|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stiki z otrokom
25.10.2006 11:18:46   
Anonimen
Imam 11 mesecev staro hčerko. Njen oče za njo plačuje preživnino, stike je do sedaj imel 2 do 3- krat na teden vedno po 2 uri. Danes pa me kliče, da jo bo sedaj vzel za več dni ker ima to pravico. Naj povem tudi to, da ko smo živeli skupaj ji nikoli ni pripravil za jest, do sedaj jo je mogoče previl največ 5-krat in tudi jest ji ni dal kaj več.

Jaz sem sedaj čist obupana, ker si ne predstavljam da bi hčerka bila sama z njim 2 dni ( živi skupaj z mami, ki je jedla že tablete proti depresiji in ne vem kaj še vse in mamo), ker je tudi navajena mene, da jo dam jaz spat in zdaj tudi že več dni hoče le pri meni spat. Preprosto si ne predstavljam da bi bila z njim, ki je tko neodgovoren. Po drugi strani se mi pa le zdi , da bi mi s tem rad ponagajal, ker nočem nazaj k njemu. Pač za hčerko hočem le najboljše in nočem da živi v stalnem prepiru.

Vem da ima pravico, da jo vzame za nekaj dni, samo ne vem če že pri tej starosti user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stiki z otrokom
25.10.2006 11:26:20   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Imam 11 mesecev staro hčerko. Njen oče za njo plačuje preživnino, stike je do sedaj imel 2 do 3- krat na teden vedno po 2 uri. Danes pa me kliče, da jo bo sedaj vzel za več dni ker ima to pravico. Naj povem tudi to, da ko smo živeli skupaj ji nikoli ni pripravil za jest, do sedaj jo je mogoče previl največ 5-krat in tudi jest ji ni dal kaj več.

Jaz sem sedaj čist obupana, ker si ne predstavljam da bi hčerka bila sama z njim 2 dni ( živi skupaj z mami, ki je jedla že tablete proti depresiji in ne vem kaj še vse in mamo), ker je tudi navajena mene, da jo dam jaz spat in zdaj tudi že več dni hoče le pri meni spat. Preprosto si ne predstavljam da bi bila z njim, ki je tko neodgovoren. Po drugi strani se mi pa le zdi , da bi mi s tem rad ponagajal, ker nočem nazaj k njemu. Pač za hčerko hočem le najboljše in nočem da živi v stalnem prepiru.

Vem da ima pravico, da jo vzame za nekaj dni, samo ne vem če že pri tej starosti user posted image

tvoje osebno mnenje do njega je tukaj irelevantno.. on je oče tvoje hčerke.. če ima pravico, da jo vzame za več dni.. pol jo naj vzame... kako se on ukvarja s hčerko med njegovim časom je to njegova stvar, dokler hčerka ni ogrožena ipd.. do takrat mu pa ne preprečuj stikov..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2006 11:28:47   
rose22
Jaz bi se na tvojem mestu posvetovala na CSD in bi omenila njegovo neodgovornost in mamine tezave.Posebej bi poudarla da se ti gre le za otrokovo dobrobit in da mu otroka za vec dni skupaj preprosto ne zaupas,poleg tega da jo ti dajes spat in da zaspi pri tebi.

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2006 11:30:30   
Naja31
Se strinjam z rose.
Jaz bi tudi tako ukrepala.

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2006 11:31:48   
Zahi
če je ta otrok pri njemu večkrat na teden.. zakaj nebi bil več dni skupaj (če CSD to dovoli)?

Zakaj bi bil oče neodgovoren?

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2006 11:35:37   
Anonimen
V bistvu sta morala nekako doreči stike na sodišču, ko sta se pogovarjala o sporazumu za preživnino. Morala sta določiti kdaj in koliko stikov bo očka imel.

Zdej njegova pravica - v bistvu ima pravico, samo ne na silo in za ceno tega, da ti nagaja. Ti lahko na CSDju ali sodišču poveš, da mu ne zaupaš tako malega otroka in to je to.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2006 11:40:41   
tanikaa

živi skupaj z mami, ki je jedla že tablete proti depresiji in

Oprosti, ta mi je pa mimo. In kaj če je jedla antidepresiveuser posted image  Sem jih jaz tudi, pa mam še vedno otroka pri sebi. SEm zato slabša mati, kot ti user posted image  Mi zato morajo omejiti stike z mojim otrokomuser posted image  Sicer pa pazi, kam te zapelje prihodnost.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2006 11:41:46   
didi1
Jaz na tvojem mestu bi jo dala njemu za dva dni, pa da vidi če bo bil lahko sam z njo.Naj se nanjo privaja.Sam ker je hčerkica še tok nate navezana ni dvakrat za rečt da te bo zvečer klical da jo pridi iskat.user posted image  
Ti boš pa lahko ta čas posvetila sebi in partnerju.user posted image

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2006 11:47:25   
Zahi
no tko se govori user posted image

zakaj je oče zmeraj "nesposoben".

