|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sarma - kako se jo naredi??
1.1.2009 23:29:10   
Martina27
Lepo prosim za nasvete, recepte, skratka za vse, da jo nekak spocam skupajuser posted image
Hvala....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sarma - kako se jo naredi??
2.1.2009 0:15:22   
Jessy
Mleto meso (pol govejega in pol svinjskega) začini tako kot za čevapčiče. Če je dovolj začinjeno preizkusiš tako, da majhen košček mesa pošteno sploščiš na debelino 1 mm in popečeš v ponvi, lahko pa surovega probaš, če ti je všeč. Ko je dovolj začinjeno, dodaš eno jajce, malo peteršilja in nekaj na pol kuhanega riža. Riža mora biti precej manj kot mesa. Na 80 dag mesa sem dala 10 dag riža.

Zunanje liste zeljnate glave ter ta majhne liste iz notranjosti drobno narežeš. Srednjim listom stanjšaš žile in jih napolniš s pripravljenim mesom.

Omako je najbolje narediti iz prežganja. Veliko čebulo pražiš na olju. Malo prej, preden porumeni, dodaš žlico moke in mešaš, da postane rjavkasto, nato dodaš 1 veliko žlico mezge, lahko tudi 2, premešaš in priliješ nekaj vode, da postane srednje gosta omaka. Dodaš rdečo papriko in govejo jušno kocko ter dosoliš, če je treba. Jaz dam tudi 1 lovorjev list. Tej omaki dodaš narezano zelje in malce pokuhaš, da vidiš, če je omaka ravno prav gosta, drugače pa jo lahko še zgostiš, oz. priliješ vode, da je pravšnja. V teflonski ponvi popečeš cca 15 dag na drobno narezane hamburške slanine in jo dodaš omaki.

Sarmice naložiš v pekač, čeznje poliješ pokuhano omako z narezanim zeljem, pokriješ z alufolijo in daš v pečico za 2,5 ure na 150°C. Jaz zadnjih 40 minut odstranim folijo in zvišam temperaturo na 180°C.

Najboljša je, če nekaj ur stoji. Jaz jo vedno pripravim 1 dan prej.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 2.1.2009 0:16:15 >


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sarma - kako se jo naredi??
2.1.2009 11:43:51   
ZvezdicaZaspanka
Evo...ravno na Kulinarični Sloveniji je recept nisem ga pa probala in ne vem, če je ok.

http://www.kulinarika.net/recept/mesne_jedi/Srbska_sarma_iz_kislega_zelja-12073.html

Maš pa na isti strani, na desnem robu še par receptov za sarmo.

Pa srečno in dober tek!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?