|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 11:24:51   
Anonimen
S tem spanjem imamo v bistvu težave že od samega začetka. Nekje 5. in 6. mesec se je malo izboljšalo, zdaj v 8. mesecu pa se je spet začelo, vendar v 3x hujši obliki. Spat gre ob 20.00 uri, čez dan počiva 1x po 2 uri (včasih pa tudi 2x po uro in pol). Čez dan je zelo aktivna. Zvečer brez težave zaspi. Spi nato tam do 00.30 in nato se začne "nočna veselica", najprej zbujanje na pol ure in nato okoli 03.00 se popolnoma prebudi, vedno z obupnim jokom. Potoloažiti se ne da, ji ponudim čaj, vodo pa tudi ne pomaga. Jo božam in nežno prigovarjam. Tudi nič. Potem pa to dretje postaja vedno hujše...Če pa jo dvignem še nekaj časa neutolažljivo joka, potem pa se začne smejat in že kaže proti igračkam; igrajva se. Glede hranjenja ponoči sem jo s težavo "odvadila" flaške na vsake 2 uri po par požirkov. Vztrajam na 1x hranjenje ponoči. Največkrat ji šele takrat, ko postane najhujše dam flaško. Vendar niti to ne pomaga. Če jo dam v posteljico je takoj spet dretje....še uro ali dve. Vstane/va pa okoli 8.00.

Zdravstveni razlogi ali rast zobkov so izključeni.

Jz sem resnično naveličana na to hudičevo navajanje  na nočno spanje, na te rituale in vse...Sem utrujena, živčna...Poskusili smo prav vse (razen ujčkanja in nošenja okoli - to pa samo prek mojega trupla)
Vsi so mi rekli, da bo bolje, ko bo jedla gosto hrano. Da pa potem bo spala večino noči.  Figo! Nič ni bolje! Ne razumem niti tega, da je čez dan resnično non stop v movingu (po vseh štirih), tisti 2 uri na dan kar počiva se mi ne zdita preveč, pa vendar ponoči ne spi.  Da bi jo čez dan imela pokonci, brez počivanja, se mi pa zdi nehumano, ker potrebo po počitku ima - postane zaspana in sitna.....

PROSIIIM POMAGAJTE!!!!!!!
(če ima katera Pantley-evo knjigo, bi prosila za kakšen odlomek, če pa jo katera več ne rabi, se pa priporočam za odstopit, podarit, prodat...) Vsi nasveti pa so seveda ZELO dobrodošli!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 11:49:48   
petja
Meni so punce, ki so vse to tudi dale skozi, dale naslednji nasvet: PUSTI JO JOKAT. Sliši se ful kruto, vem, ampak otrok je pri 8. mesecih že zelo dojemljiv za vse in točno ve, kaj počne. Tudi tvoja punčka točno ve.

Tvoja 1. napaka je, da jo dvigneš iz posteljice. Glede na to, da se čez nekaj trenutkov začne smejati in kazati proti igračami, to pomeni, da ji nič ni.

V celi noči je nikoli ne dvigni iz posteljice in ne prižigaj luči. Ko bo začela sitnariti, jo nekaj časa pusti (10 - 15 minut). Potem pojdi do nje, jo pobožaj, daj dudo, ji z mirnim glasom reči, da je noč, da je čas za spanje, jo še malo pobožaj, in pojdi stran. Seveda bo tamala še vedno težila, ampak ti se moraš striktno držati tega postopka, ne smeš popustiti. Naj ti že vnaprej povem, da se bo vedno bolj drla, ker ve, da če se fejt dere, da doseže, da jo dvigneš. Ne naredi tega!!! Pojdi do nje, ji daj dudo, jo pobožaj, ampak to je to.

Take žurke bosta imeli nekaj dni (pri nama je trajalo 5 noči - tako, da ti tole govorim iz lastnih izkušenj), čez dan boš sesuta, ampak verjemi, da se bo splačalo. Eni otroci so pač taki, da moraš kdaj bolj na "grob" način jim dati vedeti, da ne bo vedno po njihovo. Eni pa sami od sebe spijo celo noč.

