Gina
|
Zrezke daš na malo srednje vročega olja, dodaš vegeto (ali sol), jaz dam zraven še curry, chilly(nepekoč), +šetraj (če ga nimaš ga spustiš) ali timijana, če imate radi baziliko, lahko daš baziliko namesto tega. Zrezke obrneš čez par minut in jih še iz druge strani začiniš enako in še tam zapečeš (par minut, toliko da niso več rdeči in da zunaj malo hrustajo, znotraj so pa sočni). Ko so pečeni, zliješ notri sladko smetano in samo na kratko prevereš. Začimbe lahko menjaš. Namesto zgoraj omenjenih, lahko daš vegeto +mleto čebulo in česen + po tem, ko že zliješ smetano dodaš čisto na koncu svež peteršilj. Lahko take zrezke narediš brez smetane, so natur in njami. Lahko prepražiš čebulo ali por, popečeš zrezke s česnom v prahu in šetrajem ali čim podobnim, zraven vržeš še šampinjone (lahko iz konzerve, če je na hitro, ali pač sveže narežeš), jih toliko popečeš, da prevrejo in zaliješ s sladko smetano, spet toliko, da prevre. Na koncu jaz dam zraven še svež ali posušen peteršilj. Svež je boljši. Če hočeš natur zrezke malo drugače, daš zrezke na olje, in jih začiniš s soljo, ingverjem, mleto kumino, chillyjem, curryjem, kurkumo (lahko jo spustiš, če nimaš) in če želiš še s koriandrom pa gorčičnimi semeni. Njami, samo moraš začimbe imeti doma. Dober tek!
|