Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ery -> Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:26:46)

Lep pozdrav, zanima me kako ve naredite puranove zrezke, da so dobri in zelo na hitro.

Namreč za kaj gre. Po porodniški sem začela delat , danes 2.dan in bo treba nekako začet kuhat..pa ne vem kako na hitro, ker se mi po pravici ne ljubi kuhati, ko pridem domov...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

hvala za kak recept, punce..papa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:27:21)

Kupim že narejene. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:28:05)

Lahko jih začiniš s curryem popečeš in zaliješ s sladko smetano.




Geja -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:29:00)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Lahko jih začiniš s curryem popečeš in zaliješ s sladko smetano.



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] njami, njami... tako jih tudi jaz pripravljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Geja




ery -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:31:07)

kako to s sladko smetano..prosim postopek...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Geja -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:37:56)

normalno popečeš zrezke, dodaš cuury in zaliješ s sladko smetano... počakaš da zavre in počakaš še 3 minutke in to je to...

Geja

pa dober tek




Gina -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 14:41:53)

Zrezke daš na malo srednje vročega olja, dodaš vegeto (ali sol), jaz dam zraven še curry, chilly(nepekoč), +šetraj (če ga nimaš ga spustiš) ali timijana, če imate radi baziliko, lahko daš baziliko namesto tega. Zrezke obrneš čez par minut in jih še iz druge strani začiniš enako in še tam zapečeš (par minut, toliko da niso več rdeči in da zunaj malo hrustajo, znotraj so pa sočni). Ko so pečeni, zliješ notri sladko smetano in samo na kratko prevereš.


Začimbe lahko menjaš. Namesto zgoraj omenjenih, lahko daš vegeto +mleto čebulo in česen + po tem, ko že zliješ smetano dodaš čisto na koncu svež peteršilj.
Lahko take zrezke narediš brez smetane, so natur in njami.

Lahko prepražiš čebulo ali por, popečeš zrezke s česnom v prahu in šetrajem ali čim podobnim, zraven vržeš še šampinjone (lahko iz konzerve, če je na hitro, ali pač sveže narežeš), jih toliko popečeš, da prevrejo in zaliješ s sladko smetano, spet toliko, da prevre. Na koncu jaz dam zraven še svež ali posušen peteršilj. Svež je boljši.

Če hočeš natur zrezke malo drugače, daš zrezke na olje, in jih začiniš s soljo, ingverjem, mleto kumino, chillyjem, curryjem, kurkumo (lahko jo spustiš, če nimaš) in če želiš še s koriandrom pa gorčičnimi semeni. Njami, samo moraš začimbe imeti doma.

Dober tek!




SaaS -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 16:13:43)

Jaz jih včasih čisto samo popečem, začinim pa jih kar s tisto začimbno mešanico za piščanca (ne vem kaj je vse notri - sol, paprika...)
To je res hitro in dobro. Ni pa nobene omake zraven, ampak saj vedno tudi ni treba, da je.




Magi* -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 16:32:03)

popečeš na vročem olju z obeh strani, da hrustajo, doliješ kak deci vode in pokriješ, da se malo cmarijo. ko so fino mehki, jih poliješ z malo sojine omake in pustiš, da se še par minut (odkriti) pečejo. zraven si privošči skledo solate.




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 18:36:57)

JAz jih špa samo zlato rumeno popečem in začinim s soljo in poprom. Ko so pečeni, dam na njih rezino paradižnika in čez pokrijem s sirom ter dam pokrovko gor, da se sir raztopi.

Druga varianta je, da namesto paradižnika dam gor tanki kolut ananasa.

Narežeš meso na koščke in popečeč, skuhaš ta čas riž in počez poliješ od Uncle Bens sladko kislo omako.





BLAŽIKA -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (17.7.2006 22:36:31)

Urška tudi pri nas imamo takšne večkrat na jedilniku njam njam.




ery -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (18.7.2006 7:49:15)

mmmm..punce hvala...sem že včeraj naredila s smetano, so res nahitro.. je blo mojmu všeč.. res ste prave kuharice..

hvala hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




anadejka -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (18.7.2006 14:49:24)

Ja jest k smetani še mal sira naribam,je full dobr.




CosmoGirl -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (15.9.2006 13:23:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Zrezke daš na malo srednje vročega olja, dodaš vegeto (ali sol), jaz dam zraven še curry, chilly(nepekoč), +šetraj (če ga nimaš ga spustiš) ali timijana, če imate radi baziliko, lahko daš baziliko namesto tega. Zrezke obrneš čez par minut in jih še iz druge strani začiniš enako in še tam zapečeš (par minut, toliko da niso več rdeči in da zunaj malo hrustajo, znotraj so pa sočni). Ko so pečeni, zliješ notri sladko smetano in samo na kratko prevereš.



No evo... jst sm končno dons tole probala... sicer sem dala samo vegeto, chili, curry (s slednjima dvema sem delala prvič) in smetano. Mmmmmmmmmmmmmmmmmm! Ful the best!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa še izpadlo je fuuuuul vrhunsko... kot bi kuhal kak profesionalen kuhar. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muška -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (20.9.2006 19:13:35)

Jaz pa dodam še gobice.Ki jih popečem zraven zrezkov, prelijem s sladko smetano, pustim, da se malo cmari in zgosti vse skupaj . Zraven pa paše kak pire krompir in pa seveda testenine!!!!


Ali pa druga varianta,; k zrezkom dam različno zelenjavo in vse skupaj delma na omakco;

oboje za prste polizat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki-na hitro in dobro :) (21.9.2006 10:18:39)

Zrezke nalahno potolčem,posolim,na nepotolčeni strani pomokam in na vroči maščobi na hitro opečem.
Prilijem juho in belo vino ter dušim 10 minut.




Stran: [1]