|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 9:27:50   
natalia
tu, ko je dosti prostora vmes so tabele. pa če vsaj eni pomaga, je dosti, ne?

punce, držte se user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 12:15:21   
Lory
Oprosti ampak,

pol pa svizec.....

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 12:53:54   
Anonimen
Natalia hvala! Bi bilo kar fino vse kar spada pod Spanje dat gor, ker veliko je vprašanj in težav s tem uvajanjem! Moderatorji!?
Pa naj si potem vsaka mamica sama izbere kateri način si bo izbrala. Meni je to uvajanje nočnega spanja, sploh, ker imam prvega otroka, pravo mučenje. Zame in za mojo hčerko. Zato so mi bili vsi ti vaši odgovori v veliko pomoč. Zadnji dve noči se nočno spanje že izboljšuje (trkam na les!)! Upam, da bo še naprej šlo po pričakovanjih in DA ZMAGAMO! user posted image Hvala!

(odgovor članu Lory)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 15:26:20   
petja
Se strinjam z Lory. S to metodo bo otrok začel spati pri treh ali štirih letih ... takrat pa bi itak tudi brez te metode prespal noč user posted image .

Seveda pa vsaka mama po svoje, vsaka mama najbolje ve, kaj je naboljše za njenega otroka.

Veliko prespanih noči vsem!

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 17:53:13   
natalia
jaz pa sem mislila, da me boste motivirale - zdaj pa nimam več veselja, da bi delala po tem načrtu!user posted image user posted image

user posted image

eh,...

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 21:57:12   
kati*
meni se je zdelo zanimivo in morda za vas tudi primerno pisanje v nekem članku (se opravičujem, ker ne vem več vira) gre pa približno tako ... "če bo otrok spal dovolj čez dan, bo spal bolje ponoči. Kar pa velikokrat pomeni, da mora čez dan spati več. Velikokrat starši menimo, da če otroka čez dan fino zmatramo, da bo bolje spal ponoči. A vendar ni tako. Otroku je potrebno pokazati, da potrebuje počitek in spanec - tudi čez dan. Otrok je lahko še tako zmatran in zaspan, a če mu ponudimo kaj zanimivega - bo v trenutku buden in se poln energije lotil igranja" ... no, naj še dodam, da to pri nas popolnoma drži!!  

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 22:11:18   
Anonimen
ne vem zakaj je otroški jok nekaj tako negativnega (čeprav sama vem, da me je to že popolnoma spravilo iz tira). Če veš, da otroku nič ne manjka - da je sit, ni žejen, ni bolan - ja kaj hudiča, pa je pri tem narobe. Moj otrok je veliko prejokal kot dojenček (zelo veliko, pa ne zato, ker smo ga pustili jokat!!),a je danes pravi dobrovoljček in zelo vesel otrok - želim povedat, da otrok ne bo imel zaradi tega življenskih travm in pisanja v stilu "žalostne življenjske zgodbe" je lahko napisal le nekdo, ki sploh ne pozna otrok, dojenčkov in dojemanje njihovega sveta.

Pa še to:
danes ga ne moreš pustiti jokati, ko bo 3 leta star mu boš ugodila pri vseh željah, da bo končko mir in pri 15. boš mirno prenašala njegove pubertetniške izpade, ker se ne boš znala zoperstaviti svojemu otroku! Verjemi mi, tako se začne.

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Spanje 8.mesečnice
5.9.2006 22:34:28   
BlankaT
natalia da te malo motiviram, si mi zelo pomagala. A bi mi mogoče te tabele lahko poslala po mailu? Imamo tudi mi podobne probleme,vendar ne tako zelo močne. Naša mala je sedaj stara 8,5 mesecev in se na noč zbudi tam okoli 3x za dudo in 1-2x za zizo. Zvečer in čez dan pa zaspi samo na zizi ali v vozičku user posted image .

Sem prebrala, da bi naj pri teh starosti spali od 2-4 ure user posted image , ne bom trdila, ampak mislim, da mi spimo veliko manj. Včasih samo 3x po 15 minut user posted image . Sem probala že z obračanjem vzglavnika pa ni nič pomagalo.Pa zvečer sem ji probala dati bolj gosto hrano, če bi se mogoče od lahkote ponoči zbujala,pa ni bilo nič bolje. Pa mene bolj matra dnevno spanje kot nočno,ker čez dan pa mi definitivno spi premalo. Se pa popolnoma strinja s teorijo, da če otrok čez dan dovolj spi, spi tudi ponoči. Je pri sinu to držalo, ker on pa je ogromno spal čez dan in je od 1. tedna naprej spal od 21. do 5. zjutraj se podojil in spal do 9. Naša mala smrkla,pa nikoli ne zaspi pred 21.30 -22.00 pa se zjutraj ob 7.30 že zbudi, s tem, da se ponoči, kot sem že napisala kr nekajkrat zbudi. 

