Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 13:56:18
|
|
|
|
Luni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz V nedeljo gostim 10 oseb. Namen imam pripravit goveje zrezke v omaki (s čebulico). Glede na to, da jih rabim vsaj 20 (vsi so namreč mladi športniki, ki pojedo res veliko). Zaradi tega bi jih morda pripravilia že prejšnji dan in potem naslednji le pogrela. Je to možno, ne bodo suhi? Prosim za kakšen nasvet za pripravo. Hvala. Bom pa postregla z bučkino juhico s krompirjem, za glavno jed bodo goveji zrezki v omaki, krompir v kosih, zabeljen z ocvirki, zeljnata solata s fižolom. Za sladičko se moram še kaj spomniti. Ocvirki na krompirju, zraven pa zrezki? Meni to ne gre. Zraven zrezkov meni najbolj pašejo domači krompirjevi svaljki- malo kuhanih, malo ocvrtih- ali pa dober pire krompir (pire zalit z vročo smetano ter zmešan z metlicami-mešalnik, tudi nekaj časa stoji, ker je zelo rahel...). Hm, pa solata, malo motovilca ne bi škodilo (ker ga jaz obožujem, brez zamere )
_____________________________
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 14:13:40
|
|
|
|
mini86
|
men tud ta krompir ne paše zraven..kokr je rekla predhodnica z svaljki ali pa pire krompirjem nauš zgrešila.. btw..v euro spinu imajo reees dobre puhaste svalke/njoke.. čeprav men zlo paše zravn tega tud kruhovi cmoki..mmmmm če rabiš recept za goveje zreske v omaki povej pa nalimam sm gor..js jih vedno delam po istem receptu, so božanski in nikoli suhi..
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 14:39:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Zraven govejih zrezkov pa itak ful paše tenstan krompir z ocvirki ... to je pa ja za prste obliznit ... drugače bi pa jaz k takem kosilu obvezno postregla eno veliko skledo zelene solate ali motovilca pa za sladico nekaj lahkega.
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 14:48:49
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz V nedeljo gostim 10 oseb. Namen imam pripravit goveje zrezke v omaki (s čebulico). Glede na to, da jih rabim vsaj 20 (vsi so namreč mladi športniki, ki pojedo res veliko). Zaradi tega bi jih morda pripravilia že prejšnji dan in potem naslednji le pogrela. Je to možno, ne bodo suhi? Prosim za kakšen nasvet za pripravo. Hvala. Če bodo v omaki, zagotovo ne bodo suhi. Komot počakajo v hladilniku.
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 15:03:50
|
|
|
|
pelin
|
Osebno sicer govejih zrezkov ne maram preveč, vendar jih večkrat delam, ker je moj nor nanje...Zrezki bodo drugi dan še boljši, ker bodo dlje časa stali v omaki, sem pa tudi jaz privrženec kruhovih cmokov zraven...raje kot vsak krompir...Sama delam kruhovo štruco v foliji, ki jo lahko narediš in zaviješ v folijo že prejšnji dan in je drugi dan tik tak kuhana.Meni k omakam posebej solata ne gre, raje naredim kakšno kuhano zelenjavo zraven ( cvetača, brokoli, korenje....), če pa že solata, bi pa naredila radič štrucar s krompirjem in jajcem.
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 15:04:02
|
|
|
|
mini86
|
za sladico je simpl pa tud booožansko-pijane neveste.. evo recept..zgleda zakompliciran ampak sploh ni in je res gorđes GOVEJI ZREZKI V OMAKI 2 goveja zrezka (skupaj približno 400 g) gorčica sol sveže mlet črni poper olje 4 manjše čebule 2 stroka česna 1 bučka majaron timijan piment 1 lovorjev list 1 jušna žlica paradižnikovega koncentrata 3 dl temne osnove za omake vejica peteršilja 3 brinove jagode 1 dl suhega belega vina Zrezke potolčemo in jih z obeh strani solimo, popramo in namažemo z gorčico. Hitro jih opečemo na vročem olju, nakar jih shranimo na toplem in na isti maščobi ovenemo drobno sesekljano čebulo, ki smo ji dodali ščepec pimenta. Dodamo drobno sesekljan česen in pražimo, da zadiši. Zrezke vrnemo v ponev, prilijemo temno osnovo za omake (namesto nje lahko uporabimo govejo kocko, ki smo jo raztopili v 3 dl tople vode), dodamo majaron in timijan ter olupljeno in na drobne koščke narezano bučko. Pokrijemo in na srednje močnem ognju dušimo približno pol ure. Po potrebi dolijemo vodo. Medtem ko se zrezki dušijo, na malo olja v posebni ponvici pražimo paradižnikov koncentrat, dokler ne postane skoraj črn. Po pol ure dušenja zrezke vzamemo iz omake, omako pretlačimo (lahko jo tudi zmešamo s paličnim mešalnikom) ter zrezke in omako vrnemo v ponev. Dodamo brinove jagode, lovorjev list, pražen paradižnikov koncentrat in vino. Premešamo in pokrito dušimo še pol ure. Po okusu solimo in popramo, potresemo s sesekljanim svežim peteršiljem in ponudimo s pire krompirjem ali krompirjem, skuhanim v slani vodi.