Ti moraš biti dosledna, itak bo vedno v vzgoji tako. Poznam veliko punc, ki imajo po 2 in 3 leta stare otroke in imajo take žurke ponoči. Ene so ponoči otrokom dajale kakav, zdaj se pa otrok vsako noč dere "Benko". Druge spijo le tako, da otrok spi pri njima s partnerjem v postelji. Ker niso pretrgale tega "izsiljevanja". Tiste, ki so pa naredile red, pa imajo mir.

Tudi jaz imam zdaj mir. Spat gre okrog 20h, spi do 5-6h, potem jo pa vzamem k sebi, podojim in spiva še do 8-9h.

Meni je pomagala knjiga Zdrav dojenček in otrok, kjer je dobro napisano, da otrok po 6. mesecu naprej ne rabi več hrane ponoči, hkrati pa je notri opisana metoda "nadzorovanega joka".

Jaz ti toplo priporočam, da narediš to, pa bodi dosledna in ne popustiti. Jaz sem se ponoči jokala skupaj z njo, ampak sem vedela, da ne smem popustiti. Zjutraj sem jo objemala kot nora! Je pa zdaj tamala ful bolj pridna čez dan, ker se naspi ponoči. V vseh pogledih je bolje.

Odločitev je seveda tvoja, je pa tudi nekaj punc na RR napisalo, da so uporabile to metodo, in je delovalo.

< Sporočilo je popravil petja -- 3.9.2006 11:55:17 >


_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 12:00:46   
Marogica
Kot sem že x-krat napisala, ni humane metode pri navajanju na celonočno spanje. Jaz sem moja dva (5,5 letnika in 20 mes) navajala okrog njunega 6. meseca. Jokala sta 3 dni in to vsako noč manj.  Je pa res, da starejši je otrok, dalje traja in težje je.
Od takrat spimo cele noči-na srečo, ker se bi mi drugače zmešalo, če bi morala tako neprespana naokoli hoditi, pa še biti aktivna z otrokom čez dan. Ni šanse, ker vem, da tega ne bi zmogla. Človek enostavno ne more biti ZARES aktiven čez dan, če je neprespan.

Drugače pa preberi, kaj ti je petja napisala. In to nekajkrat. To so "metode", ki sem jih uporabila tudi jaz: nobenega dvigovanja iz postelje, doslednost, nobenega hranjenja/pitja ponoči. Otroka se zbudita zjutraj dobre volje, naspana, imata nek ustaljen ritem. Pri meni je seveda enako.

Pa še nekaj. Ne imej slabe vesti, ker ni razloga. Si dobra, skrbna mama. Vendar mora biti tudi mama naspana. Temu se pač reče "zdrav" egoizem, nič drugega. Otrok te zaradi tega ne bo imel nič več ali nič manj rad.

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 20:16:22   
Nej
Benkouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !
Mi imamo iste probleme, ampak naš hoče dojko. Se zbuja včasih tudi na eno uro.
Do zdaj res nisem imela srca ga pustit jokat. Zdaj pa imam že vsega preko glave. Še posebaj, ker je čez dan zelooo naporen in se celi dan sama z njim tako neprespana. Tako, da sem se odločila, da bomo začeli z Petjino metodo.
Mi imamo samo problem, da se Anej v posteljici takoj vstane in začne skakat, ter se zaletavat v ograjo user posted image (se bojim, da si še bo šmrkavec kaj naredil).
Sem se zdaj malo ustrašila, da se bi mali pri 3 letih ponoči drl: 'ziz'!user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 20:30:10   
petja
Čelado pa ščitnike za rolanje mu daj gor, pa boš brez skrbi user posted image user posted image user posted image . Šala!

Predlagam ti, da uporabiš oblogo za posteljico pa kakšne brisače daj gor, tako da bo postelja čim bolj obložena.

