|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tartufi
23.5.2007 13:14:46   
Anonimen
MMMMMMMMM moja priljubljena jed,vsaj enkart na tri meseceuser posted image ful drago
ampak ful dobrouser posted image
Tartufi
Tartufi so zelo cenjene gobe v obliki gomoljk, ki rastejo v zemlji. Sredica teh je zelo aromatična, zato se za pripravo jedi dodajajo v majhnih količinah. Obstajajo črni in beli tartufi, slednji pa so dražji. Najbolje se prilegajo k testeninam in smetanovi omaki, zato v nadaljevanju sledi nekaj idej.


user posted image Istrski fuži s tartufi

Sestavine:
- 80 g tartufov
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 320 g istrskih fužov
- 80 g masla
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol, poper, parmezan

Maslo raztopite v ponvi, nato pa dodate smetano za kuhanje, začinite in na hitro prekuhate. Istrske fuže skuhate al dente, odcedite in prelijete z omako. Dodate naribane tartufe in nekaj kapljic oljčnega olja. Postrežete s sveže naribanim parmezanom.


user posted image Njoki s tartufi in jurčki

Sestavine:
- 80 g tartufov
- 10 dag jurčkov
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 320 g njokov
- 80 g masla
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol, poper, parmezan

Maslo raztopite v ponvi na tihem ognju, dodate smetano za kuhanje, sol na kose narezane jurčke ter naribane tartufe. Po potrebi začinite in rahlo premešate. Skuhane njoke odcedite in prelijete z omako ter potresete s sveže naribanim parmezanom.


user posted image Rezanci s konzerviranimi belimi (celimi) tartufi

Sestavine.
- 40 g konzerviranih celih tartufov
- 240 g širokih rezancev (špinačnih)
- 80 g masla
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol, poper, parmezan
- nekaj kapljic oljčnega olja

Maslo raztopite v ponvi na tihem ognju, dodate smetano za kuhanje, sol in na kratko povrete Naribate tartufe, skuhate rezance ter jih prelijete s smetanovo omako, nato pa potresete s sveže naribanim parmezanom ter pokapate z oljčnim oljem.


  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tartufi
26.5.2007 13:33:16   
eya
Mmmmmm, fuži s tartufi, to je pa božansko dobro. Sama jih nisem še nikoli delala, si jih pa vedno privoščim, ko gremo na morje v Poreč.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!
Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?