|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 10:42:00   
Anonimen
prvič delam kaj podobnega, zato me zanima, kako naj vse skupaj zmešam.. kvas in malo mleka sem mal segrela.. a je treba dat notri še kaj???? sol sem dala v moko, olje pa najbrž na koncu, ne??

hitro mi pomagajte, da ne bom vrgla vse v smeti..
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 10:52:29   
vesna fž
jst dam moka,olje,sol,sladkor,kvas in mlačno vodo-ne dam nič mleka

pa dober tek

< Sporočilo je popravil vesna fž -- 25.1.2006 10:54:05 >


_____________________________


<
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 10:57:26   
Anonimen
JS GREM PA V ŠTACUNO PA KUPIM TESTO OD PEČJAKA :)

(odgovor članu vesna fž)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:01:50   
mammy26
jaz ga naredim, moko, žličko soli, žličko sladkorja, toliko kot olja, toliko dam tudi mleka (ne segrevam), kvas, origano, en rumenjak in med mešanjem dodajam mlačno vodo. Če pustim testo počivati dlje kot ponavadi, boljše je.

In to je to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:03:16   
Anonimen
jaz sem dala mal mleka in pol kvasa 20 g na toplo, pa nič ne vzhaja.. a dam kar tko v moko?!?

(odgovor članu mammy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:03:45   
Divja vijolica
Jaz najprej zmešam kvas, sladkor, toplo vodo. Potem dodam malo moke in zmešam. Pustim par minutk. Potem dadajam moko in sol. Mešam, dokler ne nastane testo. Dam vzhajat v pečico, vzhajati mora tako dolgo, dokler ne naraste 2kratno. Mi pa res rata enkratno testo, se ne more primerjati s tistim v piceriji ali celo s Pečjakovim.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:04:01   
XANA
jaz sladkorja ne dam, dam pa začimbe (origano) že kar v testo. mene tudi nekaj zanima. zakaj mi včasih testo med pečenjem rata trdo?

(odgovor članu vesna fž)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:06:19   
AnBan
Jaz pa dam (točnih količin zdaj ne vem) moko, vedno SUHI kvas, malo olja, mlačno vodo, ščep soli, ščepec sladkorja in rdeče paprike. Vse skupaj zmešam v posodi za vzhajanje in dam vzhajat kar v pečico na ene 30°C.

Uspeh zagotovljen, ampak res vedno s suhim kvasom...z unim v kocki meni ni nikoli tko dobro uspelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:09:03   
Anonimen
Hitro in enostavno.V kupček moke narediš luknjico,streseš vrečko
suhega kvasa, dodaš žlico olivnega olja,ter mlačno vodo,da zamesiš testo.
Testo naj bo na koncu pocasto ne čist od moke trdo,ker bo po pečenju podplat.Aja sol natrosi po robovih kupčka in jo nato z mešanjem in gnetenjem vneseš v testo.
Še najlažje je pa res kupit pečjakovo že narejeno testo,ki je okusno,nimaš packanja,samo odtališ ga razširiš in je pripravljeno za filo.

(odgovor članu XANA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:20:38   
Anonimen
hvala punce..

sem dala že v pečico, da bo vzhajalo.. ne vem zakaj kvas ni vzhajal..

bomo vidli če bo dobro..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:54:11   
Anonimen
joj, men je že mal nerodno,.. sam tud v pečici noče vzhajat..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 11:59:47   
Andra
Zraven mleka in kvasa moraš dat še malo sladkorja, potem mora lepo vzhajat. Pa mleko mora biti mlačno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:00:08   
Nasy
daj kozičko z vodo v pečko, da bo testo imelo vlago

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:01:52   
trojči
Nič se ne jezi, jaz sem v desetih letih probala ničkoliko receptov, vse skupaj je bilo srednje velika žalost.user posted image , sem že čisto obupala.