Pe še nekaj obema: ČIM PREJ NAREDITA TO! Starejši je dojenček, težje je!!!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 20:35:17   
Nej
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !user posted image
Hvala Petjauser posted image .
Jaz sem tako in tako že zelo pozna.
Pri drugem otroku začnem pri 5 mesecih in pika!user posted image

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
3.9.2006 21:14:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nej)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 22:19:07   
Anonimen
Res hvala za odgovore. Ja, naša se tudi tako dere, da se po ulici neki sosed pritožuje da celo noč ne more spati zaradi njenega dretja.... Danes ponoči bomo pričeli z akcijo. Resnično upam, da bo ta "recept" zalegel.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 22:25:20   
natalia
dober večer,

jaz osebno ne bi mojega otroka nikoli pustila jokati samega v posteljici. nikoli. tudi mi imamo resne težave s spanjem že od rojstva, pa nikoli nisem niti pomislila, da bi jo pustila jokati samo, potem pa jo hodila gledat vsakih 10, 15 minut...

trenutno vstajamo na povprečje 20 x na noč, joka in išče dudo, zato sem se odločila, da uporabim Pantleyevo metodo za spanje za katero upam, da bo kaj pomagala.

je pa res, da je odločitev tvoja in upam, da se boš prav odločila. pantleyevo knjigo pa ti toplo priporočam.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spanje 8.mesečnice
3.9.2006 22:36:22   
natalia
aja, povzetek iz knjige na kratko:

- čim več otrok spi na dan, bolje bo spal čez noč
- 8 mesečnik rabi čez dan 2x spanje 2-4 ure, ponoči 10-12 ur
- bistvo je v tem, da uvedeš večerni ritual takšen, ki se ponavlja vsak dan, da otrok to poveže s spanjem
- večerni ritual izvajaš deset dni, vsak dan pišeš: dolžino dnevnega spanja, kdaj in kje je zaspala, evidenco nočnega zbujanja in spanja.
- uvajanje ninice in odvajanje dude
-otroka uspavajte na različne načine
- otroka uspavajte z določenimi besedami
-dojko, dudo ali cucelj otrok poveže s spanjem

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 8:50:35   
Anonimen
Anonimna bom zato, ker se marsikdo ne bo strinjal z mojo metodo pri tako majhnem otročku. Jaz sem se že pri otrokovih 2. mesecih odločila, da ga bom naučila, da sam zaspi in, da se ne bo ponoči ustrašil kje je, ko se zbudi, kar se dogaja, če se otroka uspava na joški ali rokah. Torej, prvi dan je jokal pol ure, drugi dan 20 minu, tretji dan 5 minut, četrti dan je samo še malo postokal. Sedaj je star 4 mesece in že dva meseca zaspi sam (upam, da tudi v nadaljnje ne bo težav), ko se ponoči zbudi zaspi nazaj brez, da ga jemljem ven (nisem ga še nikoli), dam mu dudo in zaspi nazaj, enkrat na noč rescimo, enkrat na noč pa je lačen in takrat je in potem zopet brez problema sam nazaj zaspi, ko ga dam v posteljico. Ne vem kako dolgo bo še tako, a tudi, če sem to naredila za 2, 3 mesece mirnega spanja pa mi zadostuje.

Želim vam, da si najdete svojo metodo do boljšega spanja in čim več spanja vam želim.

