Rulada (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Balonchy -> Rulada (27.10.2007 9:54:02)

Mene pa zanima, če ima katera kak preverjen recept za testo.

Rada bi naredila rulado z jagodnim nadevom, pa nimam pojma kako bi se lotila testa!
Saj vem povsod piše peki papir in to in ono...

Samo enkrat sem jo delala in bila razočarana 100/h - mi je testo "počilo" pri zavijanju! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] 




arielca -> RE: Rulada (27.10.2007 9:58:16)

Jaz delam vedno tole rolado in je mnjami mnjami:

OREHOVA ROLADA
 
8 jajc
8 žlic sladkorja
1 vanilij sladkor
15 dag orehov
 
Jajca razdeliš na rumenjake in beljake in ločeno zmiksaš. V rumenjake dodaš sladkor in vanilij sladkor. Potem skupaj zmešaš sneg, rumanjake in dodaš 15 dag orehov.
 
V pekač (nizki kvadratni) daš peki papir, ga premažeš z margarino ter vliješ testo.  Pečeš v pečici 12 minut pri 180 stopinj.
Ko vzameš pekač iz pečice, ga vržeš na posladkan peki papir in biskvit premažeš z eno kislo smetano in še vroče zaviješ.
Dober tek!




Barbs -> RE: Rulada (27.10.2007 10:04:09)

Ta je preverjen in meni vedno rata - pa še enostavno je, ker ti ni treba vagat....

7 jajc
7 žlic tople vode (velike žlice)
7 žlic moke
7 žlic sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek

Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake s sladkorjem, vodo in vanilijevim sladkorjem stepemo, da naraste in postane svetlo rumeno. Počasi vmešamo moko s pecilnim praškom in na
koncu še sneg. Testo damo v velik pekač iz štedilnika obložen s peki papirjem (jaz peki papir premažem z oljem, ko je že na pladnju, potem ga pa okrog obrnem in vlijem testo.....tako, da je peki papir v bistvu z obeh strani malo masten) in pečemo cca 15 minut pri 180 stopinjah, do zlato rumene barve. Še vroče testo s papirjem vred obrneš na mokro kuhinjsko krpo na katero potreseš malo sladkorja v prahu ...
Vse skupaj s krpo vred , zavijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, jo počasi odvijemo (zdaj ima že lepo obliko in tudi lomi se ne) , namažemo (nadev izberi sama - si rekla, da bodo jagode mmmm...) in zopet zavijemo nazaj, (vendar brez kuhinjske krpe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] )

Morda se sliši to s temi papirji in krpami zakomplicirano, vendar res ni. Le ko boš zavijala, bodi potrpežljiva in počasi zavijaj, enakomerno , na obeh koncih.

Držim pesti, da ti rata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  




Balonchy -> RE: Rulada (27.10.2007 10:15:34)

arielca, barbs THX!

Verjetno se je bom lotila po praznikih... ampak moram bit nujno sama doma, ker drugače me vsi nekaj popravljajo in živcirajo!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sporočim rezultat..




2 Sraki -> RE: Rulada (27.10.2007 10:38:53)

Pokanju testa se izogneš tako, da pečeš rolado na 200 stopinj (nujno ogreta pečica) in max 7-10minut (ja itak peki papir). Res da se na hitro speče in čisto rahlo zapeče. Ko jo vzameš ven jo streseš na mokro kuhinjsko krpo, po kateri si prej potresla sladkor in hitro zaviješ.

Jaz imam maso za testo tako:
4 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
4 žlice vode

jajca in sladkor miksaš da se lepo zgostijo in spremenijo barvo, nato dodaš vodo in na koncu narahlo primešaš moko.




Balonchy -> RE: Rulada (27.10.2007 10:49:29)

IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki

Pokanju testa se izogneš tako, da pečeš rolado na 200 stopinj (nujno ogreta pečica) in max 7-10minut (ja itak peki papir). Res da se na hitro speče in čisto rahlo zapeče. Ko jo vzameš ven jo streseš na mokro kuhinjsko krpo, po kateri si prej potresla sladkor in hitro zaviješ.

Jaz imam maso za testo tako:
4 jajca
20 dag sladkorja
20 dag moke
4 žlice vode

jajca in sladkor miksaš da se lepo zgostijo in spremenijo barvo, nato dodaš vodo in na koncu narahlo primešaš moko.


A tale sladkor je nekakšna finta? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]






Erdbeere -> RE: Rulada (27.10.2007 11:45:17)

Finta je v tem, da moraš rulado takoj ko je pečena zaviti in ko se ohladi jo odviješ in namažeš ter zviješ nazaj z nadevom ki ti pač odgovarja. 




Balonchy -> RE: Rulada (29.10.2007 18:36:26)

Punce moje drage men je uspelo!  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
 
Rulada je fenomenalno uspela.
Testo ni "počlo" in fila je njami-njami!
 
Zdej mal počiva, ampak mislim, da jo bom probala prej k grem spat!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
 
 
HVALA vam za nasvete!
Zlate ste...




Barbs -> RE: Rulada (11.11.2007 10:23:17)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Balonči, jaz jo pa zdajle pečem.... jo bom pa kar z domačo slivovo marmelado premazala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Balonchy -> RE: Rulada (11.11.2007 10:28:53)

Njami...
Dej mi pršpari en košček! Prec k tebi prlaufam!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





Stran: [1]