|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slivova marmelada...
10.8.2006 13:43:00   
anckabancka
Ker ima naš enoletnik rad razne marmelade, pa midva z atijem tudi, me zanima par stvari:

- Iz kakšnih sliv se kuha marmelada - morajo biti to tiste debele slive ali navadne majhne "češplje"?

- Kdaj in kje se najbolj splača kupit slive - kdaj so najcenejše?

user posted image ?


_____________________________

Ponosna mamica petih fantkov :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slivova marmelada...
10.8.2006 13:51:00   
Anonimen
Najboljše so tiste domače,slive.Ja res škoda da jih boš morala v trgovini kupit.Pa ne tiste velike jedilne,kupi majhne,ali pa se znadi in pri kašnem kmetu nabavi slive.Naše so drobne oziroma pravšnje velikosti in na srečo BIO,ker nikoli niso bile špricane.
Ko jih pripravljam za obdelavo,samo koščice ven poberem,nekateri jih olupijo,jaz ne,je preveč zamudno.Pečke spravim na stran.
Nato pa v lonec z njimi,malo vode,pa sladkor po okusu,ne dajem ga toliko,kot piše v receptu,ker naši ne marajo preveč sladkih marmelad.Pečke zavijem v kos gaze in dam kuhat v slive,namesto želina.Pečke vsebujejo pektin,ki strjuje marmelado.No ja,če opazim,da je premalo gosta se udam in dodam še nekaj želina.
A kdaj jih kupit?Ko cena pade,proti koncu sezone sliv.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 10.8.2006 13:52:08 >

(odgovor članu anckabancka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Slivova marmelada...
10.8.2006 21:01:32   
SašaR
Jaz delam malo drugače kot Neva. Vzamem tiste slive, ki gredo lepo od peške, ne glede na velikost. Jih dam iz pečk, vržem v lonec (prej jih zvagam), malo vode in potem to kuham. Vmes dodam sladkor. Približno 60 dag / kg sliv. Pečk ne dajam zraven kuhati.Ko se marmelada začne lepo gostiti jo dam eno veliko žlico na krožniček in počakam da se ohladi. Če je ohlajena trda oz. trša, potem gre v kozarce, če pa je še zelo tekoča pa jo pustim še pokuhati.

Tako delam z vsemi sadeži, ki so primerni za marmelade. Pozorna bodi da se lotiš marmelade s pravimi slivami in ne kakšnimi, ki so križane z ringlojem, ker potem bo marmelada grenka, kisla in nam ni vščeč.


_____________________________

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Slivova marmelada...
10.8.2006 22:16:32   
sjug
Pozdravljena. No letos sem prvič naredila marmelado in to samo iz ringloja. Je pa mnjacki. Recept je sicer za slivovo, pa se je tudi za ringlo obnesel.
3 kg izkoščičenega sadja, 2 kg sladkorja. Sadje daš v pisker in zvečer posuješ s sladkorjem, da se preko noči stopi. Vmes pustiš nekaj koščic zaradi pektina. Drug dan kuhaš 4, 5 ur na zmernem ognju. Po dveh urah kuhanja dodaš 2 veliki jabolki - naribani seveda za zgostitev in kuhaš dokler ni dovolj gosta.
Kozarci za vlaganje morajo biti vroči, najbolje direktno iz stroja ali pa pogreti v pečici na 50 stopinj. Ko jih napolniš, povrh poliješ pol pokrovčka ruma zaradi konzerviranja, pokrovček in rob tudi obrišeš z rumom, da  se 100% razkuži. Zapreš in zadekaš za čez noč, da se ohladi.
Recept je mamičin in marmelada, ki je bila običajno slivova iz tistih starih kmečkih trpežnih in najboljših sliv, je bila zame najboljša na svetu. Ta iz ringloja pa ne zaostaja dosti, samo da je malo bolj kiselkasta, čemur se pa ne moreš izognit, ker je ringlo bolj kisel - ima kislo lupino.

Pa uspešno kuho ti želim in odlično marmelado.


_____________________________

Never Ever Give Up!

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?