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 9:05:46   
natalia
"Zbudi se v srhljivo grozo tišine, vse je negibno. Zakriči. Od glave do nog ga preplavljajo hotenje, želja,nevzdržna nepotrpežljivost. Hlasta za zrakom in kriči toliko časa, dokler njegova glava ni polna zvoka in ves ne drhti.Kriči, dokler ga ne začne boleti v prsih, dokler ga ne začne boleti grlo.Bolečine ne more več prenašati in hlipa vedno tiše, dokler ne utihne.Posluša.Razpira in stiska pesti.Glavo obrača na eno, pa na drugo stran.Nič ne pomaga.Neznosen občutek.Spet začne jokati,vendar je to preveč za njegovo boleče grlo.Kmalu neha. Opleta  z rokami in brca z nogami.Odneha, lahko samo trpi, ne more pa misliti in upati. Posluša. Potem zaspi. "

mene je to prepričalo.

lep dan



(E.Pantley, odlomek iz knjige Otroško spanje brez joka v sanje, str.25)

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 9:11:29   
Nej
Natalia, kako dolgo že izvajaš to metodo in ali je že kaj učinka? Pa kako si naj razlagam zadnjo alineo- to ni dobro al kako?
Mi smo danes imeli burno noč. Mama ni hotele dati zize.
Namreč Anej se zbudi približno na dve uri in hoče dojko. Pa saj ne da bi jedel. Samo, da jo v usta dobi in spi nazaj. Danes pa je nisem hotela dat in sledeči rezultat: Anej se dere približno 1 uro potem pa se umiri, se čisto prebudi in se začne igrat in pogovarjatuser posted image (sredi noči v temi). Tako, da je pol noči prebedel, še problem sem imela potem ga nazaj uspavat (ker se mi je že mešalo od zaspanosti). Če bom tako nadaljevala, še bo dan in noč zamenjaluser posted image .
Pa da ne boste mislile, da zdaj spi. Je že v polnem pogonuuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 11:14:06   
Anonimen
A za mamo je pa humano vstat 20x na noč, ker otroka ni naučila, da je noč za spanje?

(odgovor članu Nej)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 11:20:31   
natalia
zdravo,

jaz sem sicer zelo skeptične narave in v vsako finto ne verjamem, ampak mi je spanje moje bejbe nažiralo živce, psiho, mojo samozavest, nisem pa hotela, da bi jo pustila jokat.
odločila sem se, da trikrat preberem to knjigo, spoznam bistvo spanja in uspavanja in začnem izvajat načrt, ki je napisan v knjigi.

trenutno ne upam še nič trdit, ampak prvi dan izvajanja načrta je spala podnevi 3 ure, ponoči pa je spala mirno, brez dude od 21.30 do 9.30 zjutraj, zbudila sem jo edino za flaško ob 6.30. se mi zdi, da sem videla nebesa.user posted image

- no glede zize, v knjigi Pantleyeva razlaga, da otrok lahko poveže zizo, cucelj ali dudo za znak za spanje - in to točno je pri nas. jaz sem trenutno na tem, da jo odvajam od dude in ji vsiljujem bolj njeno ninico. no, in ker otrok to poveže s spanjem jo rabi celo noč, da zaspi nazaj, ko se vmes zbudi. zato tudi Pantleyeva trdi, da je treba uveljaviti nek večerni obred, ki se ponavlja vsak večer in s tem se otrok nauči, da je ta obred znak za spanje.dejavnosti pa morajo biti vedno bolj umirjene in v prostoru mora biti le pritlehna svetloba.

- puščanje otroka, da se izjoka: proti temu ni le Pantleyeva,ampak množica strokovnjakov, ki trdijo, da to vpliva na otrokov občutek za zaupanje in varnost, ter nasploh na samozavest. (tako piše v tej knjigi)

- ne vem, če lahko ampak jaz bi dala ta načrt, ki sem ga prepisala iz knjige in ga izpolnjujem, da ga lahko še ostale vidite, pa ne vem, če lahko...

no, lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 11:51:10   
Nej
Ti kar daj! Marsikaj se je tukaj gor že z knjig prisovala. Saj ne boš cele knjige prepisala.
Mogoče mi bo pomagalouser posted image .