(odgovor članu didi1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2006 11:52:10   
didi1
Hvala

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2006 11:54:48   
Disney
Ja daj mu jo,pa boš videla kako se bo obneslo.Verjamem,da ti je težko,ker je še tako majhna.Sam tudi on ima vso pravico,da je z njo.Kar se pa tiče antidepresivov,pa to ni nič takega in danes jih marsikdo jemlje.Zato ni nič slabši starš,babica,stric...

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.10.2006 11:54:49   
žužu
jaz se pa takih skrivalnic ne bi šla. najprej bi se o svojih strahovih na lep način pogovorila z očetom otroka. mogoče pa so strahovi neupravičeni in bo že med pogovorom dokazal, da zmore skrbeti za svojo hčer prav tako dobro, kot mama.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.10.2006 11:55:26   
Anonimen
Saj ne mečem vseh očetov v isti koš, samo zame je on neodgovoren, ker so mu prijatelji in pijača vedno več pomenili kot hčerka. Čeprav je vedno zatrjeval da se bo spremenil se do sedaj ni.

Tanikaa tud slučajno ne mislm da si slaba mati, samo vem kako je bilo pri njej in je bila odgovrna za ata in mamo, večkrat je kar zginla in so jo potem dobili v gostilnah ko se je kartala. Zdaj se bo pa lahko tud tko zgodil, če bo naprimer od hčerke oče kam moral it.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2006 11:57:12   
nejcko
Če imata stike uradno dogovorjene, torej 2-3x na teden po 2 uri), potem ti ni nujno hčerke pustiti pri njem 2 dni. V tem primeru bi bila to samo tvoja dobra volja. Če pa stikov nimata uradno dogovorjenih, je pa spet samo od tebe odvisno, ali mu boš hčerko zaupala ali ne.

Jaz osebno bi mu pustila hčerko en vikend, mogoče dva, in bi potem po hčerkini in njegovi reakciji presodila, kaj in kako. Konec koncev je njen oče, tačas pa ti lahko prijetno izkoristiš zase.

Srečno.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2006 11:59:15   
tanikaa

Tanikaa tud slučajno ne mislm da si slaba mati, samo vem kako je bilo pri njej in je bila odgovrna za ata in mamo, večkrat je kar zginla in so jo potem dobili v gostilnah ko se je kartala. Zdaj se bo pa lahko tud tko zgodil, če bo naprimer od hčerke oče kam moral it.

Hvala Bogu. Jaz ne kartam. user posted image  Pa v gostilne me zadnje čase tud bolj poredko zanese. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2006 12:04:14   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

no tko se govori user posted image

zakaj je oče zmeraj "nesposoben".

Zahi, jaz poznam ogromno ločenih parov in do takih dilem, kot je ta, je z materine (ali očetove) strani vedno prihajalo iz upravičenih razlogov. Torej oče NI zmeraj nesposoben, tisti, ki pa je, pa pač je in partnerka že ve, zakaj dvomi vanj. Enako velja v obratni smeri.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2006 12:14:02   
Naja31
Mah, saj ne gre vedno za to, da bi bil nesposoben.
Otrok pri 11ih mesecih zna biti še zelo navezan na mamico in če nje ni zraven je res hudo. Jaz bi že zaradi tega razmislila, in otroku "prišparala" jokanje, če ni nujno.
Moj otrok je že eden izmed takih. Pa je moj mož krasen oče. Če pogledam časovno, sva oba približno enakomerno z njim. On ga vsak večer kopa. Ko je frej, je on z njim in mali takrat ne gre v varstvo. Ampak na kakšnih podorčjih je mami (jazuser posted image ) še vedno zakon. In če mene ni, je tragedija.

