Čupka -> RE: Raclette (28.11.2008 19:03:07)
|
Če imaš to varianto "skomercializiranega racleta, ki se ga kupi pri nas, potem ga pripraviš najenostavneje takole; Na zgornji plošči sproti pečeš na tanke rezinice (da se hitro speče in da ne izgubi sočnosti) zelenjavo (buške, paprike, šampinjone, korenček, čebulo, strokce česna) in na trakce narezano meso (piščanec, kakšna dobra mehka svinjina,...) V ponvicah z ročajčki, ki so priložene, si vsak topi po gornjo ploščo sir. Ni nujno, da je ravno sir za raclet, povsem odlične se obnesejo vsei siri, ki se dobro topijo. Zraven še skuhaš krompir. Krompir, zelenjavo, meso si daš potem na krožniček in preliješ s stopljenim sirom. Njama! Ćudovita družabna jed! Pa pusti domišljiji prosto pot....
|
|
|
|