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 12:24:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: natalia

aja, povzetek iz knjige na kratko:

- čim več otrok spi na dan, bolje bo spal čez noč  ni pomagalo user posted image
- 8 mesečnik rabi čez dan 2x spanje 2-4 ure, ponoči 10-12 ur  popoldan spi 2-3 ure
- bistvo je v tem, da uvedeš večerni ritual takšen, ki se ponavlja vsak dan, da otrok to poveže s spanjem že od rojstva enak večerni ritual
- večerni ritual izvajaš deset dni, vsak dan pišeš: dolžino dnevnega spanja, kdaj in kje je zaspala, evidenco nočnega zbujanja in spanja. zaspi takoj. Imava ritual posebej za dnevno, posebej za nočno spanje
- uvajanje ninice in odvajanje dude noče nobene igračke, nobene ninice..le dudo user posted image
-otroka uspavajte na različne načine  ja, ponoči se trudim...vendar vse zaman
- otroka uspavajte z določenimi besedami ne pomaga
-dojko, dudo ali cucelj otrok poveže s spanjem  ko greva spat ja, ponoči pa ne user posted image

lp


Do današnje noči sem se trudila na lep način..pa nikakor ne gre. Mogoče bi lahko hčerkino nočno aktivnost povezala tudi z nosečnostjo - je bila že v trebuhu aktivna ponoči, vedno okoli 03.00-04.00 zjutraj. In tako je še danes user posted image . Utrujena sem in neprespana že od njenega rojstva, ko je bila ponoči aktivna, podnevi pa je spala. Solze sem dobila v oči, ko sem prebrala odlomek s Pantleyeve knjige, tudi sama sem slišala, da ni dobro pustiti otroka jokati. Pa vendar je treba vzpostaviti nek red...Že vseh 8 mesecev se trudim na lep način - brez uspeha.  Mi je zelo hudo, ker očitno ni drugega načina kot tega, da jo pustim jokati, ni. To je moja zadnja možnost. Ker nenaspana škodujem sebi in otroku. Okoli tega "pustiti jokati celo noč" je očitno res veliko polemik, večinoma tudi zaradi tega, ker si, pomojem, mamice narobe razlagajo to metodo. Tu gre za nadzorovan jok in ne prepuščanje otroka samemu sebi, popolni temi, tišini, obupu...Otroka greš potolažit, pobožat, pomiriti.  Daš otroku vedeti, da si zraven, da ni razloga za strah, vendar, da je noč čas za spanje in ne za igranje. Situacijo kontroliraš. Mislim, da je to tako mišljeno. Jz se bom tega lotila na ta način. Nikakor je ne bom pustila celo noč samo,v temi, v joku, v grozi.
Danes ponoči sem to izvedla. Hodila sem k njej najprej po 5 minutah, nato čez 10,15....minut...Jokala je 1 uro in nato zaspala do jutra do 8.00 ko sem ji prvič dala mleko! Že to je bil uspeh! Z "lepim" načinom sva se mučili po 3 ure in šele danes vidim, da me je dobesedno izsiljevala...Danes nadaljujeva "terapijo" in močno upam, da bo iz noči v noč bolje.


< Sporočilo je popravil caffee -- 4.9.2006 13:08:27 >

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spanje 8.mesečnice
4.9.2006 14:51:15   
Lory
Tudi pri nas je nastal podoben problem. Že od 8-ega meseca mi mala spi celo noč, brez hranjenja. Res, da zvečer ni sama zaspala. Smo jo nosili itd. Zdaj je pa bila malo prehlajena in bolna in je 2 noči spala pri nama. In zdaj? Noče več spat v svoji posteljici. Se dere tolk časa da jo vzameva k sebi. In ker se midva tako ne moreva naspat, sem sklenila, da jo pustim da se dere. Pa naj se. Ker tukaj gre samo za izsiljevanje in nič druzga.


LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:00:01   
TiaSara
Sedaj so vsi tako zelo proti temu, da se otroka kdaj pusti jokati - ampak če bi bilo to tako zelo škodljivo, kot pravijo, potem mislim, da bi bili sedaj vsi mi več ali manj za v psihiatrične bolnice, ker včasih so to kar precej počeli.

