Tartufi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Tartufi (23.5.2007 13:14:46)

MMMMMMMMM moja priljubljena jed,vsaj enkart na tri mesece[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]ful drago
ampak ful dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Tartufi
Tartufi so zelo cenjene gobe v obliki gomoljk, ki rastejo v zemlji. Sredica teh je zelo aromatična, zato se za pripravo jedi dodajajo v majhnih količinah. Obstajajo črni in beli tartufi, slednji pa so dražji. Najbolje se prilegajo k testeninam in smetanovi omaki, zato v nadaljevanju sledi nekaj idej.


[image]http://www.siol.net/novice/XP_Images/155445070523100719111-0.jpg[/image]Istrski fuži s tartufi

Sestavine:
- 80 g tartufov
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 320 g istrskih fužov
- 80 g masla
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol, poper, parmezan

Maslo raztopite v ponvi, nato pa dodate smetano za kuhanje, začinite in na hitro prekuhate. Istrske fuže skuhate al dente, odcedite in prelijete z omako. Dodate naribane tartufe in nekaj kapljic oljčnega olja. Postrežete s sveže naribanim parmezanom.


[image]http://www.siol.net/novice/XP_Images/155445070523100719111-1.jpg[/image]Njoki s tartufi in jurčki

Sestavine:
- 80 g tartufov
- 10 dag jurčkov
- nekaj kapljic oljčnega olja
- 320 g njokov
- 80 g masla
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol, poper, parmezan

Maslo raztopite v ponvi na tihem ognju, dodate smetano za kuhanje, sol na kose narezane jurčke ter naribane tartufe. Po potrebi začinite in rahlo premešate. Skuhane njoke odcedite in prelijete z omako ter potresete s sveže naribanim parmezanom.


[image]http://www.siol.net/novice/XP_Images/155445070523100719111-2.jpg[/image]Rezanci s konzerviranimi belimi (celimi) tartufi

Sestavine.
- 40 g konzerviranih celih tartufov
- 240 g širokih rezancev (špinačnih)
- 80 g masla
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol, poper, parmezan
- nekaj kapljic oljčnega olja

Maslo raztopite v ponvi na tihem ognju, dodate smetano za kuhanje, sol in na kratko povrete Naribate tartufe, skuhate rezance ter jih prelijete s smetanovo omako, nato pa potresete s sveže naribanim parmezanom ter pokapate z oljčnim oljem.






eya -> RE: Tartufi (26.5.2007 13:33:16)

Mmmmmm, fuži s tartufi, to je pa božansko dobro. Sama jih nisem še nikoli delala, si jih pa vedno privoščim, ko gremo na morje v Poreč.




Stran: [1]