|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rulada
27.10.2007 9:54:02   
Balonchy
Mene pa zanima, če ima katera kak preverjen recept za testo.

Rada bi naredila rulado z jagodnim nadevom, pa nimam pojma kako bi se lotila testa!
Saj vem povsod piše peki papir in to in ono...

Samo enkrat sem jo delala in bila razočarana 100/h - mi je testo "počilo" pri zavijanju! user posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rulada
27.10.2007 9:58:16   
arielca
Jaz delam vedno tole rolado in je mnjami mnjami:

OREHOVA ROLADA

8 jajc
8 žlic sladkorja
1 vanilij sladkor
15 dag orehov

Jajca razdeliš na rumenjake in beljake in ločeno zmiksaš. V rumenjake dodaš sladkor in vanilij sladkor. Potem skupaj zmešaš sneg, rumanjake in dodaš 15 dag orehov.

V pekač (nizki kvadratni) daš peki papir, ga premažeš z margarino ter vliješ testo.  Pečeš v pečici 12 minut pri 180 stopinj.
Ko vzameš pekač iz pečice, ga vržeš na posladkan peki papir in biskvit premažeš z eno kislo smetano in še vroče zaviješ.
Dober tek!

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.10.2007 10:04:09   
Barbs
Ta je preverjen in meni vedno rata - pa še enostavno je, ker ti ni treba vagat....

7 jajc
7 žlic tople vode (velike žlice)
7 žlic moke
7 žlic sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek

Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake s sladkorjem, vodo in vanilijevim sladkorjem stepemo, da naraste in postane svetlo rumeno. Počasi vmešamo moko s pecilnim praškom in na
koncu še sneg. Testo damo v velik pekač iz štedilnika obložen s peki papirjem (jaz peki papir premažem z oljem, ko je že na pladnju, potem ga pa okrog obrnem in vlijem testo.....tako, da je peki papir v bistvu z obeh strani malo masten) in pečemo cca 15 minut pri 180 stopinjah, do zlato rumene barve. Še vroče testo s papirjem vred obrneš na mokro kuhinjsko krpo na katero potreseš malo sladkorja v prahu ...
Vse skupaj s krpo vred , zavijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, jo počasi odvijemo (zdaj ima že lepo obliko in tudi lomi se ne) , namažemo (nadev izberi sama - si rekla, da bodo jagode mmmm...) in zopet zavijemo nazaj, (vendar brez kuhinjske krpeuser posted image )

Morda se sliši to s temi papirji in krpami zakomplicirano, vendar res ni. Le ko boš zavijala, bodi potrpežljiva in počasi zavijaj, enakomerno , na obeh koncih.

Držim pesti, da ti ratauser posted image  

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.10.2007 10:15:34   
Balonchy
arielca, barbs THX!

Verjetno se je bom lotila po praznikih... ampak moram bit nujno sama doma, ker drugače me vsi nekaj popravljajo in živcirajo!!! user posted image

Sporočim rezultat..

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.10.2007 10:38:53   
2 Sraki
Pokanju testa se izogneš tako, da pečeš rolado na 200 stopinj (nujno ogreta pečica) in max 7-10minut (ja itak peki papir). Res da se na hitro speče in čisto rahlo zapeče. Ko jo vzameš ven jo streseš na mokro kuhinjsko krpo, po kateri si prej potresla sladkor in hitro zaviješ.

Jaz imam maso za testo tako:
4 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
4 žlice vode

jajca in sladkor miksaš da se lepo zgostijo in spremenijo barvo, nato dodaš vodo in na koncu narahlo primešaš moko.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.10.2007 10:49:29   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki

Pokanju testa se izogneš tako, da pečeš rolado na 200 stopinj (nujno ogreta pečica) in max 7-10minut (ja itak peki papir). Res da se na hitro speče in čisto rahlo zapeče. Ko jo vzameš ven jo streseš na mokro kuhinjsko krpo, po kateri si prej potresla sladkor in hitro zaviješ.

Jaz imam maso za testo tako:
4 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
4 žlice vode

jajca in sladkor miksaš da se lepo zgostijo in spremenijo barvo, nato dodaš vodo in na koncu narahlo primešaš moko.

A tale sladkor je nekakšna finta? user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.10.2007 11:45:17   
Erdbeere
Finta je v tem, da moraš rulado takoj ko je pečena zaviti in ko se ohladi jo odviješ in namažeš ter zviješ nazaj z nadevom ki ti pač odgovarja. 

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2007 18:36:26   
Balonchy
Punce moje drage men je uspelouser posted image user posted image user posted image

Rulada je fenomenalno uspela.
Testo ni "počlo" in fila je njami-njami!

Zdej mal počiva, ampak mislim, da jo bom probala prej k grem spat!!! user posted image user posted image user posted image

HVALA vam za nasvete!
Zlate ste...

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2007 10:23:17   
Barbs
user posted image user posted image user posted image

Balonči, jaz jo pa zdajle pečem.... jo bom pa kar z domačo slivovo marmelado premazalauser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2007 10:28:53   
Balonchy
Njami...
Dej mi pršpari en košček! Prec k tebi prlaufam!!! user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?