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 15:13:56
|
|
|
|
mini86
|
.Sama delam kruhovo štruco v foliji, ki jo lahko narediš in zaviješ v folijo že prejšnji dan in je drugi dan tik tak kuhana. u kakšno folijo zaviješ..alu al za živila..a pol daš skp kuhat al kuko..js sicer delam cmoke, mislim da še nikol nisem štruce, sem pa slišala da se zavije v kuhinjsko krpo-z njo pa nisem še od štruklov navdušena ker pol voda diši po mehčalcu
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 16:02:21
|
|
|
|
pelin
|
Jaz bi tudi delala cmoke, samo imam naznansko srečo, da so se mi parkrat razkuhali in ni bilo nič z njimi...Pač sem nekaj zabluzila...potem pa sem nekje prebrala, da se lahko naredi kruhova štruca, ki jo zaviješ v alu folijo ( obrneš jo na tisto stran kjer se ne sveti tako zelo oz. je bolj mat) in jo nato skuhaš v vodi kot cmoke. Masa je ista ....ko je skuhano, folijo razviješ, narežeš štruco na rezine in potreseš z drobtinicami...simpl...V kuhinjski krpi jaz ne kuham, ker se tudi meni zdi, da vse diši po prašku...
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 16:50:51
|
|
|
|
mini86
|
baje morš kuhat točno 10 min da so ok.. ej tole bom pa prav probala.. čeprav še najlaži odmeriš cmoke kok bo gdo pojedel..ostalo pa v skrinjo..
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 17:46:05
|
|
|
|
pelin
|
baje morš kuhat točno 10 min da so ok.. IZVIRNO SPOROČILO: mini86 Mogoče res, nekaj pa je odvisno tudi od same mase...jaz sem zmeraj navdušena nad takimi lepimi čvrstimi kruhovimi cmoki, ki nekaterim uspejo...saj tudi štruca ni slaba , samo cmoki so zame res zakon in to verjetno zato, ker mi nočjo uspet...bo treba še vadit ...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.11.2011 19:16:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 19:49:53
|
|
|
|
mateyka
|
kaj je zdaj to??!! skrivnost dobrih govejih zrezkov se skriva v pravi prilogi al kako?
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 20:00:39
|
|
|
|
mini86
|
js jih tko nardim KRUHOVI CMOKI 8 starejših žemelj ali enaka količina starega kruha 100 g čebule 100 g prekajene slanine 1-2 žlici masti, masla ali olja 3 jajca cca. skodelica mleka 2 žlici kisle smetane 1 žlica zelenega peteršilja 2-3 žlice moke sol drobtine maščoba za zabelo Na maščobi zlatorjavo popečemo sesekljano čebulo ter na majhne kocke narezano prekajeno slanino. Dodamo še na kocke zrezane žemlje ali kruh in še malo popečemo. Preložimo v drugo posodo, ohladimo in prelijemo z v mlačnem mleku razžvrkljanimi jajci in kislo smetano. Pritresemo peteršilj, poprašimo z moko, po potrebi dosolimo, rahlo premešamo in pustimo, da se tekočina vpije. Z rokami oblikujemo cmoke velikosti teniške žoge. Skuhamo jih v slanem kropu v približno 10. minutah.
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 20:33:31
|
|
|
|
pelin
|
Jaz štruco delam tudi takole, samo nisem tako natančna in dodajam sestavine bolj na oko...zato mi pa verjetno tudi cmoki narazen letijo ...skratka štruca kuhana v foliji pa ostane lepo kompaktna in se lepo nareže na rezine...Vsem zgoraj naštetim sestavinam dodam še česen v prahu ali pa svežega, če imam pa tudi čemaž...slanino pa včasih izpustim ven ali pa jo nadomestim s prekajeno šunko...Kadar dam vanjo prekajeno šunko, imam to kruhovo štruco za glavno jed zraven cele sklede mlade zelene solate ali regrata...mmm ,kolk bi tole zdele sneknila
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 20:39:04
|
|
|
|
mini86
|
tud js delam na oko..ni se mi dal pisat pa sem skopirala svoj začetni recept tud js študeram kaj mam kej tazga doma da bi jih jutr jedl
_____________________________
Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 23.11.2011 20:42:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa kruhove knedlje po temle receptu delam in so vedno super: http://www.kulinarika.net/recepti/1773/priloge/kruhovi-cmoki/ LOL ... zdejle opazila, da je isti recept ... sam so res fajn.
< Sporočilo je popravil Otika -- 23.11.2011 20:43:12 >
|
|
|
|
RE: Skrivnost dobrih govejih zrezkov 27.11.2011 1:05:03
|
|
|
|
darinkaaa
|
Me je zmotilo,da se paradižnikova mezga praži skoraj do črnega.Nobena zažgana stvar ni vredu.Če jo že dodajate,jo na ne preveliki temperaturi počasi prepražite,brez,da spremeni barvo.Toliko,da izgubi kislost.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?