|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 16:00:22   
Miloš
Potrebno je probavati in probavati, pa je zmeri drugačno testo,
ko pa ima človeke nekje 60 let in več pa testo postane vedno enako in NAJBOLJŠE. user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 16:25:24   
trojči
Nejasno sem napisala, poanta je bila v tem, da je polnozrnata moka grobo mleta, da je mogoče finta v vrsti moke.

Uporabljate ostro ali katero drugo moko?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 16:54:47   
Nasy
jaz vedno navadno, ponavadi tip500 ali pa 400

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
25.1.2006 17:07:00   
artista7
naredi takole: naredi kvasec; zmešaj pol kvasa z žlico moke in žličko sladkorja in malo toplega mleka- v tem je point. Počakaj da vzhaja. potem domešaj k kvascu moko, žličko soli in malo olja zmešanega z mlekom (spet toplim, lahko tudi z vodo). Dobro umesi, če testo ni voljno, dodajaj še malo mleka ali olja ali moke (vse po občutku). Potem pekač namaži z oljem, testo raztegni (potem ko vzhaja), namaži s konzervo pelatov (prej jih zmiksaš z malo soli in baziliko ali origanom) in potem dodajaj ostale dodatke po želji. Peci nekje 20-25 minut pri 180 stopinjah.
Dober tek!user posted image

< Sporočilo je popravil artista7 -- 25.1.2006 17:08:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.1.2006 8:45:03   
kalbo
Moj recept za testo je malo nižje doli pod testo za pico. Rata vedno! Men se še ni zgodilo, da kvas nebi dvignilo, pa pečem kruh vsak teden dva hlebca, pa pico velikokrat.

kvas zbudiš po naslednjem postopku:

Zmešaš en štamprle vode in en štamprle mleka, dodaš žličko sladkorja ali še bolje medu. Zmes mora biti topla, ampak ne vroča. Tu notri raztopiš kvas, pol pa samo po vrhu potreseš malo moke. pet do deset minut, pa mora biti navrhu šalce.

Pico pa peci raje na 250 stopinjah deset minut, se bolje speče!!!


(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.1.2006 8:47:54   
kalbo
Da ne boš iskala, sem ga kar sem skopiral!

0,33 dl mleka
0,33 dl olja
1,33 dl mlačne vode
0,33 kg moke
10g soli
mala žlička medu
25 g svežega kvasa (en zavitek od žita)

V šalci za čaj zmešaš mleko 0,33 dl vode in žličko medu. Mešanica mora biti topla a ne vroča. Tu notri zaztopiš kvas, potreseš s ščepcom moke in počakaš, da se dvigne do vrha šalce (temu se po kalbotovo reče zbuditi kvas).

Moko daš v večjo skledo, narediš v sredi luknjo, streseš tja sol, zbujeni kvas, olje in preostalo vodo. Zgneteš testo, in daš hajat za pol do ene ure na toplo.

Še en trik, pica se peče na maksimalni temperaturi pečice 10-15 min. Pomembno je, da je pečica nakurjena na maksimum 250, nekatere (moja) gredo pa celo na 275 stopinj.

Dober tek


(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.1.2006 9:02:52   
trojči
Koliko receptov.......shranila jih bom v mojo bazo receptov.......ni user posted image , da mi nekaj od tega ne bo uspelo.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.1.2006 9:04:27   
kalbo
Važno je, da ti kvas dvigne. Če ti to rata, je že tričetrt uspeha tukaj!

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.1.2006 12:11:39   
Anonimen
Bravo kalbo ti si špica!!!!
Vrstoo let pečem kruh,pa z medom še nisem poskusila.
V nedeljo pa bom namesto sladkorja dala malo meda.user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
21.2.2006 12:16:03   
Anonimen
Samo da vam povem, da tako dobre pice, delane po KALBOVEM receptu, še svoj živ dan nisem jedla. Samo toliko, ko boste spet v dilemi, kako narediti testo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
21.2.2006 17:47:09   
lex
Za brzino in brez vzhajanja je pa tale:
2 šalčki moke tip 500 (drugač ni dobro)
1 šalčka piva (bolje manj kot več) - lahko tudi vode
2 žlički olivnega olja
1/2 pecilnega praška

Zmešaš, razvaljaš nadevaš in že pečeš.


Albina a si že probala?

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
21.2.2006 18:28:48   
Anonimen
Ne, tega tvojega še ne, mogoče kdaj drugič. Zdajle že drugo rundo pečem za tastarga, ki je prišel iz službe oz. bo čez pol ure user posted image

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.2.2006 12:12:52   
janjja
SAmo kompliciranje!!!

- pol kile moke
- 1/4l tople vode v kateri ratopiš pol svežega kvasa in to zliješ v moko daš žlico soli in malo kisa. zmesiš in raztegneš po plehu.

Jaz pol še samo nadevam sestavine in dam pečt. Pa če mi kaj na svetu grata je to pica!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
26.2.2006 13:36:45   
kalbo
Ja, sej, stvari so enostavne, ko zadevo narediš tastotič. Za taprvič rabiš pa podrobnejša navodila, ne?

Tistole "kompliciranje" zgoraj imam skupaj prej kot v desetih minutah, testo je pa fenomenalno...priporočam, da poizkusiš.

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
3.3.2006 15:13:49   
chips
No jaz pa imam recept za testo iz neke znane picerije tu pri nas.
in sicer:
SESTAVINE
-60 dag moke
-2 jajci
-1dl mleka
-1 žlička sladkorja
-sol
-1 dl olja
-2 dl piva
-1 kocka kvasa +++moko,mleko,sladkor---to vzameš od zgoraj)daš vzhajati

Ko je testo narejeno ga 2x vzhajamo po pol ure,


_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: TESTO ZA PICO-pomoč
6.3.2006 19:08:20   
kalbo
Bomo ga ta vikend sprobal....bom poročal!!!

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?