Bi pa definitvno razmislila če bi otroka pustila osebi, ki ji ne zaupam. Pa če tudi je to njegov biološki oče.
To tvojega bivšega najbolje poznaš. Sama veš kakšen je kot oče. Ali se bo potem z malo res dva dni ukvarjal in njej posvečal ali pa jo bo lastni mami v roke porinil in šel v gostilno?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2006 12:18:15   
bskrle
Očetje drugače posrbijo za hčere, še moj, ki je 5+ mož in oče, naredi cel kup stvari drugače kot jaz (obleka, hrana, kasneje grejo spat, on jih ne bi umival vsak dan ipd.). Če se otrok ne doji več, potem ne vidim, razloga, da ne bi bil tudi pri očetu. Poskusi, morda se bo otrok tako drl, da bo do večer že pri tebi.user posted image user posted image  Odreagiraj mirno in razumno, o dvomih pa se s kom še pogovori, ki bivšega partnerja res pozna.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2006 12:19:04   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zahi, jaz poznam ogromno ločenih parov in do takih dilem, kot je ta, je z materine (ali očetove) strani vedno prihajalo iz upravičenih razlogov. Torej oče NI zmeraj nesposoben, tisti, ki pa je, pa pač je in partnerka že ve, zakaj dvomi vanj. Enako velja v obratni smeri.

partnerka lahko ve kakšen je bil do nje.. ni pa nujno da bo tak do hčerke.. 100% sem če oče želi stike s hčerko.. da bo za njega središče pozornosti vsako preživeto minuto.. se pa vsak oče uči biti oče.. samo zato, ker ima drugačne prijeme pa še ne pomeni, da ne zna.. ali pa da ni odgovoren..

seveda pa to velja tudi za ženske..

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.10.2006 12:22:54   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Bi pa definitvno razmislila če bi otroka pustila osebi, ki ji ne zaupam. Pa če tudi je to njegov biološki oče.
To tvojega bivšega najbolje poznaš. Sama veš kakšen je kot oče. Ali se bo potem z malo res dva dni ukvarjal in njej posvečal ali pa jo bo lastni mami v roke porinil in šel v gostilno?

vidiš.. zato je tukaj CSD ki določi ali je oče sposoben ali ni.. ženska je ponavadi po ločitvi razočarana.. in definitivno ne zaupa moškemu.. tako seveda zamegli realen pogled na vse to.. in odtuji otroka od očeta.. mogoče je v večini primerov ozadje maščevanja do očeta.. kar je pa najslabše za otroka..

če oče izrazi željo po otroku ob ločitvi.. potem jasno ve zakaj.. in da si to res želi.. v tem primeru ne vidim razloga, da bi šel v gostilni ipd.. če je temu tako.. nima nobena pravice otroka držati stran od očeta, če je on sposoben skrbeti tistih nekaj dni za otroka.. saj je otrok tudi njegov..

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.10.2006 12:26:34   
lev76
Jaz pa mislim, da se ravnaj tako kot sta se dogovorila na sodišču.Če je to 2-krat na teden je tako in pika.Če pa nimata dogovora je pa to absolutno tvoja presoja in odkrit pogovor s partnerjem bo prinesel mirno kri.

Jaz sem v enaki situaciji(še brez odločbe iz sodišča), samo da je moja žbica stara 9 mesecev.Če želiš se mi javi na privat,da kakšno na to temo rečeva.

Drži se.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.10.2006 12:37:11   
darjatimci
Vsak od vas je povedal nekaj resnice.Jaz bi pa dodala samo še to,da si 11 mesečnega otroka ne da podajati sem ter tja.Taki stiki kot so omenjeni  2-3 x na teden so za tako majhnega otroka primerni,na kaj več pa bi bilo treba počakati še,da malo zraste.Pri otrocih so vse sorte nepridvidljive situacije, na katere moremo računati. 

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.10.2006 12:45:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

vidiš.. zato je tukaj CSD ki določi ali je oče sposoben ali ni.. ženska je ponavadi po ločitvi razočarana.. in definitivno ne zaupa moškemu.. tako seveda zamegli realen pogled na vse to.. in odtuji otroka od očeta.. mogoče je v večini primerov ozadje maščevanja do očeta.. kar je pa najslabše za otroka..

ne mi zamerit, ampak to kar ti govoris je vse ena sama teorija...lepo, da se zavzemas za enakostjo med spoloma, ampak v tem doticnem primeru ne smes spregledat zelo pomembnega dejsta, in sicer starost otroka...jaz ga v tem primeru ocetu definitivno ne bi dala za vec dni skupaj...sej, ko bos mel enkrat otroke, bos razumeluser posted image

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
25.10.2006 13:14:40   
Anonimen
Jaz ga tudi ne bi dala. Pa če bi oče resnično imel rad svojega otroka,tega tudi ne bi zahteval.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.10.2006 13:22:36   
Anonimen
vidiš.. zato je tukaj CSD ki določi ali je oče sposoben ali ni..

a dej no nehi zahi, spet si preveč brihten. CSD ne ve nič, ti povem iz prve roke. Kaj pa CSD ve, dej dej.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?