Če ne bi hujšala z ločevalno dieto, bi rekla, da je testo za pico coprnija. Pri receptu za ločevalno dieto imaš pol polnozrnate moke, mislim, da mi je zato ratalouser posted image  al sem pa res leva.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:02:54   
Nasy
drugače pa sem jaz vrsto let pacala pico s kvasom, zdaj pa ne več..dam moko, pivo, sol, malo pecilnega...ena je ravno tukaj napisala recept, pa ne vem, če lahko napišem, v glavnem, sem ji neskončno hvaležna, ker od ideje do kosila (za pico) preteče natanko pol ureuser posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:03:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biba12

hvala punce..

sem dala že v pečico, da bo vzhajalo.. ne vem zakaj kvas ni vzhajal..

bomo vidli če bo dobro..


Ne vidim kje je tu problem,da ne vshaja?user posted image
Pol pa je kvas slab.Kot sem ti že rekla,daj suh kvas,ni ti treba packat pa delat kvasino,tisto naj bo za kruh.
Ne vem no pri meni vzhaja oziroma znoriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:04:00   
Anonimen
kok časa pa naj imam v pečici?? je že kakšne pol ure, pa še nič..

če ne bom kar tko nardila.. bo pač pica manjša...

(odgovor članu trojči)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:07:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: biba12

kok časa pa naj imam v pečici?? je že kakšne pol ure, pa še nič..

če ne bom kar tko nardila.. bo pač pica manjša...


Ne samo majnša ampak bo testo trdo,kot podplat.Pazi da ti po peki na noge ne pade,je nevarnouser posted image
Star kvas ne vzhaja.Da nisi v kvasino tudi soli stresla?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:09:35   
marty5
Preprost in odličen recept, ki ga pripravljam celo jaz - totalno antitalent za peko in testo user posted image :

0,5 kg moke
1/4 kocke svežega kvasa
cca 3,5-4 dcl mlačne vode
žlička soli
ščepec sladkorja
4 žlice olja

V moki narediš jamico, zdrobiš kvas in vmešaš malo vode. Pregneteš in dodaš še vse ostale sestavine. Ko vse skupaj lepo zmešaš, pustiš vzhajat kakih 45 min (jaz dam kam zraven radiatorja). Potem le še raztegneš po pladnju in naložiš gor vse potrebno.Pride za en velim pladenj od pečice. Če pa daš pol kvasa, pa za en večji in manjši pladenj.

Pripravljeno pico, daš v poprej ogrevano pečico in pustiš peči cca 12-15 min na 220 stopinj. (peč naj bo čim bolj vroča, čas pečenja pa čim krajši, da ne postanejo trdi robovi). In je - odlična!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:10:22   
Anonimen
nisem, sol sem dala v moko.. nimam pojma.. očitno bom šla drugič raj kar v picerijo, pa bo..

bom pač pico nardila zdaj iz tega testa.. bomo vidl.. kar bo pa bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:25:57   
CUKRČEK
biba12, svetujem ti da kupiš aparat za peko kruha. Tako boš v njem delala testo za pico pa še kruh pekla. Pa recepte imaš zraven.....sam not vržeš sestavine in vse sam naredi. Ali pa drugič kupi že narejeno testo.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 12:55:15   
Anonimen
Simpl ko pasulj: user posted image
500 g moke
3 dcl vode
1 dcl olja
1 suhi kvas
sol

Pustiš, da vzhaja (več časa kot vzhaja, bolj naraste, ko se peče). V pečici pa jo pečeš 40 minut oziroma dlje, če ni še čisto pečeno.

Izi.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 13:49:53   
Anonimen
mhhmm.. izi mogoče za vas..

moja pica je bila.... kako naj se izrazim.. tenka kot list papirja, okus pa tud temu primeren..user posted image .. no vseeno sem pojedla dva koščka in sem sita.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 13:55:38   
beba76
V trgovini dobiš moko za testo za pico, zmešaš z vodo in to je to.
Jaz sem ful dolgo časa delala testo doma, ko pa sem enkrat probala to zmes, pa me nihče več ne prepriča v kaj drugega. Pa še na 1,2,3 si fertig.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 13:56:06   
lelaval
Biba 12 - kvas ni bil vredu. Jaz sem že 2x kupila kvas, ki ni kipnil. Zdaj ga vedno vzamem več in dam v zmrzovalnik - ga vzameš ven in normalno uporabiš.
Če se mi kvas ne dvigne že v šalčki, z njim ne delam - vržem ga vstran in vzamem novega, ker testo ti potem tudi ne kipne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?