|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stročji fižol
1.10.2006 23:39:46   
DeVilla
user posted image  ALi katera pozna recept za omako s stročjim fižolom? Menda se tej jedi reče buraja ali nekaj tekega.. Hvala!!

_____________________________

Ena in ena je šest... :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stročji fižol
1.10.2006 23:46:01   
Twetty
Buranja.Nikol jedla,ampak verjetn se naredi obično kot vse omake,tak da dušiš,mal zaliješ,začiniš,poješ.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stročji fižol
2.10.2006 5:52:29   
dskubin
Ja boranija. mMi damo še malo čebule in korenčka ter paradižnik, da pride jed gostejša. Zraven pa pire ter kakšno meso. Približno takole (ampak preberi si še komentarje, boš dobila kakšno boljšo idejo. Dober tek!

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3877

ali pa

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6753

(odgovor članu Twetty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stročji fižol
2.10.2006 8:46:08   
jazz
Ja, reče se boranja. Dela se kot golaž,z govejim ali svinskim mesom,le da je notri še stročji fižol!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stročji fižol
2.10.2006 13:57:48   
g
Boranjo pa jaz pripravim tako - prepražim čebulo in česen, dodam na kocke narezano meso (ponavadi svinjsko), stročji fižol -malo prepražim + začimbe in dodam narezano korenje in krompir, malo prepražim ter zalijem z vodo v katero sem zmešala mezgo. (toliko da je vse pokrito) in kuham! Na koncu dam podmet da zgostim, pri nas se to je kot samostojna jed - s kruhom.
LP

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stročji fižol
2.10.2006 14:37:22   
Sibil_
Jaz imam dve varianti:
Prepražim čebulo, dam gor na kocke razrezano svinjsko meso, prepražim, dodam stročji fižol, prepražim, potem dodam česen in ga prepražim samo da zadiši, potem pa to zalijem z vodo in dušim.Od začimb dam peteršilj, baziliko, začinko in poper.Ko voda povečini povre in je fižol mehek dodam dva paradižnika razrezana na kockice in še malo dušim in to je to.Če je preredko dodam podmet, da se zgosti.

Druga varianta:
Prepražim čebulo, dam gor kose piščanca, prepražim, dodam stročji fižol, prepražim, dodam česen da zadiši, zalijem, začinim (enako kot prvo), ko je fižol kuhan pa dodam pol paketa paradižnikove šalše (v pollitrskih tetrapakih se kupi-NI paradižnikov koncentrat!), dodam še malo sladkorja in pustim da prevre do željene gostote.

Prvo varianto jemo s kruhom, drugo s pirejem.

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stročji fižol
2.10.2006 14:55:39   
jana26
Pri nas pa naredimo v omaki samo stočji fižol in korenje, kot prilogo pa pirye krompir.

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stročji fižol
2.10.2006 15:21:15   
LuLu
Ojla, imam en recept od mame... meni najboljši.
Jaz prepražim čebulo na olju, dodam ali sv. meso, ali prekajeno vratovino, ali kose hamburške slanine, ali kračo... vse je dobro in korenček, malo paradižnika ali mezge, česen...malo posolim in popopram. Počakam, da voda usahne, dam malo moke in zalijem z vodo ali juho, da se zgosti (ali pa kasneje narediš prežganje). Ko zavreje dam noter stročji fižol (pozimi, dam zmrznjenega) in kose krompirja, zalijem z vodo, da se sestavine pokrijejo in kuham. Probam najdebelejši stročji fižol user posted image , če je kuhan in na koncu po želji dodam še vegeto in kislo smetano. Obožujem to jed... Jem pa jo s svežim kruhom, ponavadi dva krožnika naenkrat user posted image  Pa najboljše mi je z zelenim, širokim stročjim fižolom.
Pa dober tek!

(odgovor članu jana26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?