blaža
|
Mislim, da ti bo hitro vse jasno, če boste meli sestanek, al pa ne. Boš vidla vse sproti. Če hodiš redno na govorilne ure, se z učiteljico lahko o čisto vsem pogovoriš. In tudi vidiš sproti, vsak dan kako otrok napreduje, če mu kaj ne gre. Mislim, da tisti starš, ki se zanima za svojega otroka, ki dela še kaj z njim popoldne doma, mogoče tudi samoinicijativno, če seveda tudi otroka to zanima,..da je tak starš na tekočem. Otrokovo šolanje je potrebno spremljat. In lahko ga dobro spremljaš tudi brez vseh teh kriterijev. kot sem ti že napisala, dobiš ob konferencah ( mislim, da se temu ne reče več tako, oz v prvi trijadi), v glavnem smo mi dobili a - je dosegel, b- delno dosegel, c- ni dosegel teh pa teh kriterijev. Pri nas se je en tatko grozno razburjal v prvem razredu, da kaj za vraga delajo eni plakate doma z starši, da on nima čas za to, da če to delajo samoinicijativno, da naj to obdržijo doma, ne nosijo v šolo,.. je pa učiteljica dala predlog za plakate, kdor pač želi, da opiše kako domačo žival, al kaj na temo, katero so ravno obravnavali. In moj sin je ves navdušen prišel domov, da bova delala plakat in sva ga nardila. Hočem povedat, da so eni mnenja, da otrok hodi v šolo, da ga tam učijo in da oni doma nimajo časa s tem se ukvarjat. takim ne bojo pomagali nobeni kriteriji, ker jih kot zgleda, zadeva ne zanima, kot bi morala. če se pa ti zanimaš za svojega otroka, delaš z njim, mu bereš pravljice, ki mu bogatijo besedni zaklad, se skratka z njim ukvarjaš( pa ne mislim, da ga forsiraš, učiš sama v naprej pisat, računat, mu daješ dodatne šolske naloge,..)pol ne bo nobenih problemov. otroku je potrebno vsak dan pogledat v šolsko torbo, pogledat kaj so delali, kaj mu mogoče ni šlo najbolje, mu morda razložiš, če kaj ni dobro razumel,..vsaj tako mi vedno delamo. In pol ne boš rabla kriterijev za primerjat, ker ti bo vse jasno pri čem ste z otrokom glede znanja.