|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Raclette
28.11.2008 9:51:25   
Štručka1
Ste me spomnile s prejšno temo, da imam doma raclette, ki ga še sploh nisem uporabljala nikoli. Kako se sploh dela s tem? Kaj se samo sir da not pečt?
malo nasvetov prosim!!

Hvala vam kuharceuser posted image

_____________________________

Tako majhna si moja zlata hči, pa mi pomeniš ves svet!

Eno sončiko imam, čakamo na vnovični +!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Raclette
28.11.2008 10:05:56   
copka
moja prijateljica Francozinja nam jih je naredila za Veliko noc.

Skuhali sva cele krompirje, potem pa smo si na kroznik dali ta krompir, kaksen zasinek... medtem pa se je sir za raclette( ne vem kako se kaj topijo ostali siri) topil v tej "posodi" za raclette. Ko je bil ze zelo tekoc smo ga polili po zelenjavi, mesu..in pojedli. Zgoraj lahko segrevas hrano, spodaj pa po moje samo siruser posted image

Meni se zdi zanimiva stvar, samo posode/naprave pa ne bi kupovala, ce se ne da delat veliko stvari na njej.

(odgovor članu Štručka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
28.11.2008 13:53:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu copka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
28.11.2008 13:58:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Raclette
28.11.2008 15:47:22   
Felicita
no, mi smo ga pa jedli v švici, spet mal drugače kot opisano...
spodaj na žaru je bil sir, zgoraj pa mesnata prekajena slanina, meso, šampinjoni. priloge so bile vloženo sadje (predvsem hruške pašejo zraven) in solate (francoska, ameriška, črna redkev).
Sir se polije na krompir v oblicah (vsak si ga olupi sam) in se začini z začimbo za rachlette (sol, poper, muškatni orešček,...). pri nas kruha in salam ni zraven, edino za otroke včasih kakšen fajn masten (navaden) sir, ker jim 'ta prav' ponavadi smrdi.

Drugače je pri nas rachlette čisto nadomestil fondue za take družabne variante... smo še vse prijatle navdušli in je to zdej na sporedu skor celo zimo user posted image je pa dokaj preprosto in nasitno, pa precej mal dela s predpripravo. naši ga celo na dopust (smučanje) vlečejo...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Raclette
28.11.2008 19:03:07   
Čupka
Če imaš to varianto "skomercializiranega racleta, ki se ga kupi pri nas, potem ga pripraviš najenostavneje takole;
Na zgornji plošči sproti pečeš na tanke rezinice (da se hitro speče in da ne izgubi sočnosti) zelenjavo (buške, paprike, šampinjone, korenček, čebulo, strokce česna) in na trakce narezano meso (piščanec, kakšna dobra mehka svinjina,...)
V ponvicah z ročajčki, ki so priložene, si vsak topi po gornjo ploščo sir. Ni nujno, da je ravno sir za raclet, povsem odlične se obnesejo vsei siri, ki se dobro topijo.
Zraven še skuhaš krompir.
Krompir, zelenjavo, meso si daš potem na krožniček in preliješ s stopljenim sirom.
Njama!
Ćudovita družabna jed!
Pa pusti domišljiji prosto pot....

(odgovor članu Štručka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Raclette
28.11.2008 19:05:07   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

no, mi smo ga pa jedli v švici, spet mal drugače kot opisano...
spodaj na žaru je bil sir, zgoraj pa mesnata prekajena slanina, meso, šampinjoni. priloge so bile vloženo sadje (predvsem hruške pašejo zraven) in solate (francoska, ameriška, črna redkev).
Sir se polije na krompir v oblicah (vsak si ga olupi sam) in se začini z začimbo za rachlette (sol, poper, muškatni orešček,...). pri nas kruha in salam ni zraven, edino za otroke včasih kakšen fajn masten (navaden) sir, ker jim 'ta prav' ponavadi smrdi.

Drugače je pri nas rachlette čisto nadomestil fondue za take družabne variante... smo še vse prijatle navdušli in je to zdej na sporedu skor celo zimo user posted image je pa dokaj preprosto in nasitno, pa precej mal dela s predpripravo. naši ga celo na dopust (smučanje) vlečejo...



Meni osebno precejbolj paše raclet, čeprav imamo oboje. Fondue mi je premasten, ker se pač meso peče v olju. Zelo, zelo všeč mi je pa sirov fondue!user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Raclette
12.12.2009 19:10:18   
Felicita
da mal ponucam staro temo, mogoče kera ve, kje bi se dobil žar za raclette? vem da jih majo v hoferju al lidlu, sam mi niso všeč (razmak med grelcem in ponvicami za sir je prevelik pa se sir ne stopi lepo oz. ne dobi skorjice). bla sm v merkurju & big bangu pa nimajo... se to dobi kje pr nas al bom mogla v avstrijo?

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Raclette
12.12.2009 19:32:38   
constanca


Ce se ne motim sem jih vidla enkrat v Müllerju, BTC. Ampak to je bilo septembra...ko se niti ni bila tako sezona...

Sicer pa je super varianta okrogel, letos sem ga prvic opazila. Ne morem se pa spomnit katera firma ze dela to...je pa precej znana.

lp


(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Raclette
13.12.2009 9:15:41   
KT
V akciji od 14.12. dalje v Mullerju, cena 24.99 EUR

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?