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:11:56   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Sedaj so vsi tako zelo proti temu, da se otroka kdaj pusti jokati - ampak če bi bilo to tako zelo škodljivo, kot pravijo, potem mislim, da bi bili sedaj vsi mi več ali manj za v psihiatrične bolnice, ker včasih so to kar precej počeli.



Se strinjam.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:18:26   
natalia
ZAPISNIK O OBREDU PRED SPANJEM ZA DESET DNI
 
Otrokovo ime:
Starost:
Datum:
Koliko dni ste upoštevali načrt:
Možnosti:
Dejavnosti: živahna,zmerna,mirna
Glasnost: glasno,zmerno glasno,tiho
Svetloba: svetlo, zatemnjeno ali temno
 




Čas

Kaj sva počela

Dejavnost

Glasnost

Svetloba


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 
 
Koliko dni ste v zadnjih desetih dneh upoštevali obred pred spanjem? _______________
Ali ura pred spanjem poteka mirno, v prostoru pa je tišina in le blaga svetloba? ___________
Ali obred pred spanjem otroku pomaga, da se pomiri in pripravi na spanje?______________
Ali večerni obred pred spanjem uresničujete dosledno in ali otroka pripravi na spanje? __________
Ali se med obredom sprostite in v njem uživate? _______________

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:21:01   
natalia
ZAPISNIK O NOČNEM ZBUJANJU ZA DESET DNI
 
Otrokovo ime:
Starost:
Datum:
Koliko dni ste upoštevali načrt:
 




Čas

Kako me je otrok zbudil

Koliko časa je bil buden, kaj sva počela

Kdaj je zaspal nazaj

Kako je zaspal nazaj

Koliko časa je spal, preden se je spet zbudil


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 
 
 
 
Kdaj je zaspala? ________
Kdaj se je zbudila? _____
Kolikokrat se je ponoči zbudila? _____
Najdaljše obdobje neprekinjenega spanja? __
Skupno število ur spanja? ____

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:22:38   
natalia
ZAPISNIK O SPANJU ČEZ DAN ZA DESET DNI
 
Otrokovo ime:
Starost:
Datum:
Koliko dni ste upoštevali načrt:
 




Kdaj je zaspala

Kako je zaspala

Kje je zaspala

Kje je spala

Kako dolgo


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 
Kolikokrat bi moral otrok pri tej starosti spati čez dan? ____2_
Kolikokrat spi vaš otrok čez dan zdaj? _____________
 
Koliko ur bi moral otrok pri tej starosti spati čez dan? __2,5-4
Koliko ur spi vaš otrok čez dan zdaj? ____________
 
Ali pred spanjem poskrbite za obred? ____________________
Ali ste pozorni na znamenja utrujenosti in daste otroka spat takoj, ko opazite, da je utrujen? ____________________________________
 
Ali otrok vsak dan zaspi ob enaki uri in spi enako dolgo?____________________

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:23:31   
natalia
REZULTATI
 




 

PRVI ZAPISNIK

DRUGI ZAPISNIK

SPREMEMBE


Kolikokrat je šel otrok čez dan spat?

 

 

 


Koliko časa je spal čez dan?

 

 

 


Kdaj je zvečer zaspal?

 

 

 


Kdaj se je ponoči zbudil?

 

 

 


Kolikokrat se je ponoči zbudil?

 

 

 


Koliko je največ spal neprekinjeno?

 

 

 


Skupno število ur spanja?

 

 

 
 

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:26:18   
natalia
ã Dobro se bom pripravila.
ã moj otrok je dovolj star, da lahko spi vso noč brez moje pomoči. Biološko je sposoben spati vso noč.Veliko otrok te starosti spi do jutra. To bo dobro zame in za mojega otroka. Odločena sem nocoj narediti stvari, ki bodo otroku pomagale bolje spati. Nočem, da bi otrok jokal, zato bom potrpežljiva in bom spremembe uvajala postopoma. Kmalu bova oba spala celo noč.
ãotroka bom dobro pripravila.
ãmoj otrok je zdrav.
ãčez dan je dovolj.
ãnjegov prostor za spanje je prijeten in udoben.
ãpred spanjem bom poskrbela za obred.
 