Torej,a mislite,da bi bila ta teorija tudi za podnevi, ker bi bilo fino, če bi mi vsaj 2 ure spala.

Lp, želim vam čim prejšnje prespane cele noči user posted image .

_____________________________

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Spanje 8.mesečnice
6.9.2006 13:44:40   
tincci
Ma jaz pa mislim, da ima vsak otrok svoj ritem in da se pri nekaterih lahko zaletavaš z glavo v zid, pa ni nič bolje. Času čas, tako kot pri vseh stvareh, pa je.

Že v zadnjih mesecih nosečnosti nikoli nisem mogla zaspat pred 1.30 zjutraj, ker je do takrat kolovratila po trebuhu. Ko se je rodila, enako, prva dva meseca je hodila spat ob 1.30. Nato so šli krčki stran, pa je premaknila na polnoč, sedaj je stara 10m in hodi spat ob 22.00, kar je zame cel uspeh. Zbudi se ob 6, najkasneje ob 7.

V 24 urah spi skupaj 10 ur. Ni res, da spi bolje ponoči, če se podnevi naspi. To pri nas ne drži. Če čez dan veliko spi (več kot 2 uri), se ponoči zbudi in ne zaspi nazaj dve uri. Ker nikoli ni hotla pit po flaški, se je do 7m zbujala 2-3x na noč za joško, dude ni imela. Potem sem se odločila, da to dam na eno nočno dojenje in v enem tednu je ratalo. Pri prvem zbujanju okrog polnoči ji nisem dala joške, ob treh jo je dobila, ob petih ne. Vzela sem jo k sebi v posteljo in se stisnila k njej in slej ko prej sva zaspali. Potem sva enako naredili z zadnjim dojenjem ponoči. Vzela sem jo k sebi v temi in se stisnila k njej, nisem pa ji dala joške. Bunila se je dve uri pa se igrala pa me tolkla češ zbudi se, potem pa zaspala. Drugo noč eno uro, tretjo še manj... in zdaj pri 10m je tako, da se ob  treh še vedno zbudi, ampak večinoma se malo obrača v posteljici pa stoka in zaspi nazaj. Včasih se pa čisto zbudi in se dvigne in začne plezat ven in jokat in takrat jo vzamem pač k sebi in potem eno ali dve uri skače po meni. Joške pa ne pogreša več ponoči. Je pa zanimivo, da če jo moj vzame in gre z njo spat v drugo sobo, takoj zaspi, pri meni pa je veselica. No, samo glede na to, kaj je bilo, mi je tole amerika.

Po moje se vse da, ampak počasi, korak po korak, ne pa kar naenkrat iz črnega v belo!

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Spanje 8.mesečnice
6.9.2006 14:21:43   
natalia
zdravo,

BlankaT na ZS mi pošlji email, ti bom poslala.

-glede dnevnega spanja: sem res upoštevala Pantleyevo, ki pravi, da mame približno vemo, kdaj se bo otrok podnevi zbudil, in ko se prebuja, ga hitro uspavaš nazaj, z dudo, ninico, uspavanjem, prej ko se res zbudi. tako je nam uspelo priti iz 20 min.spanca v enournega.

- mislim, da ponoči, pa ne bom zdržala več dolgo. zdaj se mi že 14 dni zbuja na 2,3,20,30,40 minut, se premetava in joka. jaz sem že kot zombi. podnevi pa bi se rada ukvarjala z njo, pa nimam moči. Ona pa, ko da je ne vem kako naspana, zdaj pa meni ni jasno ali se v spanju joče, al kaj. Za uspavanje zvečer pa rabim 1 uro, da jo pomirim v naročju pa ima pri 7 mesecih ziher 9,5 kg.
počasi zgubljam voljo do vsega. do ničesar mi ni.Ko se spomnim,da me čakajo nešteta uspavanja....mi mine..user posted image


o.k., pridne bodite.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




ali se kregate
zband

z partnerjen ali partnerko

dnevno (19%)

2x tedensko (11%)

1x tedensko (16%)

1x mesečno (29%)

1x letno (19%)

nikoli (7%)


Število vseh glasov: 70

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!