Barbs -> RE: Rulada (27.10.2007 10:04:09)
|
Ta je preverjen in meni vedno rata - pa še enostavno je, ker ti ni treba vagat.... 7 jajc 7 žlic tople vode (velike žlice) 7 žlic moke 7 žlic sladkorja 1 vanilijev sladkor 1 pecilni prašek Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake s sladkorjem, vodo in vanilijevim sladkorjem stepemo, da naraste in postane svetlo rumeno. Počasi vmešamo moko s pecilnim praškom in na koncu še sneg. Testo damo v velik pekač iz štedilnika obložen s peki papirjem (jaz peki papir premažem z oljem, ko je že na pladnju, potem ga pa okrog obrnem in vlijem testo.....tako, da je peki papir v bistvu z obeh strani malo masten) in pečemo cca 15 minut pri 180 stopinjah, do zlato rumene barve. Še vroče testo s papirjem vred obrneš na mokro kuhinjsko krpo na katero potreseš malo sladkorja v prahu ... Vse skupaj s krpo vred , zavijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi. Ko se ohladi, jo počasi odvijemo (zdaj ima že lepo obliko in tudi lomi se ne) , namažemo (nadev izberi sama - si rekla, da bodo jagode mmmm...) in zopet zavijemo nazaj, (vendar brez kuhinjske krpe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ) Morda se sliši to s temi papirji in krpami zakomplicirano, vendar res ni. Le ko boš zavijala, bodi potrpežljiva in počasi zavijaj, enakomerno , na obeh koncih. Držim pesti, da ti rata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|