ãnajin večerni obred pred spanjem je:
 




Približen čas

Dejavnost


 

 


 

 
 
ãzvečer bom otroka dala zgodaj spat.
ãpo novem ga bom dala spat ob: 
ãobred pred spanjem bova začela ob:
ãdan bo potekal v skladu s prilagodljivim, a predvidljivim urnikom.
ãznačilen dan bo potekal takole: (kdaj zbujanje, oblačenje, kdaj dnevno spanje, prehranjevanje – vse kar mi pomaga pri organiziranju dneva)
 




Približen čas

Dejavnost


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 
 
ãposkrbela bom, da bo otrok čez dan hodil redno spat.
ãotrok bo čez dan redno hodil spat ob:
ãpozorna bom na otrokova znamenja utrujenosti (otrok ni več tako dejaven, potihne, ne zanima se več toliko za okolico, mane si oči, videti je odsoten, sitnari, zeha) in ko jih bom opazila, ga bom dala spat.
ãposkrbela bom, da bo otrok šel čez dan spat takole:
 
 
ãotroka bom naučila zaspati brez moje pomoči (prva zamisel):
ãčez dan bom ob njem, ko se bo mirno igral v svoji postelji.
 
ãnaučila ga bom zaspati brez moje pomoči (druga zamisel):
 
ãspodbujala ga bom, da bo čez dan zaspal na teh mestih in na takšne načine:
ãdala mu bom ninico.
ãninico bova imela, ko se bova crkljala in ko bom dala otroka spat.
ãposkrbela bom, da se bo nočno spanje razlikovalo od dnevnega.
ãponoči bo v prostoru, v katerem bo otrok spal, tiho, mirno in temno.
ãotroka bom pomagala uspavati z uspavalnimi besedami.
ãmoje uspavalne besede so:
ãotroka bom pomagala uspavati z glasbo ali posnetki zvokov.
 
ãzvečer pred spanjem ji bom predvajala:
 
ãposkrbela bom, da bo spremenila asociacijo na spanje.
ãupoštevala bom načrt Pantleyeve za nežno odstavljanje, kolikor pogosto bom lahko.
ãne bom se odzvala prehitro; počakala bom na glasove, ki bodo zanesljivo kazali na to, da je otrok res zbujen.
ãobred, s katerim poskušam otroka ponoči spet uspavati (dojenje,zibanje,hranjenje po steklenički, duda) bom skrajšala.
ãizvajala bom načrt za nežno odstavljanje, kolikor pogosto bo mogoče.
ãko bo otrok zaspal, se bom odmaknila od njega.
ãče bo treba otroka spet uspavati, mu bom govorila uspavalne besede, ga božala in masirala.
ãotroku bom pomagala spet zaspati in ga odnesla v njegovo posteljico.
ãotroku bom pomagala zaspati postopno.
ãmoj načrt, kako bom skrajšala trajanje in vrsto nočnega obreda uspavanja, je takšen:
 
prvi korak:
 
drugi korak:
 
tretji korak:
 
četrti korak:
 
ãpotrpežljiva bom in dosledna in kmalu bomo vsi spali.
ãpri dajanju spat bom uspešna, če bom vztrajna, dosledna in potrpežljiva.Moram se samo sprostiti, upoštevati načrt in vsakih deset dni, opažanja zapisati v poseben dnevnik.
ãna vsakih 10 dni bom uspešnost načrta preučila in ga po potrebi prilagodila.kmalu bova z otrokom sladko spala.
 

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Delovno mesto
sladkorcek

Ali ste se po končani porodniški v službo vrnile na isto delovno mesto?

Da. (58%)

Ne. (12%)

Zamenjala sem službo. (8%)

Sem ostala brez službe. (7%)

Sem brez službe. (15%)


Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!