Anonimen -> RE: Slivova marmelada... (10.8.2006 13:51:00)
|
Najboljše so tiste domače,slive.Ja res škoda da jih boš morala v trgovini kupit.Pa ne tiste velike jedilne,kupi majhne,ali pa se znadi in pri kašnem kmetu nabavi slive.Naše so drobne oziroma pravšnje velikosti in na srečo BIO,ker nikoli niso bile špricane. Ko jih pripravljam za obdelavo,samo koščice ven poberem,nekateri jih olupijo,jaz ne,je preveč zamudno.Pečke spravim na stran. Nato pa v lonec z njimi,malo vode,pa sladkor po okusu,ne dajem ga toliko,kot piše v receptu,ker naši ne marajo preveč sladkih marmelad.Pečke zavijem v kos gaze in dam kuhat v slive,namesto želina.Pečke vsebujejo pektin,ki strjuje marmelado.No ja,če opazim,da je premalo gosta se udam in dodam še nekaj želina. A kdaj jih kupit?Ko cena pade,proti koncu sezone sliv.
|
|
|
|