Stročji fižol (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


DeVilla -> Stročji fižol (1.10.2006 23:39:46)

[sm=smiley9.gif] ALi katera pozna recept za omako s stročjim fižolom? Menda se tej jedi reče buraja ali nekaj tekega.. Hvala!!




Twetty -> RE: Stročji fižol (1.10.2006 23:46:01)

Buranja.Nikol jedla,ampak verjetn se naredi obično kot vse omake,tak da dušiš,mal zaliješ,začiniš,poješ.




dskubin -> RE: Stročji fižol (2.10.2006 5:52:29)

Ja boranija. mMi damo še malo čebule in korenčka ter paradižnik, da pride jed gostejša. Zraven pa pire ter kakšno meso. Približno takole (ampak preberi si še komentarje, boš dobila kakšno boljšo idejo. Dober tek!

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3877

ali pa

http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6753




jazz -> RE: Stročji fižol (2.10.2006 8:46:08)

Ja, reče se boranja. Dela se kot golaž,z govejim ali svinskim mesom,le da je notri še stročji fižol!




g -> RE: Stročji fižol (2.10.2006 13:57:48)

Boranjo pa jaz pripravim tako - prepražim čebulo in česen, dodam na kocke narezano meso (ponavadi svinjsko), stročji fižol -malo prepražim + začimbe in dodam narezano korenje in krompir, malo prepražim ter zalijem z vodo v katero sem zmešala mezgo. (toliko da je vse pokrito) in kuham! Na koncu dam podmet da zgostim, pri nas se to je kot samostojna jed - s kruhom.
LP




Sibil_ -> RE: Stročji fižol (2.10.2006 14:37:22)

Jaz imam dve varianti:
Prepražim čebulo, dam gor na kocke razrezano svinjsko meso, prepražim, dodam stročji fižol, prepražim, potem dodam česen in ga prepražim samo da zadiši, potem pa to zalijem z vodo in dušim.Od začimb dam peteršilj, baziliko, začinko in poper.Ko voda povečini povre in je fižol mehek dodam dva paradižnika razrezana na kockice in še malo dušim in to je to.Če je preredko dodam podmet, da se zgosti.

Druga varianta:
Prepražim čebulo, dam gor kose piščanca, prepražim, dodam stročji fižol, prepražim, dodam česen da zadiši, zalijem, začinim (enako kot prvo), ko je fižol kuhan pa dodam pol paketa paradižnikove šalše (v pollitrskih tetrapakih se kupi-NI paradižnikov koncentrat!), dodam še malo sladkorja in pustim da prevre do željene gostote.

Prvo varianto jemo s kruhom, drugo s pirejem.

LP,
Sibil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




jana26 -> RE: Stročji fižol (2.10.2006 14:55:39)

Pri nas pa naredimo v omaki samo stočji fižol in korenje, kot prilogo pa pirye krompir.




LuLu -> RE: Stročji fižol (2.10.2006 15:21:15)

Ojla, imam en recept od mame... meni najboljši.
Jaz prepražim čebulo na olju, dodam ali sv. meso, ali prekajeno vratovino, ali kose hamburške slanine, ali kračo... vse je dobro in korenček, malo paradižnika ali mezge, česen...malo posolim in popopram. Počakam, da voda usahne, dam malo moke in zalijem z vodo ali juho, da se zgosti (ali pa kasneje narediš prežganje). Ko zavreje dam noter stročji fižol (pozimi, dam zmrznjenega) in kose krompirja, zalijem z vodo, da se sestavine pokrijejo in kuham. Probam najdebelejši stročji fižol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], če je kuhan in na koncu po želji dodam še vegeto in kislo smetano. Obožujem to jed... Jem pa jo s svežim kruhom, ponavadi dva krožnika naenkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa najboljše mi je z zelenim, širokim stročjim fižolom.
Pa dober tek!




Stran: [1]