi nič. se mi sicer čokolada strdi ampak z leti izkušenj sem se naučila, da pecivo, torto vedno režem z vročim nožem, da se čokolada topi. lahko probaš pa mlečno jedilno čokolado, mogoče se ta ne strdi tako, ne vem kdo mi je že to rekel, da se lepo reže. pa veliko packanja ti želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




cebela2 -> RE: Torta in čokoladna glazura (21.9.2012 13:51:46)

jaz vedno delam glazuro tako da 20dag čokolade za kuhanje razstopim v 05l sladke smetane. . .more se res zastopit brez grudic. . .zmes rata kot nekakšen puding. . mal pustiš da se ohladi in nato preliješ. . v hladilniku se strdi ampak nikoli toliko da bi se lomila. .




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.9.2012 19:59:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pomlad08 -> RE: Torta in čokoladna glazura (25.9.2012 9:03:51)

Jaz sem imela včasih tudi težava s trdoto glazure in sčasoma ugotovila, da je skrivnost v zadostni količini maščobe - olja/putra/margarine/smetane.

Na 100g čokolade bi dala recimo (ne vem, ker delam po občutku) 50g putra. Vse skupaj stopim nad paro, včasih dodam tudi kakšno žlico mleka ali ruma. Takoj polijem in glazura ostane tudi v hladilniku ravno prava - gladka, sijoča, pa čisto nič trda za rezat.




Tangerina -> RE: Torta in čokoladna glazura (25.9.2012 9:06:02)

Ja, tudi jaz sem s epotem le odločila,za čokoladno glazuro iz čokolade v prahu ter margarine, in moram res reči da je uspela fenomenlano! lepo se je po torti dalo preliti, hitro se je strdila in še vedno je bila nežno mehka za rezanje. Priporočam!




Stran: [1]