blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama vem ja , da imam prav. Naš petletnik ne bere, ne piše, ne barva , za šolo mu dol visi ....pa malo paničarim. Nič ne skrbi, se bo vse naučil oz jih bo ujel, tiste, ki že vse znajo. vsaj pri nas je bilo tako. Pri nas je bilo takole v drugem razredu. meni ni blo jasno, da zakaj imajo cankarjevo tekmovanje po novem tudi v drugem razredu. V Lj na primer, žena od mojega bratranca, ki uči drugi razred, ni nobenega prijavla, na cankarjevo. Pri nas so pa kr veselo vadli, tisti, ki bi naj šli. Da ne omenjam, da je mojemu sinu že presedalo, ker so se ostali odšli igrat v popoldanskem bivanju, on je pa še z enimi par vadil za Cankarjevo. Problematično se mi sploh ne bi zdelo, če ne bi blo tole tekmovanje, točno 2 dni po tistem, ko se komaj vse črke vzeli. . A ko komaj vse črke vzameš, že znaš spise pisat? No in ena deklica, ki ni znala še črk, preden so se jih v šoli učili, je šla tudi na Cankarjevo, ker se je glih za glih navadla in niti ni dosegla slab rezultat. Se pravi, da je hitro napredovala in ujela ostale, ki so to znali že od prej. ( čeprav je malo vadla tudi doma) Mi se zdi, da se v določenem času, vse zgliha, da niso tisti, ki znajo od prej brat, nič boljši od ostalih,.. je pa eno obdobje, ko se pozna razlika in otrokom najbrž ni lih vseeno, da eni že vse znajo od prej,.. Vsaj tako jaz gledam na to, vidim, da majo tle nekatere drugačna mnenja. Ne razumem zakaj je treba pol tako pritiskat v šoli na vse skupaj. mah,.. ne vem. Hitijo nekam, ful, pretiravajo, vsaj tle na naši šoli. Po eni strani sem vesela, da se tako ukvarjajo z njimi, po drugi strani mam pa še enga otroka, in bo lahko v tej ta drugi skupini, pa mi ne bo lih vseeno,..